2020. július 9., csütörtök

Fényes Niki - Színtiszta Üzlet

Szeretném megköszönni az Ágenda Kiadónak és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy elolvassam Fényes Niki új könyvét! Mivel már volt alkalmam olvasni tőle, kíváncsian vártam, hogy ezúttal milyen világot teremt!

Fényes Niki - Színtiszta Üzlet


Tartalom:

Irina Popolova, a moszkvai alvilág befolyásos emberének lánya. Családja által, jól kiismeri magát ebben a lélektelen közegben. Jól tudja, hogy itt csak a hatalom számít, az üzlet és a pénz. Amikor az apját a szeme láttára lövik le, s a hatalmuk meggyengül, kénytelen az életéért futni. Védelemért a város stricijét, Boris Kashnikovot keresi meg, elkeseredett alkut ajánl neki. Egy végzetes házasságot, melyben mindketten eltörölhetetlen vonzalommal szembesülnek egymás iránt. De mit várhat el Irina egy olyan férfitól, aki nem tudja mi az a család, mi az a szerelem? Aki csak zálogként tekint őrá, aki biztosítja számára a hatalmat.

Véleményem
5/5

Mint említettem olvastam már az írónő Feketén-Fehéren című duológiáját, ami nagyon megosztó témát dolgoz fel, ugyanis a maffia életébe pillanthatunk bele. Szókimondása és kemény stílusa is elég éles, de számomra nagyon egységes és kerek történetet kaptam.
Ahogy arra számítani lehetett: a Színtiszta üzlet is hasonló alapokat kapott, igaz, itt nem az olasz, hanem az orosz maffia áll a középpontban. A főhősnő apja halála után életveszélybe kerül, és hogy mentse magát, olyan döntést kényszerül meghozni, ami mindent megváltoztat.
Nyers, őszinte és emberi: ez az a három szó, amivel jellemezni tudom a történetet.

Nem vagyok rajongója a túlfűtött erotikának, de ha kapok mellé egy jól megírt történetet, akkor azt gondolom, hogy remek kiegészítő elem válhat belőle. Fényes Niki könyveinél eddig ezt tapasztaltam.
A nagyszájú női szereplő mellé kapunk egy macsó rosszfiút - és ezt szó szerint értem -, ám ez édes kevés lenne számomra ahhoz, hogy boldogan tegyem le a Színtiszta üzletet. Ami kiemeli őt a többi hasonló témájú könyv közül az az, hogy ő valóban beleássa magát a világ sötét és eldugott részeibe. Nem tudom, honnan szerzi az információit, de számomra annyira hitelesek az alvilági részek, hogy olvasás közben egy percig sem jut eszembe, hogy ez egy hölgy fantáziájának szüleménye. 

Karakterei nagyon jól fel vannak építve, érezni, hogy az írónő sokat dolgozott rajtuk. Bár számomra a férfi főszereplő túl macsó, azt el kell ismernem, hogy ehhez a világhoz ilyen lelki beállítottságú emberek illenek; máskülönben nem maradnának életben.

Azt gondolom, hogy egy szerző akkor mondhatja el, hogy a világ, amit megalkotott megállja a helyét, ha annak minden részlete illeszkedik egymáshoz. Ha ez a világ megkívánja a trágárságot és az erotikus részeket, ám legyen: de tegye ezt úgy, hogy végig hű marad önmagához!
A szerzőnek ezt most sikerült megalkotni, amihez szerzőként nagyon gratulálok!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése