2023. január 12., csütörtök

Buótyik Dorina: Maahes Isten rejtélye - ("Ha Egyiptomban fesztiválozni támadna kedvem, kétszer is meggondolom...")

Szeretném megköszönni az írónőnek, Buótyik Dorinának, valamint a Morningstar Publishing kiadónak, hogy bizalmat szavaztak nekem, és elolvashattam az írónő Maahes Isten rejtélye (Gracie Simpson történetei 3.) című regényét. A Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak pedig hálás vagyok, hogy elmondhatom az olvasottakról a véleményemet.

Buótyik Dorina
Maahes Isten rejtélye
(Gracie Simpson történetei 3.)


Fülszöveg

Először ​volt a fesztivál, utána kezdődtek az eltűnések.

Gracie Simpson egyiptológus egy azonosítatlan múmiára bukkan egy szarkofág mélyén a Beni Szuef Múzeumban. A vizsgálatok megállapítják, mely temetőből származik, így felkéri Tarek régészt és férjét, Louis-t, hogy tárják fel együtt. Ám nem úgy alakulnak a dolgok az ásatás körül, ahogy azt elképzelték. Gondok adódnak a támogatással, nem engedélyeztetik az ásatást, de mikor elkezdődik, egyre több baljóslatú esemény történik. Hirtelen meghal egy munkás, valaki ijesztgeti őket az éjszaka közepén. Vajon ki szabotálja az ásatást? Vagy tényleg létezik Maahes isten legendája?

Thomas Shephard bűnügyi riporter azt a lehetőséget kapja, hogy ő lehet Gordon helyettese. Ám ott van a másik esélyes is, a szerkesztőség beképzeltje, Jason. Feladatuk, hogy olyan kihűlt ügyet göngyölítsenek fel, amit címlapra vihetnek. Thomas neki is fog a munkának; kinézi az egy éve eltűnt Matt esetét. Megtudja, hogy a fiú öt eltűnt lány után kutatott, mikor Egyiptomban járt. Megkéri az egykori riportert, Davidet, aki Kairóban lakik, hogy nyomozzanak együtt.

A szálak a rejtélyes kis falucskába, Himahamaydah-ba vezetnek, ahol az a szóbeszéd járja, hogy a Skarlát fesztivál után mindig eltűnik valaki. Csakugyan Maahes falja fel az embereket?

Véleményem
5/5

Azt meg kell hagyni, hogy bár nem igazán voltam eddig az Egyiptomban játszódó történetek kedvelője, Buótyik Dorina írónőnek mégis sikerült elérnie azt, hogy az elejétől a végéig izgalommal és kíváncsian olvassam a legújabb művét.

A regény két szálon folyik, és egyformán hozták a fordulatokat. Kíváncsi voltam, hol érnek össze, illetve összefutnak-e egyáltalán. Az írónő remekül átszőtte mindkettőt utalásokkal, és csak kapkodtam a fejem, milyen jól kiegészíti egymást a párhuzamosan futó két cselekmény.

Érezhető volt a rengeteg kutatómunka, az információk, amik könnyed magyarázatként vagy éppen hátborzongató történetekként bukkantak fel a történetben. Az írónő egyre bátrabban ír, és nekem eddig ez a könyve tetszett a legjobban.

Amellett, hogy nem annyira ismert egyiptomi istenek legendáit szövi a történeteibe, a krimi és a fantasy-szál teszi tökéletessé a regényt. Ebben a könyvben a szerző nem is volt annyira elrugaszkodott, mégis tudott újat mutatni, és még az is kiderült, hogy milyen titka van Oscarnak, a regénysorozat lassan ikonikussá váló macskájának.

Ajánlom a könyvet mindenkinek, akik szeretik a fordulatos, izgalmas krimiket, a fantasyt, az egzotikus tájakat, szeretnek történetekben nyüzsgő piacokat bejárni, miközben mesemondókat hallgatnak a Maahes istent körüllengő, borzalmas históriákról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése