2020. július 3., péntek

Tiszlavicz Mária: Mellékhatás - (BuKo2.) -("Atyaég! Te jó ég! Nagyon bejött ez a rész, igaz most nem volt annyi humor, mint az első részben.")

Az „elhagyós” játékunk keretében kaptam kézhez Tiszlavicz Mária írónőtől, a Mellékhatás (BuKo 2.) c. kötete. Számomra ez a könyv egy élmény volt. Az első részhez képest sokat javult, izgalmas és igazi nyomozós történetet kaptam. Ezért ezt itt is szeretném megköszönni!

Tiszlavicz Mária:
Mellékhatás
(BuKo2.)


Tartalom:
Azt ​mondták, csodaszer. 

Azt mondták, javítja az életminőséget. 
De azt nem mondták, hogy halálos lehet.


Viktor Martinek nyomozó a magánélete elől a munkába menekül. Informátora tippjét követve egy veszélyes összeesküvésre bukkan, ám mielőtt megoszthatná felfedezését a társával, Felixszel, balesetet szenved. A Fehér-tónál tér magához, és csak egy névre emlékszik: Tom. Erején felül kell teljesítenie, ha a kusza emléktöredékeit rendszerezni akarja.
Viktor eltűnése után Felix veszi kézbe a nyomozást, de alig akad valami, amin elindulhat. Kutatását segítik a Viktor életét megszínesítő – vagy éppen megkeserítő – nők. 
Egyre több szövevényes titokra bukkan, és csakhamar a gyógyszeripar sötét oldalával találja szemben magát. Ahhoz, hogy megoldja az ügyet és Viktort épségben tudja, hét évet vissza kell lépnie az időben – amikor a társa kezdő nyomozóként először találkozott a nemezisével.
Vannak sérelmek, amelyek lassan mérgezik meg a lelket. A két nyomozó vajon idejében megtalálja a választ arra, mi vezette Viktort a Fehér-tóhoz? A visszaszámlálás megkezdődött…

Véleményem:
5/5

Atyaég! Te jó ég! Nagyon bejött ez a rész, igaz most nem volt annyi humor, mint az első részben. Azt hiszem nem kérdés, hogy ez is a kedvencem lesz, és szinte biztosra veszem, hogy következőt is el fogom olvasni, amint megjelenik. 
Jaj, szegény Viktor! Hát, hova tegyelek, te drága? Komolyan nem tanulsz most sem? Hol az erősítés?

Francnak vettem meg neki azt a mobilt.”

No igen, hol is? S itt kezdődik a furcsaság az ügyben. Mi történt a gyárnál? Mit kereshetett ott Viktor?  Miért nem emlékszik? Vajon ideiglenes vagy hosszútávú lesz a számára? 
Bizony sok kérdés merült fel. Izgalmasnak vélem a történetet, hiszen közelebbről is megismerhetjük Felixet és Norát is. Illetve, a furcsa leányzót, Viktor informátorát. Kedveltem a szövegei miatt. Felnőttnek akart látszani, de sajnos nem igazán jött be. Olyan törékenynek vélem.
Tetszett, hogy végre Nora is kapott szerepet, vagyis nyomozhatott ő is, de mégis olyan keveset tudtam meg róla sajnos. Lényeg meg volt, hogy Felix a társa és barátja is egyben.  Nagyon érződött, hogy Felix aggódik a társa iránt. S volt egy rész a történetben, hogy szinte átvette főnöke stílusát. Tetszett, mert illet hozzá ez a parancsoló szerep.
Jó volt folytatni az olvasást, bár majd 2 év telt el a két olvasás között, remélem a következő rész hamarabb, megjelenik. Viszont meg kell, hogy említsek két dolgot.

„Elmagyaráznád, mi volt ez? Faleveleket gyűjteni, pont most?”

Az egyik, a borító. Hozzáteszem nagyon ritkán, hozom fel a külsőségeket. De ennél nem tudok elmenni szó nélkül. Miért is? Mert tetszik, letisztult, nagy kedvencem lett. Ne értsetek félre, imádom a pasis borítókat és a díszeseket is. De néha olyan jó, ha van egy szolid, finom tervezésű borító. Külön köszönet a tervezőnek, Hajnal Krisztinek. 

"Ezt biztos azért csinálja, mert most te is úgy dolgozol, mintha az életed múlna rajta."

A másik pedig, hogy végre hatalmas betűkkel íródott. Az előzőnél sajnos egészen aprók voltak,így kicsit nehezebben tudtam haladni vele Ezek után nagyon várom az írónő következő regényét. Sőt! Ennek fényében szívesen olvasnék más történetet is, nem csak ezt a sorozatot. Mert, ahonnan ez a történet jött, ott bizonyára  lapul még több is. 
Szívből ajánlom bárkinek, aki szereti a krimiket, ráadásul önálló regényként is megállná a helyét.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése