2022. november 27., vasárnap

Előolvasás: Aurora P. Hill: Gyöngyös korona (Serbeniai Krónikák III.) "Fordulatos, titkokkal teli, eseményekben gazdag és romantikában is bővelkedő rész lett. Imádtam minden egyes sorát."

Szeretném megköszönni a lehetőséget Aurora P. Hill írónőnek, hogy lehetőséget biztosított megjelenés előtt elolvasni a hamarosan megjelenő regényét, a Gyöngyös korona (Serbeniai Krónikák III. részét). Ez a fantasy sorozat az egyik kedvencem, ezért alig vártam, hogy olvashassam végre ezt a részt. Most sem csalódtam, hiszen tele van fordulatokkal, érzelmekkel és izgalmakkal.

Aurora P. Hill
Gyöngyös korona
(Serbeniai Krónikák III.)

Tartalom:

Serbenia ​új korszakba lép.

Aslios visszafoglalta az őt megillető trónt, és készen áll, hogy egy fényesebb jövő felé vezesse a népét. A koronával járó felelősség súlya hatalmas terhet jelent számára, emellett trónra lépését sokan nem nézik jó szemmel.

Breduba és Aser Mor alantas szövetséget kötnek, majd együtt indulnak Serbenia megszerzésére. Seregeik útját erőszak, vér és halál kíséri.

Gabriela mindenben támogatja Asliost, viszont a fiú iránt táplált gyöngéd érzelmei összezavarják. Megpróbál a háttérben maradni, ám egyre több bizonyítékot kap afelől, hogy az ifjú uralkodó is hasonlóan érez iránta. Boldogságuk útjába azonban akadályok gördülnek, és Gabriela már egyáltalán nem biztos benne, hogy ő lehet a megfelelő társa Asliosnak. Szabad szeretniük egymást, vagy ezzel a pusztulásba taszítják Serbeniát?

A sors megadja a választ. Többször közbeszól, majd egy végzetes hiba miatt úgy tűnik, hogy a fiatalok reménye az életre örökké szertefoszlik.

Az ösvény napról napra veszélyesebb, de visszafordulni már lehetetlen.

Véleményem:
5/5

Most nagyon nehéz szavakba öntenem azt, mit is érzek ezzel a kötettel kapcsolatban. Látni az írónő fejlődését, és most érzem igazán, hogy kiterjesztette a szárnyait. A fejlődés az első kötetekhez képest nagyon is szembetűnő. Ez a rész tele van érzelmekkel, akcióval, izgalommal, ami sok különböző reakciót vált ki az emberből, pl: szeretet, gyász, félelem, remény, reménytelenség, vágyakozás egy jobb élet után stb.

Jó volt újra olvasni a régi és az új szereplőkről is, bár még rengeteg kérdés kavarog bennem. Rengeteg mindent megtudtunk Aslios és Gabriela múltjáról is ebben a részben.
Olvasás közben olyan érzésem volt, mintha évek teltek volna el az első, a második és a harmadik kötet között pedig csak hónapok. Az írónő egyik jellegzetessége, hogy az új történetei mindig ott folytatódnak ahol az előzők befejeződtek. Folyamatosan nyomon tudjuk követni az eseményeket. Bár akadnak benne olyan szereplő(k), aki(k)ről egy kicsit bővebben is olvasnék. Remélem a jövőben lesz lehetőségem erre.
Az történet maga rengeteg fordulatot és meglepetést tartogat az olvasó számára. Bevallom voltak jelenetek, amikbe belepirultam, na nem azért mert erotikus lett volna, hanem mert annyira aranyos volt. De előfordult, hogy mérges voltam, és azt mondogattam, nem ezt nem csinálhatja velünk, olvasókkal. És mégis megtette! Komolyan úgy érzem, hogy az eddig megjelent részek közül nekem ez lett az abszolút kedvencem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése