2020. január 28., kedd

Egy nehéz sorsot megváltoztató szerelem története - Vélemény Marilyn Miller: Hozzád láncolva című regényéről


Marilyn Miller írónő neve nem volt ismeretlen a számomra, bár eddig még nem volt alkalmam olvasni tőle semmit. Az újdonság varázsa és a kíváncsiságom itt is nagyon erős volt, amikor a barátnőmtől megkaptam a regényt, azonnal tudtam, hogy 2020 első heteiben sort kell, kerítsek rá!

Marilyn Miller - Hozzád láncolva



Tartalom:

Keyla táncos lány egy klubban.
Egy olyan világban él, ami szigorú szabályok szerint működik, ahol a döntéseket nem ő hozza, és ahol pénzért bármi megvehető. Mikor a remény elveszni látszik, hogy egyszer szabad lehet, belép az életébe egy férfi, és minden megváltozik.
Daniel gazdag és nagyhatalmú ember, amit gátlástalanul ki is használ.
Azonnal felfigyel Keylára, vonzza a lány bujasága és elérhetetlensége.
Szabadságot ajánl neki, de a szabadságnak ára van!
Szenvedélyes, és korántsem hétköznapi kapcsolat alakul ki köztük, ami kezdetben szükségen és testiségen alapul.
De lehet-e ez egy napon több?
Több, mint egy üzleten alapuló kapcsolat…
„Egy elfojtott vonzalommal kezdődött minden.
Majd egyszer csak azt vettem észre,
hogy ő uralta a vágyaim és az álmaim.”

Véleményem:
4/5

Már a fülszövegből is látszik, hogy az írónő nem egy habos-babos világot akart alkotni. Keyla a szó legfinomabb értelmében is hátrányból indult és ez a sötét árny nemcsak az ő életére, de a hangulatomra is kihatott olvasás közben.
Nem lát kiutat a helyzetéből, míg nem megismerkedik Daniellel, aki megmagyarázhatatlan szenvedélyt érez iránta. Az ő játékuk adja a regény egész gerincét.
Keyla nagyon szimpatikus karakter volt, makacs személyisége sokszor megmosolyogtatott. Nagyon vágyik a szeretetre, de még inkább egy szabad életre. Olyanra, ahol a döntéseket ő hozza meg, ahol emberként és nem tárgyként kezelik. Szörnyű belegondolni abba, hogy sajnos a mai napig vannak nők, akik ilyen körülmények között élnek.
Daniel nagyon nem volt szimpatikus. Felhasználja, hogy hatalma van a nő felett fizikailag és lelkileg is. Az nem dicsőség, hogy jóképű férfiként fel tudunk izgatni egy olyan nőt, aki még sosem tapasztalta meg a gyengédség ilyen szintjét. De a férfi tovább megy és a pénzét felhasználva megszerzi magának. Szerintem ez a kettősség nagyon megalázó lehet Keyla számára és néha éreztem a lányon, hogy ez benne is tudatosult. Voltak olyan pillanatok, amikor a férfi őszinte érdeklődést mutat a lány lelke iránt, számomra ez mégis kevés volt.
Viszont az írónő stílusa nagyon tetszett. Át tudta adni a karakterek személyiségét, és fogalmazásmód is reményteljes. Számomra kicsit több emberi vonatkozás is elfért volna a sorok között, de összességében egy könnyed szórakozást kaptam.  Biztosan fogok még tőle olvasni, ha lesz rá alkalmam.

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése