2021. február 8., hétfő

Fróna Zsófia: Démonok közt (A fegyverforgató 2.)

Egy végletekig izgalmas fantasy regényt olvastam Démonok közt (A fegyverfogató 2.) címmel. Köszönöm Fróna Zsófiának, hogy előolvasója lehettem ennek a fantasztikus történetnek. Továbbá köszönöm a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy közölhetem róla a véleményemet.



Fülszöveg:

 

A Fegyverek Házában lezárult az első tanév, Megaira azonban nem lélegezhet fel.

Sötét fellegek gyülekeznek a fegyverforgatók feje fölött, a gonosz beférkőzött közéjük és újabb áldozatokat szed.

Ezt már a Legfelső Tanács sem nézheti tétlenül, és Megaira legnagyobb meglepetésére az ő segítségét kérik a nyomozáshoz.

Minden jel arra mutat, hogy az elkövetőnek köze van Edwarhoz.

Megairának fel kell nőnie a feladathoz, és harcossá kell válnia, ha szembe akar szállni a véreskezű gyilkossal. Ehhez szüksége van a tőrére, Setan Koberre is, de megbízhat a fegyverében, aki sötét titkokat őriz?

A lánynak olyan döntéseket kell meghoznia, melyek következtében démonok közt találja magát. Vajon ezek a lények tényleg olyanok, mint a fegyverforgatók történeteiben?

Megaira az életét kockáztatva kerül közelebb a válaszhoz, miközben a tanév végéhez közeledve újabb, nem várt események kavarják fel életét és teszik kérdésessé vizsgái sikerességét.

Ha elbukik, már nem csupán az ő sorsa kerül veszélybe…

 

Vélemény:

5/5

 

Már A fegyverforgató első részét is imádtam, szerintem minden benne volt, amit egy ifjúsági fantasy történettől várhatunk; kaland, izgalom, rejtély, és egy csomó kérdés, amire szerencsére a második kötet választ ad. Persze emellett újabb kérdések merültek fel bennem, úgyhogy csak remélhetem, hogy minél hamarabb kijön a harmadik rész.

Nagyon tetszett, hogy erre a kötetre is bőven jutott kaland és rejtély, hogy jobban megismerhettük a szereplőket, Chris és Megaira párosa pedig fenomenálisra sikerült! Ahogy az első kötetnél is, itt is nagyon jókat derültem a szócsatáikon. Annak is örülök, hogy ebben a regényben kicsit többet kaptunk a romantikus szálból. Persze nem annyira, hogy az zavaró legyen, hiszen úgy vettem észre, hogy A fegyverforgatóban inkább a kaland szál az erősebb, mint a romantikáé. Ez alapján nem hazudtolta meg magát az írónő, hiszen mérsékelten volt romantikus a történet, de ez nekem pont elégnek bizonyult. Végre betekintést kaptunk néhány bimbódzó kapcsolat alakulásába, aminek nagyon örültem. Ahogy annak is, hogy jobban megismertük a mellékszereplőket, egyre erősebben rajzolódik ki a háttértörténetük, ami miatt emberiek és szerethetőek lesznek. Ez egy mini univerzum, ahol minden szál fontos, és valamilyen úton-módon összekapcsolódik. Ahogy az is nagyon tetszett, hogy Edward, vagyis a főgonosz ebben a részben már jobban szóba kerül, róla is megtudhatunk pár lényeges információt, bár nekem még kicsit távolinak tűnik. Olyannak, aki ott áll a háttérben, szervezkedik, és csak arra vár, hogy lecsapjon. A regény címe találó, hiszen a démonok, s így pár lényeges démoni alak is feltűnik benne. A kezdeti ellenszenvem ellenére volt közülük olyan, akit egészen megkedveltem, mivel színt vitt a regénybe. Gondolom, ez a karakter a továbbiakban is fontos szerepet fog betölteni, így már csak emiatt is nagyon várom a folytatást. A rejtély résszel kapcsolatban a végén beindult az agyam, és volt pár gondolatom arról, hogy ki lehetett a tettes, aki az iskola falain belül garázdálkodik, a végére pedig egyre szűkült a kör, és beigazolódott a sejtésem. Ennek persze örültem, ahogy annak is, hogy az első könyvben nyitva hagyott kérdések és sejtések a második részre beigazolódtak, gondolok itt Setan emberi alakjára.

Szoktam pár szót írni arról is, ami kevésbé nyerte el a tetszésemet. Nos, ez a történet vége, ahogy egy nagyon fontos mozzanatnál tette le a tollat a szerző, én pedig csak pislogtam, hogy „Hol van a folytatás???” Emiatt a függővég miatt nagyon remélem, hogy nem kell hosszú hónapokat várnom a következő részre, mert megőrülök, hogy nem tudom meg, mi lesz ezután!

Összességében Fróna Zsófia Démonok közt című kötete egy végletekig izgalmas, lendületes olvasmány, mely odaszegezi a lapok elé az olvasót, majd a haját tépve veszi észre, hogy már elfogytak az oldalak, és vége is a történetnek. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a rejtélyeket, a fantasy műfajt, és aki szeret együtt izgulni, sírni és nevetni a szereplőkkel. Ez a sztori maximálisan beszippantott, képes volt teljesen kiszakítani a valóságból, amit köszönök Zsófinak. Olvassátok! Nagyon megéri!

Fróna Zsófia

Démonok közt (A fegyverforgató 2.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése