2020. február 28., péntek

Vélemény Erdőss Alex Kereszttűzben című regényéről


Be kell vallanom, hogy személyesen is ismerem az Erdőss Alex álnév mögött rejtőző írót, nagyra tartom a tudását és a tehetségét, sőt még a kézirata gondozásában is részt vettem. Bizonyára kicsit elfogult vagyok vele. Ám részrehajlás nélkül állíthatom, hogy első regénye, a Kereszttűzben a magyar LMBTQ zsánerirodalom egyik kiemelkedő alkotása lett.

Erdőss Alex: Kereszttűzben



Tartalom:

Beni élete a magyar tinik álma: jóképű, vagány, körberajongott sorozatsztár. Titokban azonban a saját neméhez vonzódik, és a sorozat vezető operatőrével jár. Marcellnak meg is felel a titkolózás, amúgy sem fűz nagy reményeket a kapcsolathoz, meggyőződése, hogy csak futó kaland Beni számára. A fiúnak viszont kezd elege lenni a bujkálásból és a magánéletét firtató kérdésekből. Egy interjú során tett meggondolatlan kijelentése következtében elinduló lavina pedig mindkettejüket maga alá temeti…

Véleményem
5/5

Számomra egy regénynél egyaránt fontos a stílus és a tartalom. Ha az egyik kevésbé tetszik, viszont a másik nagyon, akkor is szívesen elolvasom ugyan a könyvet, de az az igazi, amikor a kettő egyszerre megfog. A Kereszttűzben épp ilyen.
Imádom az író könnyed, gördülékeny stílusát, azt az árnyaltságot, amivel az érzelmeket ábrázolja, de közben a történetvezetést sem hanyagolja el. A regény cselekménye egyszerre tud izgalmas lenni, és közben egy nagyon fontos problémát boncolgat: azt, hogy hogyan élik meg a szereplők a másságukat és a környezetük reakcióját rá.
Mindkét főszereplő, Beni és Marcell, remek karakter. Igazi egyéniségek. Távolról sem tökéletesek, sőt nagyon is sok hibájuk van, de én hamar megszerettem mindkettőjüket. Benit a maga kamaszos lelkesedésével és önzőségével, a kezdeti naivságával, Marcellt a megfontoltságával, a nehéz múltjával, az állandó vívódásával.
Ők ketten nagyon jó párost alkotnak, és ami még fontosabb, hitelesen van ábrázolva a két férfi közötti kapcsolat, és sajnos valósághűen a környezetük reakciója is. Ebben a regényben ugyanis nem cukormázas tündérmesét kapunk, hanem igazi érzelmeket, valódi gondokat, de a történet a realisztikus ábrázolás ellenére végig romantikus tud maradni.
Az író a mellékszereplőket is nagyon jól megalkotta, végig láttam őket magam előtt. A regény körítése is érdekes. Hisz ki ne akarna belekukkantani egy filmsorozat kulisszái mögé?
A történetben van dráma, van szerelem és bánat, mégsem dagonyázunk hatásvadász módon az érzelmekben. A cselekmény pedig olyan fordulatokat tartalmaz, amik a zsigereinkig hatolnak.
Nagy szeretettel ajánlom a regényt azoknak, akik egy hiteles, reális szereplőkkel megírt, mégis romantikus és izgalmas LMBTQ regényt olvasnának.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

A szerzőt itt találjátok meg a Facebookon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése