2021. május 15., szombat

Fehérváry Andrea - IN-DIA-DAL ajánló

 

Fehérváry Andrea India sorozatának első kötetét, ami IN-DIA-DAL címre hallgat, nem olyan rég olvastam el. Ez az első regény az írónőtől, amihez szerencsém volt. Ez a mű elnyerte a „Jelenem és az álmom” 2018-as pályázat első helyét.

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik kicsit ezoterikus beállítottságúak és hisznek valami másban is. Például kíváncsiak a pálmalevelükre. Azt az iratot, amiben rejlik az egész életünk, és amiből megtudjuk a jövőnket. Ám ez India egyik templomában van elrejtve, és csak arra vár, hogy a tulajdonosa megtalálja.

Fehérváry Andrea

IN-DIA-DAL
(India 1.)

  

Tartalom

HAGYD, HOGY AZ ÉLET APRÓ CSODÁI VEZESSENEK!

Földes Flóra a kétgyermekes elvált nők szokványos életét éli, miközben minden területen igyekszik helytállni.
Életének mozaikjai mintha furcsa mintázatba kezdenének összerendeződni. Egy új élet reményében és egy ősi jövendölés szavát követve elszántan felkerekedik, hogy beteljesítse sorsát. Indiába utazik, ahol misztikus templomok, egzotikus teaültetvények, meseszép lagúnák közt elképesztő kalandokba keveredik barátnőivel és végül egy férfi karjaiban köt ki.
Vajon hogyan alakulhat egy esélytelennek tűnő szerelem? És meddig érdemes elmenni érte?

Véleményem
5/5

A könyv részekre, azon belül fejezetekre oszlik, és ezek a fejezetek is külön címeket kaptak. Az különösen tetszett, hogy, amikor Indiában járunk, az ott töltött napokat számokkal emelte ki az írónő, mintha naplót olvasnék, s néhol az aktuális város résztől térkép is mutatja az útvonalat. Nagyon tetszett, mert így még jobban a helyszínre tudtam utazni. Néhány nevezetesség is kiemelt helyet kapott.

Már az első sorokkal magával ragadott a történet. Idővel Jobban megismerhettem Flóra álmait és életét. A három különböző személyiségű barátnő Flóra, Marcsi és Nóra nagy önismereti utazásra indult a titkokkal teli Dél-Indiába, ahol nem csak a helyet fedezik fel, hanem önmagukat is. Tetszett, hogy sosem volt unalmas része a könyvnek. Mindig valami történt és izgultam, vártam, hogy Flóra új szerelmével Ravival hogyan küzdik le a távolságot és természetesen a kulturális különbségeket. A kulturális különbség megjelenik a szerelmi kapcsolatukban is. Indiában bujkálniuk is hazudniuk kell mindenkinek, hogy egyetlen egy éjszakát együtt tudjanak tölteni. Ez a történet a szerelem egy másik oldalát mutatja be, egy sokkal mélyebb, bizalmasabb változatát, ahol nem csupán a testiség a fontos. Olvasás közben nem csak a szereplők változtak, fejlődtek, hanem én, mint olvasó is sok mindenben elgondolkodtam a saját életemen is. 

Mindazoknak küldöm ezt a könyvajánlót, akik fel szeretnének fedezni egy új országot, és azoknak is, akik tele vannak kérdésekkel az élet aprócska részeit illetően.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése