2020. január 4., szombat

Böszörményi Gyula: Kucó és más életszilánkok

Ismerjük meg a történetek mögött rejlő embert!

A sokak által szeretett Ambrózy báró esetei-sorozat írója egy újabb kötettel örvendeztette meg olvasóit 2019-ben. De ezúttal nem egy újabb Ambrózy regény jött ki a nyomdából, hanem egy igazán erős vallomás az olvasóknak. Böszörményi Gyula Kucó és más életszilánkok című kötetében mesél a gyerekkoráról és az intézetben átélt negatív élményeiről.


Böszörményi Gyula: Kucó és más életszilánkok

https://moly.hu/system/covers/big/covers_551339.jpg?1558598941


Tartalom:

Böszörményi Gyula József Attila-díjas író 1964-ben született. Aztán valamicskét élt családban, de leginkább kórházakban, egészségügyi intézetekben, szociális otthonokban múlatta az időt. És közben írt. Megírta, amit látott, hallott, tapintott, érzett. Mi pedig most csokorba szedtük önéletrajzi írásait – íme.


Véleményem, gondolataim a kötetről:

Személy szerint én nagyon szeretem Böszörményi Gyulát, és azok között a szerencsések között tudhatom magam, akiknek volt alkalmuk vele találkozni. Igaz, ekkor még semmit nem olvastam tőle. Ahogy beszélt akkor ott azon az olvasótalálkozón, akkor éreztem azt, hogy muszáj tőle olvasnom, már csak a személye miatt is. Azóta igazi rajongója lettem az Ambrózy báró esetei sorozatának, egy percig nem volt kérdés, hogy a Kucó és más életszilánkok kötetének is a polcomon a helye.
Ez a könyv igazán nyersen és erősen mutatja be azt,mik is történtek az íróval különböző intézetekben. A kötet olvasása során elgondolkoztam azon, hogy milyen gonosz is az ember. Amikor azt látja, hogy egy másik embertársa valamiféle fogyatékkal él, akkor már rögtön kerüli a társaságát, és alsóbbrendűnek érzi azt a személyt, pedig ez egyáltalán nem helyes és nem jó gondolkodás!
Böszörményi Gyula ebben a kötetében megmutatja a másik oldalát, amit eddig még nem ismert az olvasó. Kendőzetlenül írja le a valóságot és veti azt az olvasó elé Egy percig nem finomkodik az olvasóval, hiszen az élet sem tesz így.
Úgy gondolom, nagyon jó, hogy ez a kötet megjelent nyomtatásban, hiszen mindannyiunk számára fontos gondolatokat hordoz. A könyv elolvasása során pedig minden Böszörményi Gyula rajongó még többet kaphat szeretet írójából!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése