2020. október 9., péntek

Osvald Ajna: Sohaország (Aura 2.) - (" Ez a második rész már sokkal jobb, élvezetesebb, pörgősebb, itt aztán kiderül minden titok. Viszont hiába élvezetes a történet, ha voltak benne olyan részek, amiktől a szemöldököm felszaladt a fejem tetejére. ")

Köszönöm Osvald Ajna írónőnek, hogy elolvashattam az Aura 2. részét a Sohaország c. kötetet. Az első részhez képest most sokkal jobban felpörögtek az események. Hamar befejeztem, de csak mostanra lett egy kis időm, hogy megírjam róla a véleményemet. Valahol úgy érzem, hogy nem teljesen ért végett a könyv. Viszont, így sem voltam maradéktalanul elégedett a történettel kapcsolatban.

Osvald Ajna:
Sohaország

(Aura 2.)


Tartalom

Hannának ​mindene megvan, amiről egy fiatal nő csak álmodhat… Legalábbis látszólag.

Losonczy Hanna az érdi kertvárosból New Yorkba költözik a barátjához. Mindent hátrahagy, kivéve hű társát, Aurát, talpraesett yorkshire terrierjét. A kezdeti nehézségek után remekül veszik az akadályokat, beilleszkednek a nyüzsgő nagyvárosi életbe, barátokat szereznek. A színekben, hangokban és illatokban új világ nem csupán Hanna, hanem különleges kutyája, Aura észlelésén keresztül is megelevenedik. Úgy tűnik, a New Yorki álom beteljesül, hiszen Hanna kezét megkéri jóképű bankár barátja, és munkahelyén is előléptetésre számíthat. Amikor végre minden a helyére kerül, tökéletes világa hirtelen darabokra hullik. Szerettei veszélybe kerülnek, és nehéz eldöntenie, hogy az álarcok mögött milyen valódi szándékok munkálkodnak.

Vajon kiben bízhat meg? A rút világ mögött létezik-e a titokzatos Sohaország? Sikerül-e Hannának odajutnia? A fordulatos cselekményű történetben sok titokra derül fény, míg az igaz szerelem csodája rátalál. Eközben a sötét angyal a háttérből figyel, s kivár…


Véleményem
4, 5 / 5

Nnaah.. Hát akkor kezdjünk is neki. Ez a második rész már sokkal jobb, élvezetesebb, pörgősebb, itt aztán kiderül minden titok. Viszont hiába élvezetes a történet, ha voltak benne olyan részek, amiktől a szemöldököm felszaladt a fejem tetejére. Példákat nem szeretnék felsorolni, mert így abszolút spoileres lenne.Hanna és Aura továbbra is egyik kalandból, a másikba keveredik, egy cseppet sem unatkoznak.Mint mindig, ahogy az első részben is, imádtam Aurát. Egészen csíntalan kis kutyus lett belőle. A szövegei... Fenomenális.  Hubi, Daniel kutyusa, is megszólal a végén, amire nagyon vártam, és bíztam abban, hogy sokszor fog „beszélni”.

Viszont, nem tudom jó szívvel megadni az 5 csillagot, mert sajnos vannak olyan részek, amikkel nem tudtam egyetérteni, vagy elfogadni őket. Pl a rituális gyilkosságok, ez valahogy nem megy a történethez, szerintem ez pont nem illett bele. Valery továbbra is szabadon van, ahogy Abigail is. Őket miért nem tartóztatta le senki? Hanna egyik képtelen lépése az volt, hogy Aurát, Valery-re bízta. Naa, ez kiverte nálam azt a bizonyost.Sylvia kicsoda valójában? Barát vagy ellenség? Nem igazán tudta most sem elfogadni, noha van párja, de mégis az volt az érzésem, hogy Danielre pályázik. Szóval, nagyon érdekes volt a második rész. Izgalmas és kellően sok kérdéssel találtam szembe magam.

Függetlenül attól, hogy egyes részek nem tetszettek maga a történet jó. Izgultam, hogy mi lesz Hannával és Aurával, amikor veszélybe kerültek. Ledöbbentem azon, hogy egyes emberekről miként hullik le az álarcuk. Az Írónő ezt nagyon jól megírta, mert ebből a szempontból pont rájuk nem gondoltam, hogy rosszban sántikáltak volna.Mindenesetre nagyon élveztem az olvasást. Daniel nagybátyját nem nagyon tudom hova tenni, mert úgy érzem, nem szívleli Hannát. Külön örülök, hogy Daniel nem hagyja, lebeszélni magát Hannáról. Ők ketten szuper páros voltak számomra.

Szívből ajánlom, aki szereti a romantikát egy csipetnyi krimi szállal és emellett nem bánja, ha kutyusok is szerepelnek a történetben.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Osvald Ajna írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése