2020. október 15., csütörtök

Kopácsi Krisztina: Sötét múlt ''Egy izgalmakkal teli történet, két fiatal és egy titok ami összekapcsolja a múltat a jelenne."

Köszönöm szépen az Írónőnek Kopácsi Krisztinának a lehetőséget, hogy olvashattam a könyvét. Nagy megtiszteltetés volt ez számomra.

Most egy olyan könyvet tarthatok a kezemben, ami egy izgalmas akcióval, szerelemmel és titkokkal teli történet. Az írónőnek igaz, hogy ez az első könyve, de tényleg mondhatom, hogy az olvasó figyelmét fent tartja az utolsó oldalig.

Kopácsi Krisztina: 
Sötét múlt



Tartalom:

Egy vagyonos és jóképű férfi. Egy szegény, de csodaszép lány. Az esély, hogy valaha is találkozzanak, egy az ezerhez. A sors mégis úgy dönt, hogy egy véletlen baleset eredményeképp keresztezzék az útjaik egymást. Alex és Stephanie között lassan lángra lobban a szerelem, ám kapcsolatukat egyre durvább fenyegetések árnyékolják be. Végül Stephanie cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, amit csodával határos módon túlél. Minden nyom egy ember felé mutat, és a zaklatót letartóztatják. De vajon tényleg a bűnös került rács mögé? Amikor elrabolják Stephanie-t, robban a bomba, a múlt újra életre kel. Túléli-e a kapcsolatuk a napvilágra bukkanó titkokat? Vajon képes lesz-e Stephanie megbirkózni a szörnyű igazsággal és a feltáruló családi tragédiával?


Értékelés:
5/5

Most egy olyan könyvről hoztam nektek értékelést, amivel egy ideje már szemezek. Megmondom őszintén, meg voltam lepődve, amikor az írónő felkeresett és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem elolvasni és értékelni a történetét. Persze én igent mondtam rá, és nem bántam meg. Mert ez a történet, amit a kezemben tarthattam, egy nem mindennapi sztori volt. Volt benne sok minden pl.: akció, titok, szenvedély, szerelem, megcsalás, levél, múlt és jelen találkozása. Érdekes volt olvasni tényleg.

Egy nő és egy férfi múltját, jelenét és jövőjét mutatja be ez a történet. Az életük úgy is összefonódik, ahogy nem is gondolnának rá. Ez a történet Stephanie-ről és Alexről szól. Az egész egy balesettel kezdődik, ahol a nő lerepül a bicikliéről, és akkor száll ki a férfi az autóból, s a lány pont nekicsapódik. Így kezdődik az ő történetük.

De ami a legérdekesebb volt számomra ebben a történetben, azok a levelek voltak. Hogy miért? Mert engedtek sejteni valamit, aki figyelmesen olvasott, az rájöhetett, hogy kihez, ill. kikhez kapcsolódtak a levelek. De a könyvben konkrétan nem derül ki semmi sem ezekről, csak számunkra csepegtetnek információkat.

A másik, ami nagyon tetszett az az volt, hogy az Írónő az elejétől a végéig tartogatott egy csomó meglepetést az olvasó számára. Mert valljuk be, voltak olyan dolgok a regényben, amire volt utalás ugyan, de nem volt tisztázva. A végére derültek ki az elszólások miértjei. Ez nagyon tetszett, mert az olvasó maga is elkezdheti alakítani a történetet fejben. De hogy hogyan fog végződni, az magán az Írónőn múlik.

Bár az elején volt számomra egy apró zavaró tényező, hogy hirtelen nem tudtam, kinek a gondolataiban vagyok, vagy az, hogy hol is vagyok pontosan. De amint tisztázódott minden, élvezhetőbb lett a történet. Nekem kicsit az elején hiányoztak az átkötések, aztán ahogy haladtak az események, megjelentek azok is.

Amire fel szeretném hívni a könyvvel kapcsolatban a figyelmet az az, hogy egyik szereplő sem ellenszenves az embernek. Vagyis én nem nagyon találkoztam olyannal, aki az lett volna, de megmondom őszintén, semleges személyek viszont akadtak bőven. Ilyen volt számomra Paul, akiről a végén kiderült, hogy kicsoda is valójában. Michaela, akit sokáig nem tudtam hová tenni, nekem csak Alex titkárnője volt, egy jelentéktelen személy. Aztán ott volt még Sean is, akit tényleg nem tudtam hová tenni. Aranyos és rendes srácnak tűnt, de mindig olyan helyeken volt jelen, ahol valami történik Stephanie-val. Vajon ez a véletlen műve? És ott van még Stephanie anyja, nagynénje, és az apja. Róluk egy kicsit többet is olvastam volna. Élvezném, ha az ő szüleiről is születne egy könyv.

De a történetről is mondjak valamit, igaz? A regény egyben egy befejezett egész. Sok olyan titkot, akciót és fordulatot rakott bele az Írónő, amire az olvasó még álmában sem gondolna. Hogy ne spoilerezzek, így nem írok példát, de ezt a könyvet tudom ajánlani a felnőtt, sőt tini korosztálynak is 16-17 éves kortól. Most egy-két embernek megfordulhat a fejében az, hogy hogyan merem én ajánlani ezt a könyvet a tiniknek, ha van benne szenvedély. Ami sokak számára egyenlő a szexszel. Higgyétek el nekem, hogy nincs benne semmi olyan, utalás van, de semmi más. A másik dolog, valljuk be, a gyerekek már ebben a korban eléggé felvilágosultak. Na, már megint eltértem a lényegtől. Most egy összefoglaló értékelést olvashattok tőlem:

Ez a könyv egy remekmű szerintem. Mert minden megtalálható benne, ami kell egy kalandokkal, izgalmakkal és akciókkal teli könyvhöz. Stephanie és Alex története nem egy tündérmese. Mert a valóságban játszódik, és sok olyan problémával kell megküzdeniük, mint másoknak, ha nem sokkal rosszabbakkal. A múltjuk tele van titokkal. S ez nem minden, mert a múlt összefonódik a jelennel is. Stephanie megismerheti a múltja azon részét, amit eltitkoltak előle, emellett olyan dolgokra is fény derül, amiről anyja, Meghan sem tudott. S emiatt nem tudott túllépni a gyászán. Igen, ez a történet a gyászról is szól. Mert nem csak Meghan nem tudta feldolgozni a férje halálát, hanem más sem. De ez még a jövő zenéje, hogy ki és miért nem tudta feldolgozni Steph apjának elvesztését.

Emellett kiderülnek Alex életében is olyan dolgok, amelyekre még álmában sem gondolt volna. S ez nem minden, mert édesanyját is próbálja megvédeni az erőszakos apjával szemben. Szóval nem, Alexnek sincs egyszerű dolga felnőttként. Emellett kiderül, hogy Alex apja nem olyan ártatlan, mint azt az ember gondolja, mert nem elég, hogy erőszakos a feleségével, a fiát is vasakarattal nevelte, de a balkézről született gyermekét eldobta magától. S ezzel a tettével és az erőszakkal lett az egész történetben számomra a Gonosz. Tudom feljebb írtam, hogy szinte nem is találtam olyan karaktert, aki antipatikus lenne. Nem akartam előbb megemlíteni, de Alex apja az volt. Szememben egy szörnyeteg. S nem csodálkozom rajta, hogy Alex nyomoztatott utána. De a többi húzása majd kiderül a könyvből. Megmondom őszintén, ennél a könyvnél is voltak kérdéseim olvasás közben és után is. Kicsit hiányérzetem van most még.

Nézzünk is akkor pár kérdést:

Miért csinálta azokat a dolgokat Alex apja, amiket csinált? Hogy lehet erőszakos egy férfi a feleségével? Mi történt volna akkor, ha Stephanie szülei együtt maradnak? Ki Paul édesapja? Miért követett el merényleteket Michaela Stephanie ellen? Christina milyen új történeten dolgozhat? Miket élhetett meg, és mesélhetett az ásatásokról Stephnek a nagynénje? Mi történt volna, ha kiderül, hogy Alex és Steph testvérek? Hogy lettek barátok Alex és Troy? Vajon sikerül elérnie a célját Borisnak? Lizzy és Greg kapcsolata hogyan bontakozik ki? Van számukra jövő? Hogy kerül a balesetek helyszínére Sean? Alex miért nem elővigyázatosabb egyes helyzetekben? Miért nem lépett le Rosie az első pofon után? Honnan vette a bátorságot a tettére?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések sokasága foglalkoztatja az olvasót. Ezekre a kérdésekre választ kaphatsz, amikor elolvasod a könyvet. De van olyan kérdés is, amire nem, vagy csak utalásokat kap az olvasó. Vannak történetek, amik folytatásért kiáltanak, és ez pont ilyen. Szívesen olvasnék még Stephanie-ról és Alexről, Gregről és Lizzyről, szívesen megismerném George múltját, Troy jövőéről is olvasnék, és arról, hogy hogyan lett rendőr, Borisról is szívesen tudnék meg többet, és arról, hogy sikerült-e elérnie a célját.

Még egyszer hálás köszönet az írónőnek, hogy olvashattam ez a nem mindennapi történetet.

Kedvenc idézetek



Newline

Líra

Book24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése