2022. augusztus 25., csütörtök

Judith Whimsey interjú


Az “Ismerd meg hazánk íróit”, saját magam kihívása volt, ami sok olvasással kezdődött, értékeléssel, majd videókkal folytatódott. Ezeken túl pedig egy újabb mérföldkő talán, hogy a Magyar Szerzők Könyvei Magazinba is elkezdtem írni, támogatva őket ezzel is. Ezúttal Judith Whimsey írónővel beszélgettem. Szeretném neki megköszönni, hogy szánt rám időt. ("A regényem írása közben még nem is sejtettem, hogy mennyire nehéz a helyzete egy kezdő írónak.") 

Judith Whimsey

Mióta írsz? Hogy jött ez a dolog?

Még kezdő író vagyok, tavaly kezdtem el ezzel komolyabban foglalkozni. Egy számomra kedves írónő csoportjában beszélgettünk többekkel az aktuálisan megjelenő könyvéről, ami nem hozta a várakozásunkat, és hogy mi hogyan írtuk volna meg a történetet. Akkor gondoltam arra, hogy miért ne próbálkozhatnék meg én is a saját történeteim papírra vetésével.

Mit csinálsz, amikor nem írsz?

Két kis gyerekem van, és főállásban egy hivatalban dolgozom. Ez már önmagában a szabadidőm nagy részét elveszi. Ha marad időm, akkor szívesen olvasok, illetve horgolni is szoktam, főleg amigurumikat.

Álnév? Miért?

Szeretném az írásaimat angolul is megjelentetni, és úgy gondoltam, ezzel névvel könnyebb lesz.

Megjelent könyv? Antológiában szerepelsz vagy szoktál pályázni?

Ez az első könyvem, ami megjelent (Az ártatlanság ára), és vannak folyamatban történeteim. Idén vettem részt először pályázaton, és sikerült bekerülnöm egy antológiába a Soraya Kiadó jóvoltából. Gyémántok címmel fog megjelenni, és szeptember 5-től lesz előrendelhető.

Mesélnél kicsit a könyvről?

Ez egy romantikus, maffiás történet. A hősnő, Gaby egy fiatal, tizennyolc éves lány, akit egyedül nevel az apja. Egyik este legnagyobb meglepetésére az apja közli vele, hogy egy hónap múlva férjhez kell mennie az egyik üzlettársához. A másnapi eljegyzési bálon kiderül, hogy az ismeretlen vőlegény nem más, mint az a jóképű férfi, akit titokban már régóta les az ablakából.
Ekkor még nem sejti, hogy a sietős házasság oka az, hogy az apja pénz lopott Luke-tól, aki a La Morte nevű alvilági szervezet vezetője. Egy ilyen tett a maffia világában nem maradhat következmények nélkül, és ennek árát most Gaby fizeti meg.
 
Judith Whimsey - Az ártatlanság ára

Hogyan látod a magyar írók helyzetét ma Magyarországon?

A regényem írása közben még nem is sejtettem, hogy mennyire nehéz a helyzete egy kezdő írónak. A tradicionális kiadás a kezdőknek szinte elérhetetlen, hacsak nem pályázat útján sikerül valahova bekerülni. Így marad a hibrid vagy a magánkiadás, ami költségszinten szinte ugyanaz.

Mi a legjobb tapasztalatod, mióta elkezdtél a publikálni?

A sok pozitív visszajelzés. Nagyon jól estek a vélemények, bátorítások.

Mi a legrosszabb?

A marketing kívül esik a komfortzónámon, pedig nagyon sok múlik rajta.

Tapasztalataid a kiadóddal kapcsolatban?

A könyvem az Underground Kiadónál jelent meg, és pozitív a tapasztalatom velük kapcsolatosan. Nagyon segítőkészek voltak, a kérdéseimre gyorsan válaszoltak. A Soraya Kiadónál ugyanez a helyzet.

Ha változtathatnál valamin mi lenne az? Írással, publikálással kapcsolatban.

Most nem jut eszembe semmi.

Mit tanácsolsz a kezdő íróknak?

Írjanak, írjanak, írjanak, és bár vannak buktatók, de az egyik legjobb érzés, kézbe fogni a saját könyvedet.

Tervek a jövőre nézve?

Folyamatban van két különböző történetem is, ezeket szeretném befejezni, és mindenképpen szeretnék angol nyelven is publikálni.

Szerzői oldal: Judith Whimsey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése