2019. augusztus 17., szombat

Interjú Nagy Eszterrel

„Fontosnak tartom, hogy az a rengeteg, küzdelmekkel teli emberi sors ne merüljön a feledés homályába”

Nagy Eszter szerző az Életünk harcai című könyvvel dobbantott a könyves piacára, a NewLine Kiadó gondozásában. Egy nem mindennapi történet, amit mindenkinek el kell egyszer olvasnia. Szerencsésnek mondhatom, hogy nekem már megvan, s amint időm engedi, bizton állítom, hogy el is olvasom. Most pedig megkértem Eszter, hogy meséljen magárol egy kicsit, nekünk, az olvasóknak.



Ági: – Mesélj magadról kicsit! Mit lehet tudni rólad?

NE: – Nagy Eszter író vagyok, három kicsi lány anyukája. Budapesten születtem, de rengeteg időt töltöttem nagyszüleimnél vidéken (innen ered a vidéki élet szeretete, tisztelete), jelenleg Budaörsön élek. Az írás mellett a rajzolás a másik kedvelt elfoglaltságom, de rajongok mindenért, ami történelem, vagy a művészetekkel kapcsolatos.

Ági: – Miért pont Nagy Eszter az írói neved?

NE: – Mert ez vagyok én, sosem szerettem volna más lenni, vagy más néven publikálni.


Ági: – Hogyan kezdted el az írói pályát?

NE: – Emlékszem, amikor hat évesen egy vidéki nyaralás során megírtam az első versem, talán akkor indult el minden. Sok „magamnak írt” történet, vers után elkezdtem a gyermekeimnek írni és onnantól kicsit olyan mesebelien alakult az életem. Könyveimre akkora lett az érdeklődés, hogy tudtam, ez az én utam. Gyermekversekkel kezdtem, majd megszületett az első ifjúsági regényem A barátság címmel. Ezt a hangulatot és stílust vittem tovább a 2018 őszén megjelent Régi idők karácsonyá-ban is.


Ági: – Mi a célod az írással?

NE: – A meséimmel az a célom, hogy a gyermekeknek bemutassam a régi világot, megismertessem és megszerettessem velük a hagyományainkat. Felnőtteknek szánt könyvem inkább talán egy figyelemfelhívás, hogy legyünk kicsit büszkék arra a generációra, akik életünk részei lehettek, de lassan már elveszítjük őket. Fontosnak tartom, hogy vigyük tovább a történeteiket, legyenek ők egy kicsit a példaképeink, a kitartásban, szeretetben és az a rengeteg, küzdelmekkel teli emberi sors ne merüljön a feledés homályába.



Ági: – Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

NE: – Talán kicsit meglepte őket, hiszen azelőtt sosem beszéltem nekik erről az oldalamról, ők sokáig úgy tudták, hogy táncosnő szeretnék lenni. Mégis, mikor megjelent az első könyvem, az egész család mellettem állt, támogatott és támogat a mai napig, ami nélkül most nem tartanék itt.

Ági: – Tervezel-e új könyvet kiadni?

NE: – Egyszerre több dologgal is készülök, most egy gyermekeknek szánt versesköteten dolgozom és mellette egy újabb mesekönyvem készül, ami hiánypótlónak fog számítani. Felnőtt olvasóimnak folyamatosan írom novelláimat, rövid történeteimet, amiket megtalálnak az írói weboldalamon. Valamint készül egy újabb regény is, de ez egyelőre még titkos.

Ági: – Vannak-e további terveid?

NE: – Tele vagyok tervekkel, de ezeket igazából majd az élet alakítja…


Érdekel a szerző és munkássága bővebben?
Nagy Eszter könyve a NewLine Kiadónál 
Nagy Eszter a Molyon 
Nagy Eszter FB-oldala 
Nagy Eszter mesevilágának FB-oldala 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése