2021. május 4., kedd

Könyvajánló - Sándor Anikó: Pillangó a vállamon

Szeretném a figyelmetekbe ajánlni az egyik kedvenc regényemet, ami nem más mint Sándor Anikó: Pillangó a vállamon című regényét. Ez az igaz történet tökéletesen bemutatja, hogy az álmaink mindig teljesülnek. A szenvedélyekkel teli Argentínában megismerhetjük, hogy a táncnak mekkora ereje van, és azt is, hogy bárki megtanulhat táncolni.

Sándor Anikó:
Pillangó a vállamon

Tartalom

A Buenos Aires-i hőségben olvad a jégpáncél, amelybe évekkel ezelőtt zártam magam, szégyenemben, amiért már nem vagyok fiatal. Éjjel-nappal tangózom! A testemen rég nem látott izmok rajzolódnak ki újra, az arcomról eltűnt a keménység, amellyel egész életemben azt üzengettem a világnak, hogy erős vagyok. Ha világosabban akarom kifejezni, amit érzek, hát tessék: én itt boldog vagyok! Megengedem magamnak, amit azelőtt soha: követem a férfit, megadóan és feltétel nélkül. Táncolok, érzek, azaz élek! Pár hét alatt fokozatosan hántotta le rólam a rétegeket ez a város. Eleinte csak a meleg: levettem a zárt, hosszú ujjú ruhát, és felvettem egy ujjatlan, mélyen dekoltáltat; majd jött a meglepetés, hogy tetszem, így, ahogy vagyok! Bátran érezhetem magam megint szépnek, amiről otthon már leszoktam. Túl az ötvenen, ujjatlan ruhában, szarkalábakkal a szemem alatt, itt-ott egy kis hurkával a derekamon - ezen a helyen NŐ vagyok a férfiak szemének tükrében. Buenos Airesben az élet újra felkért egy táncra.

 


Véleményem
5/5

Évekkel ezelőtt olvastam a művet, de az igazat megmondva, hogy még mai napig nagy hatással van rám. Ha egy ilyen témában kell könyvet ajánlani akkor azonnal a Pillangó a vállamon-t mondanám. Mert mindig is tetszettek az igaz történeten alapuló regények, mert van bennük egy különleges vonzerő amitől letehetetlenné válik. 

A történet E/1-ben van, ami miatt az olvasó még inkább átérezheti a főszereplő döntéseit és érzelmeit. Ez a történet teljesen jó példa arra, hogy a kor semmit sem számít, és a NŐ ott van bennünk csak lehet idővel valahova mélyre vándorol, s csak arra vár, hogy valaki, vagy valami ezt előcsalogassa. Ha akarunk valamit és azért harcolunk is. A történet nagy része Argentínában játszódik. Azok a részek ahol részleteiben bemutatja a tangó lépéseit vagy a milongáét nagyon tetszett. Természetesen a szerelem is nagy szerepet játszik, ahol a kor szintén nem számít. Megmutatja a feltétel nélküli szeretetet és a bizalmat mind a táncparketten, mind a magánéletben.

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretnek utazni és azoknak akik felülnének a szerelem hullámvasútjára.
Van kedvenc könyvetek, amiben szerepel a tánc? 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése