2020. május 26., kedd

Miller-Ferjentsik Viola - Barátom, a fa


Sokszor úgy érzem, hogy ami önmagunkon kívül esik, arra nehezünkre esik figyelni, vagy egyáltalán nem törődünk vele. Gondolok itt minden olyan tényezőre, amit természetesnek veszünk, és úgy érezzük törődés nélkül „jár” nekünk. Pedig semmi sincs ingyen, és bár van, ami nem pénz kérdése, hanem apró cselekvések összessége, erőfeszítéssel járnak és sokszor nem láthatóak rögtön az eredmények. A mai kötet, melyet be szeretnék mutatni nektek, egy gyermekeknek készült természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő sorozat második kötete.
Az első részt pár nappal ezelőtt már véleményeztem, ha kíváncsiak vagytok rá, keressétek oldalunkon!


Miller-Ferjentsik Viola - Barátom, a fa


Tartalom:

Móna kedvenc fája kivágásra kerül, s ez őt arra sarkallja, hogy megvédje a környék többi kivágásra ítélt fáját. Mozgosítja családját, az óvodát és az ovisok szüleit és sikerül környezetbarátabb megoldásra sarkallnia a helyi önkormányzatot. Roppant aktuális mű, ami arra neveli gyermeked, hogy álljon ki saját jövőjének érdekében.

Véleményem:
4,5/5

Barátom, a fa címmel jelent meg a SzóKiMondóka második kötete, melyben a következő fontos téma, már a címből is kivehető.
A mese hozza az előző kötetből már ismert elemeket: az első oldalon található a boríték, mely a szókártyáknak van fenntartva, valamint játékos módon oktatja a szavakat. Ismételten hiányzik a rögzítésre a lehetőség, ezért még mindig csak kézben tudja tartani a gyermek és nem egységben látja a történettel.
A mese valóságos alapokon mozog, de azért felfedezhetőek a megszokott; könnyedebb formátumok.

Móna kedvenc helyének eltünése okozza az alap gondot, és mint kiderül ez a kedvenc fája.
Megtudhatjuk, hogy kis összefogással mennyi mindent elérhetnénk a való életben is, hisz nem hiába hívják közösségnek a munkahelyi, iskolai, óvodai, akár lakó negyedekben élők személyeit is.
A történet átfogóan említést tesz a nagyvilágban történtekről, és felhívja a figyelmet az idősebb fák fontosságára.
Elmeséli a fák hasznosságát nem csak ránk nézve, hanem a környezetre és a különböző fatípusok között is.
A kötetben egy kedves mondóka található, mely nagyon könnyen megtanulható.
És a könyv legvégén, pedig játékos feladatokra hívja az alkotó a gyerekeket. A szókeresőtől kezdve, az útvesztőig megtalálható minden, ami egy kis gondolkodásra ösztönöz.
Bár elégedett vagyok a kötettel, mégis úgy érzem az előző jobban tetszett.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése