2020. május 22., péntek

Vélemény Bombicz Judit Mesék elalvás előtt című mesekönyvéről

Szeretném ismét megköszönni Bombicz Juditnak, hogy megkaphattuk a könyvét, amit ráadásul a kislányomnak dedikált. Mindig keressük azokat a mesekönyveket, melyekben izgalmas, aranyos történetek rejlenek, és szerethető főhősökről olvashatunk. A Mesék elalvás előtt is bekerült a kedvenceink közé.

Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt


Tartalom
Szeretettel ajánlom minden meserajongó gyermeknek és szüleiknek, Mesék elalvás előtt című könyvemet.
Olyan történeteket írtam, melyek hősei néha emberek, de főként, emberi tulajdonságokkal felruházott állatok, vagy tárgyak. Sok történetemben megjelennek a kisegerek, valamiért nagyon szeretem beleszőni őket a mesékbe.
Mindegyik történetnek van valamilyen rejtett tanulsága, így a kicsik észrevétlenül tanulnak meg olyasmit, amire szeretnénk felhívni a figyelmüket.
Úgy érzem, nincs szebb annál, mint amikor egy csöppség csillogó szemekkel hallgatja a felolvasott mesét, és nem akarja, hogy véget érjen.
Végül, de nem utolsó sorban ott a sok szép illusztráció, amik színessé, szebbé teszik az egész kiadványt.
Jó szórakozást kívánok a történetekhez!
Bombicz Judit

Véleményem
4,5/5

Bár a borító nálam elég hátul szerepel a fontossági sorrendben, amikor könyvet választok magamnak, de a mesekönyveknél figyelek rá, hogy szép legyen a grafika. Hisz egy kisgyereknek ez legalább annyira fontos, mint a történet. Ha tetszenek neki a képek, akkor saját maga is lapozgatni fogja a könyvet, ha pedig nem, akkor talán azt sem fogja hagyni, hogy felolvassunk belőle.
A Mesék elalvás előtt borítója nagyon szép és ötletes, zöld-sárga színvilágával pedig még ki is emelkedik a többi mesekönyvünk közül. A belső grafikák is aranyosak. A kislányomnak azonnal megtetszett.
A kötetben szereplő mesék változatosak. Vannak, melyek az ünnepekhez kapcsolódnak (A húsvéti nyuszi), vannak kisállatos történetek (Csoda a falon túl), vannak, melyekben növények a főszereplők (A veteményeskert lakói), vagy épp megszemélyesített tárgyak (Egy állólámpa meséje). Mindegyik szereplő nagyon édes, hamar a szívünkbe zártuk őket. A történetek pedig egyformán szerethetők, és közös bennük, hogy valamilyen tanulságot közvetítenek. Néha számomra ezek túl hangsúlyosak a mesék végén. Szerintem jobb, ha hagyjuk, hogy a gyerekek a cselekményből, a szereplők tetteiből jöjjenek rá, mire is oktat a történet, nem kell mindig kimondani.
Amit hiányoltam a könyvből, az a tartalomjegyzék. Egyszerűbb lenne annak segítségével megkeresni a kedvenccé vált meséket. Ezenkívül a szöveg szedése számomra sokszor túl sűrű, nehéz követni, hol tartunk a felolvasásnál. Érdemes lett volna jobban tagolni a szöveget, és minden oldalra tenni egy rajzot, hogy megtörje a szöveg monotonitását.
Ám ezektől eltekintve a kislányom és én is szerettük a könyvet, a kedvenc meséinket pedig biztosan sokszor fogjuk még olvasni. Ajánlom a kötetet minden kisgyereknek és anyukának.

Az írónő Facebook oldala, amin keresztül meg lehet rendelni a mesekönyvet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése