2019. augusztus 31., szombat

90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Nap

A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Napok keretében egy jó kedélyű bloggerina is fellátogatott Pestre.



Délelőtt izgatottan kezdtem el elpakolni a táskámba a cuccaimat. Hiszen idén harmadszor megyek fel Budapestre. Ezúttal a 90. Ünnepi Könyvhétre megyek. Sajnos nem a megszokott helyen lesz, hanem a Dunakorzón. De Szabó Borka vagyis Robin O’Wrightly szerző segített nekem, hogy odataláljak. Nem mondom, hogy egyszerű volt megtalálnom. De hát nem is én lennék, ha igen. Nos, a 2-es villamossal lassan, de biztosan haladtam arra a helyre, ahol minden könyvet szerető embernek ott kell lennie. Nagyon vártam már, hogy ott legyek és szétnézhessek. Ahogy odaértem, rögtön mentem az Imádom a könyveket standjához, hiszen legtöbb szerzővel ott fogok találkozni. S így is lett. Robint azonnal megláttam, nagy ölelés és mosolygások követték egymást. Majd ezután oda mentem a standhoz, hogy vehessek könyveket. Pult mögött találtam az egyik legviccesebb, legvagányabb szerzőt, L. J. Wesley-t, mellette volt Julia Lewis Thomson, aki a Többek sorozatát írta meg. Majd ezután összefutottam Barta Laurával, az Ana Könyvespolca bloggerével. Találkoztam séta közben Halasi Miklós / Mike Menders szerzővel, akivel készült egy pár fotó is, ahogy a fent említett szerzőkkel szintén. Annyira örültem, boldog voltam és megtisztelőnek éreztem, hogy ott lehetek velük. Beszélgethettem, megölelhettem őket. Olyan barátságos légkör volt ott, hogy öröm volt ott lenni. Laurával később szétnéztünk a pavilonok közt. Beszélgettünk, nevettünk, jól éreztem magam a társaságában. Általa pedig közelebb kerültem egyik legnagyobb kedvenc szerzőmhöz, Rácz - Stefán Tiborhoz. Ő a Könyvmolyképző Kiadó szerzője és a Sorok között könyves bloggere. Jó fej és olyan kedves, bár én teljesen zavarban voltam. Nem tudtam egy fotót sem kérni. 











De majd legközelebb. Aztán továbbálltunk. Később már egyedül mentem szétnézni, ahol végre szemé- lyesen is találkozhattam J. K. Smith szerzővel, aki az Álomgyár Kiadó gondozásában jelentette meg a könyveit. Egy dedikálás és egy szelfikép készült. Szuper érzés volt ott lenni, találkozni vele személyesen. Utána visszasétáltam az IK standhoz, ahol kezdetét vette Julia Lewis Thomson dedikálása. Naná, hogy én is dedikáltattam! Ki nem hagytam volna. Majd ezután jött Leda D’Rasi és L. J. Wesley, Wesley-től dedikáltattam a 12 első randi c. könyvet. Imádtam olvasni. Majd ezután Renata W. Müller és Andy Baron következett. Azt sajnáltam, hogy Andytől nem sikerült beszereznem a legújabb könyvét. Ez van. Renatával már a Könyvfeszten találkoztam. S meg is lepődtem, hogy a Könyvhéten összefutottunk. Nagyszerű szerző és irtó tehetségesnek tartom. Imádom a Testvér c. könyvét. Ezután pillantottam meg hátam mögött Tomor Anitát is. Nem mertem megzavarni, épp dedikált és én a soron kívül voltam. De lekaptam egy fotót emlékbe. Majd találkoztam Fényes Niki szerzővel, aki Feketén, fehéren sorozatot írta. Uhh, hatalmas ölelést kaptam. Majdnem akkorát kaptam, mint Borkától. Hihetetlen számomra, hogy ennyire közvetlenek és barátságosak velem. Aztán Giuditta Fabbro szerző is befutott, és végre személyesen is tudtam pár szót váltani. Ráadásul spontán közös kép is készült a többi szerzőkkel. Sajnos nem mindenki került fel. Viszont szuper ötletnek tartom, amit Fabbro mondott: legközelebb mindenki rajta lesz. Gondolom, én is. Nem tudom.




Gabriella Elddel is összefutottam. Vettem tőle egy könyvet, majd sétálás közben észrevettem Bíró Szabolcsot, aki történelmi regényeket ír. Selena B. Lowell szerzővel is sikerült találkoznom. Egy végtelenül kedves személyt ismerhettem meg benne. Itt viszont megint elfelejtettem szelfit kérni. Akikkel találkoztam még: Suzanne Wolf, Marie M., János Reni, Emilly Palton és még sokan mások. Összességében öröm volt ott lenni és nagyon jól éreztem magam. Sok szerzővel találkoztam, kiadókkal is. Egy élmény volt számomra. Jövőre is mindenképp szeretnék eljutni. Szeretném megköszönni Szabó Borka / Robin O’Wrightlynak, hogy végig velem volt és segített eljutni a Könyvhétre. Köszönöm neked és mindenkinek ezt a csodálatos napot!





Írta és a képek: Kovács Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése