2020. január 5., vasárnap

Csendes Nóra: Zápor utca

A Zápor utca egy fiatal írónő tollából született, aki ezzel a regénnyel a negyedik Aranymosás Irodalmi Válogató nyertese lett. A könyv szerzője, Csendes Nóra már amiatt is említésre méltó, hogy 18 évesen írta meg ezt a mély hangvételű történetet, amely párhuzamosan játszódik a jelenben és a 20. századi múltban. 



"Kockáztatnál a szerelemért...? Érzelmi kérdésben a szívedre vagy az eszedre hallgatnál?"


Tartalom: 

Kockáztatnál ​a szerelemért? 
Két történet – két tizennyolc éves lányról. 

Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is lehetne különbözőbb, mégis összeköti őket valami. 

Bogi félénk gimnazista, Gergő pedig igazi vagány, aki több lányt bolondított már magába, mint amennyit meg tudna számolni. De mikor a szülők baráti nyaralása egy fedél alá kényszeríti őket, Bogi meglátja a kemény külső mögött az érzékeny művészt, aki a színpadra lépve álomszerű játékával önti dallamokba a benne lakozó fájdalmat. 

Vajon lehet szerelem ennyire különböző emberek között? 

Gergő különleges ajánlatot kap, és Boginak döntenie kell. Egy kemény korszak sötét éveiben, az alföldi táj varázslatos ege alatt egymásra talál két fiatal. Amikor mindkettőjüket Budapestre küldi a családja, a lány azt hiszi, végre boldogok lehetnek együtt. De a fiú többre vágyik, … és a lány kegyetlen válaszút elé kerül. 

Ki ez a lány, és hogyan fonódik össze a sorsa Bogi életével?

Ajánló:

A Zápor utca több, mint egy utcanév. Változás, egy egész élet, két sors egybefonódása, párhuzamba állítása, dalcím és meghitt együttlétek helyszíne is egyszerre. A szereplők és a cselekmény részletekig kidolgozott, finoman árnyalt képkockákban mutatkoznak meg. A két tizennyolc éves lány nagy változás előtt áll. Egyikük életét egy ismeretlen idegen, majd a fővárosba kerülés változtatja meg, míg a másik lány sorsa egy közös családi nyaralás alatt fordul hatalmasat. Természetesen mindkét esetben nagy szerepet játszik a szerelem és az a bizonyos fiú... Érdemes nagyot lépni, kockáztatni a szerelemért? Elsősorban erre keresi a választ az írónő izgalmas és váratlan fordulatokban gazdag történetében. 

Döntse el mindenki saját szájíze szerint. Részemről alapos megfontolás után a szívemre hallgatok ilyen esetekben, hiszen egy életünk van, ha rosszul is döntenék, tanulok a hibámból. Hiszem, hogy minden okkal történik, nem véletlenül találkozunk bizonyos emberekkel. Ezt támasztja alá ez a könyv is, hiszen a két szálon futó történet főszereplőinek élete gyökeresen megváltozott a nagy találkozások után. 

Elolvasnád a két lány történetét? Rendeld meg a Könyvmolyképző oldaláról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése