2021. november 26., péntek

Előolvasás: Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok (Sötét trilógia 2.)"Ezt a könyvet már azóta vártam, mióta olvastam az írónő legelső könyvét a Sötét múltat."

Először is szeretném megköszönni Kopácsi Krisztinának a bizalmat, hogy megjelenés előtt elolvashattam a Sötét gondolatok c. hamarosan megjelenő romantikus krimi regényét. Ez a könyv tele van izgalommal, fordulattal, jelekkel és érzelmekkel. Szerettem Steph és Alex történetét, és most, hogy megismertem Greg és Lizzy szerelmét is, kaptam egy teljes kerek történetet.

Kopácsi Krisztina:
Sötét gondolatok
(Sötét trilógia 2.)Tartalom:

A ​ Sötét múltból megismert Greg Wilson, a tárgyalótermek ünnepelt sztárja, a jóképű ügyvéd élete úgy tűnik végre révbe ér. Megismerte álmai nőjét, Lizzy Stevensont, a gyönyörű fodrászlányt, akivel már közös jövőjüket tervezik. Azonban Blystone utcáin egy fenevad bukkan fel, aki kegyetlen brutalitással mészárolja le az áldozatait. Troy Robinson, a frissen kinevezett kiemelt főnyomozó kapja az ügyet, aki nem mellesleg Greg egyik legjobb barátja. Újabb és újabb holttest kerül elő, a rendőrség pedig pedig tehetetlen. A média által A Fogorvosként elnevezett elkövető, profi módon cserkészi be a kiszemeltjeit, és hibátlanul hajtja végre a gyilkosságokat.
Nincs nyom!
Nincs gyanúsított!
Nincs kapaszkodó!
A rendőrség csak arra vár, hogy végre hibázzon, de amint ez bekövetkezik, elszabadul a pokol! Greg közvetlen közelről tapasztalja meg a rettegés, a gyötrelem és a kín keserű ízét. Minden perc számít, Troy kénytelen versenyt futni az idővel! De vajon képes lesz időben cselekedni és megállítani a gyilkost? Vagy újabb trófeával bővül a Fogorvos gyűjteménye?

Vélemény:
5/5

Nehezen találok még szavakat, így olvasás után, de meg kell mondanom, nem ezt vártam. Az írónő még most is nagyon félre tudott vezetni olvasás közben a fordulatokkal. Greg és Lizzy története nagyon sok titkot és izgalmat rejt. A könyv eleje egy aranyos romantikus történetet mutat be, hogy milyen is az élet a happy and után. De aztán minden megváltozik. Szinte senki és semmi nem az, akinek és aminek látszik.
A sötét múltból megismert szereplők újból felbukkannak, és újabb izgalmas kalandokban vesznek részt, Troy nagy örömére.
De nézzük is akkor a véleményem a történetről, aminek az olvasását éppen az előbb sikerült befejeznem. Krisztina újabb remekművet alkotott. Érezni a történeten azt, hogy visszatért egy régi kedves helyre, ami a szívéhez közel áll. De ez egész más mint a Fagypont c. műve volt. Itt nagyobb hangsúly van az érzelmeken, ahogy az a Sötét múlt c. regényében már megtapasztalhattuk. Tetszett az, hogy a régi szereplők is visszatértek, és nagy szerepet kaptak ebben a történetben. Nélkülük nem is lett volna ennyire élvezetes. Tetszett, hogy ott folytatódott minden, ahol az előző könyv befejeződött.

Jó volt olvasni Stephről, Alexről, Gregről, Lizzyről, Johnról, Troyról, Borisról.

A történet maga tele volt meglepetésekkel és titkokkal. Amikor azt hittem, hogy már kezdem sejteni, ki kicsoda, és mi történik, mindig kellemesen csalódnom kellett. Sok hamis szál is el volt rejtve benne, hogy az olvasót tévútra vezesse az írónő. A fogorvosként elhíresült sorozatgyilkos alakja szépen ki volt dolgozva. Egészen a végéig nem lehetett tudni róla szinte semmit. Ez egy fő szál volt a történetben. Egy olyan karakter, akire a olvasó is úgy gondolhat, mint egy szellemre. A rendőrök sem tudtak róla sok mindent. Sőt semmit, hogy ki is ő, hogy került oda, és miért csinálja azt az áldozatokkal, amit tesz.
Aztán a másik szál Greg és Lizzy kapcsolata. Ami szinte idillinek tűnik. Szeretnék olyan pasit, mint Greg vagy Alex, esetleg, mint Troy. Ha vannak is a kapcsolatukban súrlódások, ők megoldják. Lizzynek rá kell döbbennie, hogy amit sokáig Gregről gondolt, az téves, mivel nem egy beképzelt ügyvéd, aki csak az irodában ül bent. Kicsit jobban megismerhetjük ebben a részben Greg és Lizzy családját is. Sokszor lélegzetvisszafojtva vártam, hogy mi is fog történni. Tetszett, hogy a két család elfogadta olyannak a „gyerekeket” amilyenek, a társadalmi különbségek ellenére is. És hogy mind a két család ugyanúgy élt, mint az átlagemberek, attól függetlenül, hogy volt-e pénzük vagy sem. De az egyik kedvenc szereplőm mégis csak a kis szőrcsomag, energia és szeretetbomba, Rusty volt. Ha ő nem lett volna, akkor a történet sem lenne az igazi. Kellett bele egy édes, befogadott kutyus. Greg is sok mindent köszönhet neki, ahogy Lizzy is.

Na de van még valami, amiről szót kell ejtenem. Az pedig a figyelmes olvasás. Mert sok mindent rejt magában ez a kötet az érzelmeken, a titkokon, a izgalmakon kívül is. Tele van akcióval is.
De a könyv utolsó fejezetei ütnek nagyon. A miért csak akkor derül ki, amikor elolvastad.

Még egyszer szeretném megköszönni az írónőnek a bizalmat és a megtiszteltetést, hogy megjelenés előtt olvashattam a könyvét. És köszönöm a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget, hogy megírhatom a véleményemet erről a regényről. Mindenkinek ajánlom Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok c. regényét, aki szereti az izgalmakat, a romantikát, a titkokat és a krimit.

Kopácsi Krisztina Hivatalos oldala

NewLine kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése