2022. február 19., szombat

Erica Anthony: Válassz engem (Találj rám II.)''Vajon Te kit választanál, amikor a szíved darabokból áll? Azt aki miatt összetört vagy azt, akit az eszed diktál?"

Először is megköszönni Erica Anthony írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget, hogy elolvashattam a Válassz engem (Találj rám II.) című könyvét. Meg kell mondanom, ez a rész sok meglepetést okozott nekem érzelmileg.

Erica Anthony : Válassz Engem
(Találj rám II.)


Tartalom:

Választani. ​Szükséges?!
Két különböző férfi. Két különböző élet.

Az életem forgatókönyvét írhatom én, vagy már minden egyes sora régen, élesen, visszavonhatatlanul bevésődött a lapok közé? Választhatom azt az életet, amit élni szeretnék, vagy a kitaposott ösvényen kell továbblépkednem?”

Erin Walsh hiába teszi fel a kérdést magának, tudja, a válasz csak a szívében keresendő. Ott, ahol annyi bánatot, elhallgatott titkot, oly sok szenvedélyt cipel magával.
Erin alig meri elhinni, hogy rátalált a szerelem Jake személyében, most mégis törékeny porcelánként óvja a szenvedélyüket, mert tudja, elég egy óvatlan pillanat, és minden apró darabokra hullhat a kezében.
Jake Valentini, a lázadó, jóképű szívtipró rátalál a szerelemre Erin mellett, de a sors élesen az életébe mar, amikor felbukkan Matt, és alaposan felbolygatja a szenvedély parazsát köztük.
Matt Foster, a karizmatikus és hihetetlenül megfontolt ügyvéd régóta érzelmeket táplál Erin iránt. Vajon figyelembe veszi, hogy a lány, aki a múltja egyik fontos szereplője volt egykoron, most Jake oldalán keresi a boldogságot, vagy minden szabályt felrúgva férkőzik egyre közelebb a lányhoz?
Két férfi, és egy előre eltervezett életút a család részéről.
Erin képes lesz megbirkózni az érzelmek viharával, miközben az élet malma szüntelenül őröl és zakatol a háttérben? A múlt veszélyes titkai tovább bonyolódnak, és fenyegetően tornyosulnak a szerelmesek fölé.
Erinnek választania kell Jake és a szenvedélyes, de titkokkal teli szerelem, vagy Matt és a biztosan elrendezett jövő közt.

Véleményem:
5/5

Ez a részt többszörös megállással tudtam csak végigolvasni, de nem azért, mert nem tetszett, hanem az első jó pár fejezet alatt ki voltam borulva. Meg tudtam volna ölni három szereplőt is, akik nem voltak szimpatikusak. Folyamatosan mérgelődtem, hogy hogyan is lehet ilyen egy ember, egy apa. Ellenérzést váltottak ki belőlem Erin apja, Philip, Matt és Fiona. Valahogyan úgy éreztem, hogy ők hárman összedolgoznak. Volt olyan pillanat, amikor azt mondtam, hogy jó, na, ebből elég, ez a rész nem nekem íródott, de mégis valami ösztönzött arra, hogy olvassam tovább. Nem bántam meg.
Ebben a részben nagy volt az érzelmi kavalkád.
Mert a történet szerint Erinnek el kellett fogadnia a múltját és megbirkózni nem várt feladatokkal, amelyekbe akarata ellenére belekényszerítették. Emellett olyan dolgokra is fény derült, amire ő még nem állt egészen készen. Mert a múltja tele van titkokkal. Emellett Jake szerelméért is küzdenie kell önmagával szemben. Sokszor úgy érezheti az olvasó, hogy Erin nincs tisztában dolgokkal és a saját érzelmeivel Jake iránt, ez valahol lehet igaz is, de ne tévesszen meg senkit sem a látszat. Mert ugye képbe került Matt, aki nagyon rá akarja magát erőszakolni Erinre. Vagyis nekem sokszor ez volt az érzésem. De vajon tévedtem volna vele kapcsolatban? Talán ő is csak áldozata annak, amit Erin apja, Philip kitervelt? Ezt csak akkor tudja meg az olvasó, amikor elolvasta a regényt.
Nehéz lenne megfogalmaznom azt, hogy mit is éreztem akkor, amikor mindenre fény derült. Mert ez a történet több szálon fut, még akkor is, ha csak váltott szemszögből íródott. Mert az igazi lényeg a sorok közt rejtőzött el. Aki nem figyelmesen olvassa, az sok minden felett elsiklik, ahogyan azt most én is tettem. Így utólag belátom, hogy nem az érzelmeimre kellett volna figyelnem és a dühömre, amelyet pár személy iránt éreztem. A végére minden kiderül. Bár őszintén: Mattet és Philipet nem sikerült így sem megszeretnem.
Na, de ne áruljak el sokat a történetről, így hoztam pár kérdést.
Hogy kerül az estélyre Fiona, és mivel csalja el onnan Jake-et? Hogy küzd meg az érzelmeivel Erin? Mit mond Philip Jake-nek, hová ment a lánya és mivel? Erin Mattet vagy Jake-et választja? Ki rángatja a szálakat a háttérben? Mi történt Briannel? Mitől félti a barátait Erin?
Rengeteg kérdésem lenne még, de nem szeretném lelőni a történet csattanóit.
Amikor elolvasod e különleges szerelemmel, ármánnyal és titkokkal átszőtt regényt, kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése