2023. február 5., vasárnap

Közösségi Írók Céhe: Hétmérföldes mesék - ("Nincs csodálatosabb a mesék varázsánál...")

Egy különleges antológiát mutatok be a Mesesarok rovatban, ami nem más, mint a Közösségi Írók Céhe gondozásában kiadott Hétmérföldes mesék című mesegyűjtemény. A Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy elmondhatom a véleményemet.

Bank Eszter Katalin (szerk.) ­– Sebők Balázs (szerk.)
Hétmérföldes mesék


Fülszöveg

Tudod-e, kicsoda a Balaton tündére? Ismered talán a királylányt, aki egérré változott? Vagy láttad már az égen repülni az ősz gyönyörű sárkányát? Velük, és még sok más mesehőssel találkozhatsz e könyv lapjain.

Ha egy hétmérföldes csizmával három lépés alatt áthidalható a távolság, akkor a Hétmérföldes mesék sem vállalkozhat kevesebbre, minthogy az ország minden tájáról összehozza a kortárs, magyar meseírókat és a kedves olvasót ebben a kötetben.

Hisszük, hogy mindenkiben van mese, és reméljük, hogy a könyvben szereplő 33 történetből megtalálod majd a számodra legkedvesebbet.

Mert mesélni jó! Akár hallgatod, akár olvasod, jó szórakozást kívánunk hozzá!

A Hétmérföldes mesék a Közösségi Írók Céhének immár negyedik közös műve, és a harmadik, amely nyomtatásban is megjelent.

Véleményem
5/5

Mindig csodálattal töltenek el azok a projektek, amiknek a végén sok-sok különböző gondolatból egy kerek egész lesz. Ilyen a Hétmérföldes mesék antológia is, amelynek készítéséhez sok szerző állt össze, és a lelkükből született meséket egy kötetbe gyűjtötték. A projekt keretein belül együtt választottak borítót, címet, és izgatottan várták a könyv érkezését.

Az oldalakon sokféle történetet találhatunk egy elfeledett, sárga bicikliről, a Tarka-rétről, az egérré változott királylányról, ahogy még sok izgalmas mese vár ránk az oldalakon. Minden szerző szívét-lelkét beletette a saját írásába, ez érezhető. A történetek megszólítják az olvasókat, csodás gondolatokat és tanulságokat tartalmaznak.

A meséket aranyos illusztrációk egészítik ki, tökéletesen megragadva a legfontosabb jelenetet vagy momentumot, amiről az adott történet szól.

A kötet gyerekkézbe való, a vastagsága ellenére nagyon könnyű, és mivel A/5-ös méretű, egyszerű forgatni is. A betűméret tökéletes egy stabilan már olvasni tudó gyermeknek, ahogy a halvány lámpafénynél felolvasó anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek is. Olvasás gyakorlására is megfelelő lehet.

Bár a kötet a kisiskolások korosztályának szól, bátran ajánlom minden, mesét kedvelő felnőttnek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése