2022. november 18., péntek

Vivy N. Scott: Újra élni "Téli estéken kellemes kikapcsolódást nyújtó szórakoztató történet, humorral és romantikával megfűszerezve."

Szeretném megköszönni Vivy N. Scott írónőnek a bizalmat és a lehetőséget, hogy elolvashattam a nemrégiben megjelent Újra élni című regényét. Ez a történet remek kikapcsolódást nyújt a hideg téli estéken egy forró tea társaságában.

Vivy N. Scott:
Újra élni


Tartalom:

Jake Lenox élete romokban hever. Szinte csak a munkájának él, a testi örömöket alkalmi kapcsolatokban keresi és találja meg. Egészen addig, míg be nem robban az életébe Mia. Ez a vörös hajú, vidám, szókimondó lány fenekestül felforgatja a férfi életét. Jake feltett szándéka, hogy megszerzi magának, de egy korábbi kellemetlen kapcsolata miatt, Mia hárítja a férfi közeledését. Jake, hogy maga mellett tudja a lányt, egy tervet eszel ki, ami veszéllyel lehet a férfi titkára.
A két fiatal vajon meg fogja találni a közös nevezőt?
Mi az a titok, amit Jake oly féltve őriz?
Idővel minden kiderül.

Véleményem:
5/4,5

Nagyon örültem annak, hogy lehetőségem volt elolvasni az írónő könyvét. Meg kell mondanom, kellemes meglepetést okozott nekem ezzel a könnyed, szórakoztató romantikus-erotikus történettel. Nagyon tetszett az alaptörténet és az, hogy a szereplők hétköznapi emberek. Nálam plusz pontot jelent az, hogy a karakterek nem nyavalyognak és nem elérhetetlenek. Hiszen annyi olyan történet van, hogy egy nőt elcsábít egy macsó, vagy a nő kényes, a férfi meg a falra mászik tőle.
Ez pont az ellenkezője, hiszen az írónő itt nem csak a nők, de a férfiak lelki világának egy bizonyos részét is feltárja nekünk, olvasóknak.
A titkok és a meglepetések sem maradhatnak el. Hát nem irigyeltem Jake-et, aki a főszereplő férfi a történetben. Talán egy kicsit rá összpontosított az írónő. Hisz az ő sorsát és harcait mutatja be jobban.
A női karakterről, Miáról sokkal kevesebb dolog derül ki. Kicsit olyan érzésem volt, mintha ez szándékosan lenne így. De ami nagyon tetszett, az az volt, hogy bemutatta mind a két szereplő családját. Megmutatta, hogy két különböző család, akik más társadalmi osztályból származnak, mégis lehetnek egyformák, vagy legalábbis hasonlóak.
Ezt a könyvet Vivy N. Scott úgy írta meg, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtson az olvasók számára, és ne hasson ponyvának. Ezt el is érte, emellett fokozza az olvasó kíváncsiságát oldalról oldalra, hogy mikor mi történhet. Vannak olyan részek a történetben, amikor már lehet sejteni, hogy mi is következik, de olyan is van, hogy elbizonytalanít. Nagyon sokat nevettem olvasás közben, főleg a sok csipkelődésen, amely a szereplők közt ment. Ebből akadt bőven, de volt olyan is, amikor a könnyeim jöttek ki egy-egy jelenet elolvasása után. Az Újra élni című regénynek több mondandója van, mint azt el tudnánk képzelni, hiszen már a címe is erre utal.
A cím tükrözi a történet mondandóját, amely magába foglalja az újrakezdés lehetőségét. A reményt és a titkokat, a múlt elfeledését és a jövő felé tartó irányt.

Vivy N. Scott hivatalos oldala

Ágenda Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése