2023. február 9., csütörtök

Máté Enikő: Elvarázsoltál "Egy krimiregény amelynek az olvasó is részese lehet."

Szeretném megköszönni Máté Enikő írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget, hogy elolvashattam az Elvarázsoltál című romantikus krimi regényét. Amely tele volt meglepetésekkel és érdekességekkel. Az olvasó bele is bújhat a főszereplőnő bőrében akár, hisz valahol mégis csak mi vagyunk, akikről a történet szól.

Máté Enikő:
Elvarázsoltál

Tartalom:

„Kényszeredetten ​nézem magam a tükörben; megváltoztam. Nem tudom megállapítani, pontosan miben, de mintha egy másik ember nézne vissza rám. Nem akarom látni ezt az arcképet! Egész életemben mindig mindenre nemet mondtam. És mit értem el vele? Megkíméltem magam mindentől. Miért ne mondhatnék végre igent is? Most, amikor már úgyis minden mindegy…Kár volt megadnom neki a telefonszámom – ismerem be végül. Majd holnap kitalálom, mit mondjak neki.

Elgondolkozva nézem őt. Soha életemben nem találkoztam senkivel, aki ennyire elvarázsolt volna. Valahogy nem jön a megfelelő alkalom a szakításra… Épp ellenkezőleg, csak minden egyre bonyolultabb kezd lenni. Van benne valami érdekes kettősség, amit nem tudok hova tenni. Néha olyan, mint egy nagy gyerek, hogy az embernek megölelgetni támad kedve, néha pedig olyan mélyen magába zárkózik, hogy nem tudom, hol járhat. Vagy éppen kivel…Elcsípek egy mosolyt az arcán, szinte ragyog tőle. De nem ver át, átlátok rajta; ez egy fáradt mosoly valaki olyantól, aki már sokat élt. Aki már sok mindent látott, amit talán nem kellett volna. Érzem, hogy valamit eltitkol előlem. Talán itt az ideje, hogy én is őszinte legyek vele. ”

Véleményem:
5/4

Olvasás közben nekem kicsit furcsa volt az, hogy a szereplőknek nem derült ki a neve. Mégis úgy érzem, hogy ezáltal az olvasó bele tudja élni magát a főhősnő szerepébe. Hiszen az írónő E/1-es nézőpontot használ.
Ez a könyv összetett történetet tartalmaz, hiszen a cselekményt két részre vehetjük.
A regényben megismerhetjük a főhősnőnk küzdelmét a betegségével szemben, és emellett részesei lehetünk egy kibontakozó szerelemnek is.
De vajon milyen erős ez a szerelem? És mennyit bír elviselni?
A másik része a történetnek az, hogy bűncselekményt követnek el. És ebbe több ember is belekeveredik, köztük a főhősnőnk is. De vajon neki mi köze lehet ehhez? Mivel vádolhatják meg? Vajon mindenki az, akinek kiadja magát?
A regényben kiderül minden. Főleg az, hogy ki mond igazat és ki hazudik. Vajon jó vége lesz mindennek?
E rövid történet izgalmat és akciót rejt magában, ez mellett pedig rengeteg érzelmet is, pl: kíváncsiságot, csalódottságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése