2022. november 30., szerda

Diana Hunt: Jack árnyékában " Titkokkal, fordulatokkal és meglepetésekkel teli történet, amely egy percre sem hagyja lankadni az olvasó figyelmét"

Szeretném megköszönni Diana Hunt írónőnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy elolvashassam nemrég megjelent regényét, amely a Jack árnyékában címet viseli. Ezzel a regénnyel egy új és izgalmas oldalát mutatta meg. Úgy érzem, rátalált arra a műfajra, ami illik hozzá.

Diana Hunt:
Jack árnyékában

Tartalom:

London 1888
Hasfelmetsző Jack.
Egy név, ami félelemben tartja London lakosságát.
Egy kíméletlen gyilkos, aki sorra szedi áldozatait, majd váratlanul eltűnik.

London 1892
A nemesi Gray család legfiatalabb sarja, Katherine élete irigylésre méltó, ám a fényűző bálok korántsem elégítik ki vágyait.
Napjai egyhangúan telnek, egészen addig, amíg a gyilkos vissza nem tér a városba.
Hasfelmetsző még kegyetlenebb, még veszedelmesebb, mint korábban, már senki sincs biztonságban. Katherinet a feltárandó titkok éltetik, még attól sem retten vissza, hogy árnyékként eredjen a gyilkos nyomába.
Nyomozása közben veszélyek sora zúdul rá. Segítségére a jóképű, ám rendkívül öntelt Victor Reed siet. Az érzelmeik megvédik vagy talán még nagyobb veszedelembe sodorják őket?

Ha Jack gondolatai mögé látsz, rájöhetsz, mi vezérli.
A kérdés már csak az, hogy utána el tudsz majd menekülni?

Véleményem:
5/5

Meg kell mondanom, most az írónő igen magasra rakta ezzel a regényével a lécet saját magának. Olvastam az eddig megjelent összes könyvét, de ez a kötet más volt. Úgy érzem, most találta meg az írónő azt az utat, amin tovább kell haladnia. Eddig az Őrületbe kergetsz volt a kedvenc könyvem tőle, alig várom a folytatását. De ez a regénye lett az új kedvencem.
Érdekes volt olvasni, hogy az írónő az 1800-as évek végi Londont mutatja be az olvasóknak. Látni, hogy sok kutatómunkát igényelt ez a regény, hogy ennyire hitelesen tudja leírni az akkori szokásokat, ruházatot és a szegényebb, illetve a gazdag negyedekben élő emberek életstílusát. Olvasás közben úgy éreztem, hogy én is köztük járok. Magába szippantott az a világ.
Sok meglepő fordulatot tartogat az olvasó számára ez a regény, mert semmi sem az, aminek látszik. Amikor azt hiszed, hogy rájöttél, ki is rejtőzik Hasfelmetsző Jack neve mögött, akkor jön egy bomba, hogy tévedtél. Én az egész regény olvasása közben több emberre is gondoltam.
Nagyon tetszett ez a könyv, mert két szemszögből mutatja be a történetet. Vagyis igazából három szemszögből, de hogy ki a harmadik, az maradjon még titok.
Tetszett, hogy az írónő nem hagyományos módon mutatta be a regény cselekményeit. A női főszereplő szemszögéből íródott rész olyan volt, mintha mi is az 1800-as évek végén élnénk. A Jack szempontjából íródott rész pedig olyan hatást nyújtott, mintha visszaemlékezés volna egy napló formájában. Annyira jól összekombinálta ezt a két különálló stílust, hogy az olvasónak fel sem tűnik, csak amikor már becsukja a könyvet. De akkor is olyan érzést hagy maga után, hogy, ezt még szívesen olvastam volna tovább is.
Nem is akarom nagyon taglalni a dolgokat, mert csak elspoilerezném, azt pedig nem szeretném. Annyit mondok, hogy aki szereti a thriller vagy a pszichothrillert, annak ez kötelező olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése