2023. február 5., vasárnap

Marilyn Miller: A királynő "Küzdelemmel a szerelemért és a családért."

Szeretném megköszönni a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elhozhatom a véleményemet Marilyn Miller: A királynő c. romantikus-erotikus krimi könyvéről, amely tele van szenvedéllyel, titokkal és érzelmekkel, veszéllyel.

Marilyn Miller:
A királynő

Tartalom:

Serena Salvatore vagyok, és ez az én történetem.
Egy olyan világ részévé váltam, ahol egy szabály létezik: a hűség. Egy olyan világ részévé, amely nem ismeri a könyörületet, ahol mindennap meg kell küzdeni az életben maradásért. Félre kellett tennem az elveimet, azt, aki voltam, hogy azzá az emberré válhassak, aki ma vagyok.
Egy maffiavezér felesége. Szerelme. Társa. Bizalmasa.

Hogy féltem-e? Igen. Hogy akartam? Az már nem számít, mert ezt az életet választottam. Egy maffiavezért. Egy férfit, akibe visszavonhatatlanul beleszerettem. Már az övé vagyok. Az alvilág része vagyok.
Én vagyok A KIRÁLYNŐ.

Mikor megérint, világok dőlnek romba. De leginkább az én világom erősnek hitt pillérei. Olyan ez, mintha csak ekkor élnék igazán. Mintha az érintése nélkül egy haldokló test lennék, ami a sötétséget vágyja.”

Marilyn Miller újra az alvilág kegyetlenségébe taszítja az olvasóit A vezér c. könyv folytatásában, választ keresve arra, hogy egy hétköznapi nő, hogyan képes az alvilág egyik legmeghatározóbb személyévé válni.

Véleményem:
5/5

Az első részről már régebben hoztam nektek véleményt, most úgy döntöttem, ideje lenne a másik részről is nyilatkoznom, amely tele volt izgalommal és szenvedéllyel, titkokkal. A Vezér című könyvvel kezdődött Selena és Alexander Salvatore története. Mindkét rész váltott szemszögből íródott, mégis miután elolvastam ezt a részt, úgy éreztem, hogy a Vezér inkább Alexander szempontjából mutatja be a történetüket, míg A királynő inkább Selena nézőpontjából írja le az életüket. Ez azért jó, mert az események ott folytatódnak, ahol az előző könyv véget ért, a másik szempontból azért tetszik nekem ez a megoldás, mert így mind a két főszereplő fejébe beleláthatunk. Ezt a részt kicsit nehezebben olvastam, talán azért is, mert megszerettem a szereplőket, és mert sok mindent fel kellett dolgoznom. Tanúi lehettünk annak, hogy egy erős nő hogyan lesz erősebb és miként áll ki a férje mellett.
A történetről:
Serena Salvatorénak szembe kellett néznie azzal, hogy férje a nagybetűs Vezér, akitől a maffia több klánjának a feje is tart. Ennek ellenére sok ellensége is akad. Ezért a nő úgy dönt, hogy távolságot tart a családjától, abban a hiszemben, hogy ezzel megvédi őket attól a világtól, amibe ő csöppent bele. Ezért sokat hazudik is nekik, egy valaki tudja csak a teljes igazságot, aki nem más, mint a húga.
Selena az esküvőjük után egy olyan világban találja magát, ahol a hűség fontos és szent, de a pénz sem megvetendő. Ezért Alexander elhatározza, hogy az erős feleségét próbára teszi, és lelkileg megerősíti, hogy számára a legmegfelelőbb partner lehessen. Megtanítja neki, hogy kell lőni és később ölni.

Selena megtanulta, hogy az érzéseire hallgasson attól függetlenül, hogy ki mit mond neki. Megtanulta, hogy kiben bízhat meg és kiket kell fenntartásokkal kezelni Kivel érdemes szembeszállni. Ki a barát és ki az ellenség. De a legfőbb dolog, amit megtanult, az volt, hogy igazán csak magában bízhat meg az ember, senki másban.

Ebben a regényben volt minden, ami szem-szájnak ingere. Romantika, erotika, titok, szenvedély, veszély, akció. Ezt a könyvet olyan embereknek ajánlom, akiknek erős az idegzetük. Mert nem egy könnyű olvasmány. Tele van fájdalommal és küzdelemmel is. Küzdelemmel a szerelemért és a családért. De mint ahogy sok történet, ez is jól végződik, vagy mégsem? Meddig vonulhat nyugalomba egy maffiaszervezet feje? Meddig adatik meg nekik a nyugodt élet? Mit tartogat számukra még a jövő?

Marilyn Miller hivatalos oldala
Álomgyár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése