2020. május 16., szombat

Folytatása következik Megyeri Judit: Holttest az Ambrózia c. könyvből 3.résszel.

Egy kicsit elhanyagoltam mostanság a Beleolvasó rovatot, ezért elhoztam nektek az újabb részletet Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1. ) c. könyvből. Az előző poszt, hogy tetszett?  Íme: a folytatás a könyvből. A mostani részben: Grétáról és Benről lesz szó. Ha tetszett a történet, akkor bejegyzés alatt megtalálhatod a linket, ahol megvásárolható a könyv.



Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
(Rózsakői rejtélyek 1. )



Engedéllyel!

Gréta rátenyerelt a dudára, de a fülében dübörgő vértől alig hallott valamit a tülkölésből. A gyalogos viszont észrevette a veszélyt és hátraugrott. Az autó tovább csúszott a parkoló belseje felé, Gréta kétségbeesetten taposta a féket. Végül az alacsony padka állította meg. A Volkswagen zökkent egyet, az orra csikorogva futott fel a járdára, aztán a motor köhögő hangot hallatva lefulladt. 
Gréta a gyalogút másik szélét szegélyező épületre bámult. Ha nagyobb lendülettel érkezik, felkenődik a falra. Úristen, Pipi! Mi lett volna a lányával, ha egy ilyen ostobasággal megöli magát? Leküzdhetetlen vágyat érzett, hogy visszarohanjon hozzá az óvodába, hazavigye, és egész nap meséket nézzenek, összebújva a kanapén.
Még akkor is görcsösen markolta a kormányt, amikor a nagykabátos alak, akit végül mégsem ütött el, megkocogtatta az ablakot. Gréta automatikusan megnyomta az ablaknyitó gombot.
A bekukkantó férfi elázott a hóesésben, sötét haja magas homlokához tapadt.
– Jól van? – kérdezte kicsit ijedten.
– Persze…
– Biztosan? – Vastag, barna szemöldöke között elmélyültek a ráncok, ahogy végigpásztázta Grétát. – Engedje meg, hogy hívjak egy szerelőt, aki megnézi a kocsiját. Természetesen én állom a költségeket.
– Erre semmi szükség.
– Ez a legkevesebb, amit tehetek. Ha körülnézek, akkor észreveszem magát.
– Igen, de tényleg nem kell…
– Ragaszkodom hozzá!
A férfi elővette a mobilját, és pár lépéssel távolabb húzódott az autótól. Gréta nem tudta kivenni a szavait, csak hangjának baritonját hallotta. Aztán a férfi újra a Volkswagen ablakához hajolt, és bepillantott Grétára.
– Húsz perc múlva ér ide az autómentő. Addig ne fagyoskodjon, hadd hívjam meg egy kávéra!
Gréta azt akarta mondani, hogy itt van a munkahelye egy köpésre, az irodában is meg tudja várni a szerelőt. A szavak azonban nem jöttek a szájára, helyette némán bólintott. A férfi elmosolyodott, kinyitotta neki az ajtót, és még ki is segítette. Aztán egy karamellaszínű épületre mutatott.
– Ismeri az Ambróziát?

3.


– Te meg mi a francot művelsz?! – üvöltötte az edző, amikor Ben az ellenfele egyetlen jól irányzott ütésétől elterült a padlón, aznap már sokadszorra.
Az edzések mindig kemények voltak, és ha az ember nem akarta, hogy péppé verjék, muszáj volt fejben is ott lenni, nem csak testben, ám ez jelenleg igencsak nehezére esett Bennek.
– Újra! – kiáltott az edző.
Ben feltápászkodott, és szembefordult a ringben álló másik fickóval. Régen karatézott, aztán rövid ideig kipróbált néhány más sportágat is, de végül az MMA-ra, a kevert küzdősportokra esett a választása. Itt nem csak az állóharcot, hanem a földharcot is tanulták, ami jól jött a munkája során.
Megszólalt a síp, és nem kellett hozzá sok idő, hogy az ellenfele ismét a földre vigye, ezúttal egy hatalmas rúgással, aztán még bevitt jó néhány ütést, mielőtt az edző leállította volna a küzdelmet.
– Oké, mára ennyi! – Ingerülten Benhez fordult. – Szedd össze magad, Burke! Következő alkalommal szeretném látni, hogy koncentrálsz. Bármi is foglalkoztat, azt hagyd a ringen kívül!
Ben bólintott, bár legszívesebben azt mondta volna, hogy azért ez kurvára nem ilyen egyszerű. Ehelyett szótlanul elvonult zuhanyozni, és addig folyatta magára a forró vizet, míg az ütésekre és rúgásokra már csupán enyhe sajgás emlékeztette.
Hazaindult, de a nyomozóirodához érve kellemetlen meglepetés várta. A bejárat mellett egy pasas támasztotta a falat, és az arckifejezéséből ítélve rossz kedvében volt. Ben érzékei nyomban riadót fújtak: sejtette, hogy nem új ügyfele érkezett. 
Komótosan leszállt a motorról, a kormányra akasztotta a bukósisakot, de közben nem vette le a szemét a látogatójáról. A fickó tömzsi nyakán kugligolyó formájú fej ült, hordónyi felsőtestén megfeszült a fekete póló. Remekül el lehetett rajta olvasni a feliratot: Rózsakő Security. Tehát kidobóember.
A pasas ellökte magát a faltól, és közelebb lépett Benhez.
– Te vagy a nyomozó?  köpte a szavakat.
– Miért érdekel?
– Azért – vicsorogta a golyófejű –, mert a nejem miattad, akar elválni tőlem!
Ben most már emlékezett a néhány héttel korábbi ügyre, és a fickó feleségére is, aki hiába sminkelte ki magát gondosan, amikor felkereste a nyomozóirodát, a zúzódást az arcán nem tudta eltüntetni.
– Nem inkább azért, mert vered? – mordult fel Ben. – Vagy a vörös hajú csaj miatt, akivel abban a motelben keféltél?
– Ha nem fényképezel le minket, Szilvi sosem tudja meg! Hülye fasz! – üvöltötte a fickó, és a nyomozóra rontott.
Ben, talán az edzésen elszenvedett verés hatására, nem reagált időben, és az ütés állon találta. Égő fájdalom hasított az álkapcsába, és a fémes ízből ítélve elharapta a nyelvét.
A poros járdára köpte a vért, és a pasasra villantotta a tekintetét. Ó, mennyire élvezetes lesz megleckéztetni ezt a rohadékot! A második ökölcsapást már könnyedén elhárította, aztán behúzott egy jókorát a golyófejű gyomrába, amitől az egy pillanatra megtorpant. De csak egy pillanatra, aztán újra támadásba lendült.
Ben kitért az ütés elől, és kivédte a rúgást is, amivel a fickó a térdét vette célba, majd úgy döntött, nem finomkodik tovább. A golyófejű hasába és orrába öklözött – az utóbbi a reccsenésből ítélve el is törött. Aztán Ben lendületet vett, és kirúgta a pasas lábát, aki hangos nyekkenéssel elterült el a járdán.
– Nagyon gyorsan tűnj el, különben péppé verlek! – morrant rá Ben, és nézte, ahogy a golyófejű feltápászkodik a földről, vet egy gyűlölködő pillantást felé, aztán vérző orrát törölgetve eloldalog.


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése