2020. január 25., szombat

Kőszegi-Arbeiter Anita: A tündérpalota (Csenge tündérkertje 1.)

Először is szeretném megköszöni a szerzőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy kaphattam egy tiszteletpéldányt ebből a csodálatos mesekönyvből.

Egy rövid,mégis nagyon édes történet, ami esti olvasmánynak is tökéletes. A könyvben található illusztrációk a legkisebbek számára is igazi élményt tudnak nyújtani, hiszen olvasás közben a mese jelenetei elevenednek meg előttük rajzok formájában.

Kőszegi-Arbeiter Anita: A tündérpalota


Tartalom:

Csenge nagyon szereti a tündéreket, ezért az anyukájával készítenek egy tündérkertet. A kislány azt kívánja, hogy igazi tündérek költözzenek bele. És láss csodát, teljesül a kívánsága, három tündér kötözik be hozzájuk: Levendula, Menta és Akác.

Saját vélemény:

Szerintem ez egy igazán aranyos és kedves kis mesekönyv, ami tele van szeretettel. Maga a cselekmény nagyon egyszerű és érthető, ami a gyerekek szempontjából igazán fontos. A tündérek által egy kis varázslat is költözik a történetbe, ami segít a kisebb gyermekeknek megtanítani azt, hogy léteznek igazi csodák, csak hinniük kell bennük. A kötetben megjelenő ábrák véleményem szerint nagyon szépek, és jól ábrázolják az eseményeket.

Ezt a rövidke, könnyed kis mesét kétszer is sikerült elolvasnom. Először egyedül, mert nagyon kíváncsi voltam rá, utána pedig a húgomnak olvastam fel. El kell mondanom, hogy igazán elnyerte a tetszését, és azt mondta, hogy ő is szeretne egy Tündérpalotát tele sok- sok tündérrel. A mese olvasása óta mindig azt mondja, hogy ő is tündér szeretne lenni, csak még nem tudja, hogy az hogyan lehetséges. 

Úgy gondolom, hogy az írónő könyve egy igazán aranyos és tanulságos olvasmány, és bár talán ehhez még fiatal vagyok, de ha egyszer lesz egy kislányom, akkor ilyen varázslatos esti meséket szeretnék majd olvasni neki, amik megmutatják számára, hogy csodák igenis léteznek!


Ha felkeltette az érdeklődésedet, az írónőt itt találod:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése