2021. február 2., kedd

Tudtad-e? Robin O'Wrightly

 

Robin O’Wrightly számos könyv szerzője, mint például a Kettős kereszt és Testcserés támadás (Wetoo 1-2.), az Erelem trilógia (Erelem, Erelemkettő, Mexerelem), az Amulett rejtélye és a Város a föld alatt (Tripiconi sztori 1-2.), az Andrea & Andrea, Andrea tutto bene (Rigók & Mundik (1. és 1,5.) és az Emlékkönny (Emlékkönnytár).

 



1. Egy teljes évre önszántából félre kellett tennie a Tripiconi sztori 5. részének írását. Ugyanis azt vette észre, hogy a sorozat szereplőinek sorsa kísérteties módon hasonlóságot - ha nem azonosságot - mutat családjának bizonyos tagjainak sorsával is. Nem szerette volna, ha a történet végére tartogatott élethelyzetek a valóságban is megtörténnek, ezért megvárta, míg elmúlt a kiszabott idő - és azok végül nem is történtek meg.

2. A Kettős keresztben leírt, egyik erőszakos esemény konkrétan megtörtént a szerzővel.

3. A történet egyik központi helyszíne, Clearwater (Florida, USA) valódi kisváros, ahol a szerző egyik rokona él. A könyvben egyetlen sort - névtelenül - az illető szájába is adott: "Kihívom a rendőrséget!" (Mexerelem – a szerk.)

4. Bár az első olaszokról szóló könyve 2018-ban jelent meg, magát a nyelvet csak 2021. január 6-án kezdte tanulni. (Non preoccupare, fa niente! XD ) (Rigók & Mundik-sorozat – a szerk.)

5. A történetnek készült egy fiktív kimenetele is, de végül az eredetileg megtörtént eseményeket írta le Robin, mert úgy tartotta hitelesnek. De a másik vég egy alternatív történetben az olvasók elé kerül majd. (Emlékkönny - Egy igen-zet története – a szerk.)

6. Extra gyorsan megtanul bármilyen nyelvet. A vicc: gyorsabban el is felejti őket, mint az átlag, ha nem használja. Így nem tud oroszul (4 év), franciául (2 év), németül (3 hónap) és eszperantóul (1 hét).

7. A látáshibája miatt számára a külvilág olyan, mint egy vetített film/képregényszerű rajzfilm. Azonban rajzolt vagy modellezett 3D-s környezetben úgy érzi magát, mintha a valóságban lenne.

8. Majdnem vegyész lett, amikor mégsem. Inkább általános gimnáziumba jelentkezett - de azért kémiából érettségizett. XD

9. Képes az utcán sétálva, mobilba jegyzetelve írni. Ez egyszer majdnem balesetbe torkollott - kifigurázva meg is örökítette az Andrea tutto bene c. könyvében.

10. 2017-ben összesen 8 könyvet írt. (Ebből 5 jelent már meg.)

 

Robin O'Wrightly 

 
Kettős kereszt (Wetoo 1.)

Testcserés támadás (Wetoo 2.)

Erelem (Erelem 1.)

Erelemkettő (Erelem 2.)

Mexerelem (Erelem 3.)

  Az amulett rejtélye (Tripiconi sztori 1.)

   Város a föld alatt (Tripiconi sztori 2.)

 Andrea & Andrea (Rigók & Mundik 1.)

 Andrea tutto bene (Rigók & Mundik 1,5.)

Emlékkönny (Emlékkönnytár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése