2020. május 23., szombat

"Mielőtt elkezdtem írni, előtte mindig imádkoztam Istenhez bölcsességért" - Interjú Deme Mónika írónővel

Deme Mónika írónő, olyan témát választott könyvei témájául, mely eléggé megosztó lehet az olvasók körében. Ez pedig nem más, mint a keresztény vallás. 

Jómagam is ebben a hitben nevelkedtem, mégsem egyszerű megfelelő kérdéseket fogalmaznom a témában. Mégis hiszem, hogy ebben a tematikában is lehet és kell értéket alkotni! Mónika ezt tűzte ki céljául, de lássuk is, hogy mit kaphat az a Lélek, aki az ő könyveit lapozgatja! 





Bella: Mesélj egy kicsit magadról! Mikor lett az életed szerves része a kereszténység?

D. M.: Röviden magamról: Deme Mónika vagyok, 1988.február 5.-én születtem Pusztaszabolcson. Édesanyám „ölében,, csak hat hónapot lehettem, s így oxigénhiány következtében mozgássérülten ismertem meg e világot és a hallásom, beszédem is megsérült. Édesanyám 2 éves koromban megpihent, s nővére fogadott magához, s azóta is velük vagyok nagy szeretetben. A Pető Intézetben végeztem el a nyolc általános iskolát Budapesten. 2006-ban egy szakközépiskolát kezdtem el Balassagyarmaton, amit különböző okok miatt nem tudtam befejezni, s így 2007-ben végleg hazaköltöztem. 


Bella: Mit gondolsz, mennyire volt számodra befolyásoló tényező a hátrányos helyzeted abban, hogy Isten felé fordultál? 

D. M.: Itthon elkezdtem verseket írogatni, festeni, rajzolni, többet olvasni, s hasznos dolgokkal eltölteni az időt. Alaptermészetem, hogy semmit fel nem adok. Szívemből mondom mindig: megoldjuk, mert hiszem, hogy a jó Isten, aki eddig is megsegített, ezután is mindig meg fog segíteni. Köszönöm neki, hogy két bottal rövidtávon közlekedni tudok, az elektromos kocsimmal, vagy a háromkerekű biciklimmel pedig másokat is meglátogathatok. Igaz, hogy segítségre szorulok, de amit tudok, igyekszem magam is megtenni. 



Bella: Hogyan töltöd a szabadidődet? Milyen tevékenységek azok, amik az írás mellett még fontosak a számodra?


D. M.: Nagyon szeretem az állatokat, leginkább a lovakat, kutyákat, delfineket, róluk szívesen is olvasok. Vannak, kedvenc költőim is, akiknek írásait szívesen olvasom: József Attila és Petőfi Sándor. Van néhány ,,amatőríró társam”, akik miatt szívesen leülök a gép elé, hogy olvassam írásaikat! Igaz engem nagyon le tud kötni az irodalom, de ami most igazán betölti az életemet, és örömömet lelem benne, az Isten szent szava és szeretete, valamint annak hirdetése! Ezt mind Isten és az internet segítségével teszem. Weblapokat, vagy aki úgy tudja ezt, hogy honlapokat, blogokat, fórumokat indítottam, vagyis nyitottam meg. 





Bella: Mikor lett az életed szerves része a kereszténység? 

D. M.: Ez egész pontosan 2012. november 23-án történt. De én már előtte is nagyon sok helyen kerestem, a lelki békémet, de nem leltem békére. Aztán mégis, amikor kerékpároztam a városomban a bátyámmal elmentünk egy ház előtt, ahol megfogott egy dallam és ennek hatására rákerestem a házra kiírt szövegre. Pár hónapig interneten követtem Őket. Utána egy városunkban lakó lány, akit már néhány éve ismertem, kezdett beszélni nekem Istenről. Nekem gondot okozott, hogy a hátrányos helyzetem miatt, hogyan fogadnak be abba a közösségbe. Nem a hátrányos helyzetemet nézték, és nem is volt akadálya annak, hogy én Isten felé forduljak, nagyon megragadott az az üzenet, amit a pásztor akkor mondott. 

Bella: A mindennapokban, hogyan éled meg a hitet? 

D. M.: Nagyon sok közösségi oldalon vagyok tag pl:. facebook, network, hotdog, twitter, rowiw, stb. Próbálkozom könyvírással is, valamint személyesen próbálok beszélni a szüleimnek Istenről és más embereknek az utcán, hogy Isten mennyire szereti őket. János 3:16 „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Visszatérve szerkesztéshez: szinte a minden egyes oldalon valamilyen formában szerkesztek, ami miatt támadások is érnek, de jó tapasztalataim is vannak. Isten csodás dolgokat képes elvégezni az életünkben! Ahogy olvastad, az íráson kívül internetes oldalakat szerkesztek, de még festek, olvasok és amikor csak módomban áll, akkor még lelki gondozok és nem utolsó sorban igehirdetést tartok. 

Bella: Hogyan sikerült leküzdened a kiadással kapcsolatos nehézségeket? 

D. M.: Mustármagnyi hittel, vagyis Istenbe vetett hittel.


Bella: Milyen nehézségekbe ütköztél az írás során? Véleményed szerint lassabban készül egy vallási témájú mű, mint mondjuk egy romantikus regény? 

D. M.: Véleményem szerint nem készül lassabban egy keresztény témájú mű, mint mondjuk egy romantikus regény, mert Isten adja az ihletet – így nehézségekkel sem nagyon találkoztam a könyveim megírása során. Mielőtt elkezdtem írni, előtte mindig imádkoztam Istenhez bölcsességért. 

Bella: Miképpen fogadták az olvasóid a gondolataidat? Marketing szempontjából, mennyire volt nehéz dolgod? 

D. M.: Vannak, akik nagyon szeretik Istentől kapott gondolataimat, mert úgy érzik most mutatta meg nekik Isten, hogy Ő mi mindent képes tenni az életünkben, ha Őbenne bízunk. Akik a kezükbe veszik a könyveim, azok megtapasztalhatják miként képes gyógyítani és megszabadítani dolgoktól és azt is, hogy mekkora a szeretete a mi Teremtő Istenünknek. Erről szólnak a könyveim. 

Bella: Hol tudják beszerezni ezeket az érdeklődők?

D. M.: Az alábbi linkek bármelyikén rendelhetnek tőlem a kedves vásárlók, illetve információt is kérhetnek a vásárlással kapcsolatban:



A szerkesztőség nevében, további sok sikert kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése