2022. február 13., vasárnap

Keti Thür: Lelked rajta II. "Ez a történet jobban tetszett mint az első része. Talán azért mert ez fordulatokban és izgalmakban, titkokban gazdag rész volt"

Először is szeretném megköszönni Keti Thür írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a Lelked rajta c. könyvének második részét, a Lelked rajta II.-t. Köszönöm a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének a lehetőséget, hogy megoszthatom itt a véleményemet róla.

Keti Thür: Lelked rajta II.
(Lelked rajta II.)

Tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Úgy tartják – egy életünk van, és ebben az egy életben egyáltalán nem mindegy, hogy a jóra vagy a rosszra törekszünk-e.

Belegondoltál már abba, hogy a mindenség történetében rövidke életünk lehet, hogy csupán csak egy apró kis állomás?

Hiszel abban, hogy van következő életünk, mi több, újra és újra lehetőséget kapunk arra, hogy valóban tanuljunk a hibáinkból, és jóvá is tegyük azokat egy új életben?

Leon Moris számára megadatott ez a nem mindennapi lehetőség. Egy bátor férfi, aki rendíthetetlenül arra törekszik, hogy új életében rátaláljon előző élete titkára, és végre szemtől szembe állhasson azzal az emberrel, aki oly sok szenvedést okozott neki és a szeretteinek.

Keti Thür írónő regényében tovább fűzi a Lelked rajta első részének felderítetlen szálait, és neki köszönhetően az olvasók is elhihetik végre, ha kellően kitartóak vagyunk, akkor a jó minden esetben győzedelmeskedik a rossz felett.

Véleményem:
5/5

Figyelem! Véleményem spoilereket tartalmaz!

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző, azért is, mert talán ez eseménydúsabbra és titkokkal és meglepetésekkel telibbre sikeredett. Ezt a részt már a romantikus krimi kategóriába is be tudnám sorolni. A történet ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. Jani Leon Morris testébe tér vissza. Hogy ez hogyan is történt pontosan, arra választ ad az első rész vége.
Ez a rész arról szól, hogy Leon és két barátnője Mari és Eva hogyan jutnak el Magyarországra, és ott mi történik velük, és hogyan ismerkednek meg Edittel. Ebben a részben derül ki az is, hogy kicsoda az a illető, aki megölte Janit, Esztert és Erzsikét. Megtudjuk azt is, hogy nem mindenki ismeri igazán a saját múltját. Itt Leon, Mari és Eva mellett fontos szerepet is fog játszani Jani bácsi és Ákos, azaz Szabó elvtárs is.
A történetről:
A történet az 1970-es évek végén játszódik. Akkor még nem volt egyszerű külföldről Magyarországra utazni. De Leon és Mari, akik közösen nyertek a lottón elhatározzák, hogy felderítik Leon, azaz Jani múltját és a különös, újabb haláleset közti egyezést. Mert a férfi olvasta, hogy újabb áldozatot szedett az a gyilkos, aki megölte a húgát, és vele is végzett. De vajon miért most folytatja? Hol volt eddig? Teheti fel az olvasó a kérdést ugyanúgy, mint a főszereplők. Leon elhatározza, hogy ezt ki is deríti. Ezért ketten Marival akarnak Budapestre utazni. De ez a terv egy kicsit megváltozik, amikor megismeri Evát, egy örökbe fogadott lányt, akinek szülei kiskorában meghaltak, és az is kiderült róluk, hogy Magyarországról származnak. A lány álma az, hogy megtalálja a rokonait, vagy ha őket nem is, de ki szeretné mindenképpen deríteni azt, honnan származik. Ezért Leon őt is magával viszi. A két nő csak a reptéren értesül az új fejleményekről, miszerint két ember helyett hárman utaznak. Eleinte a két nő ellenséges egymással, aztán a repülőgépen mégis összebarátkoznak.
Amint Magyarországra érnek, már várják őket egy fekete autóval. A sofőr egyenesen Szabó elvtárshoz viszi őket. Nem értik, hogy miért, mivel megérkezésük után, egyenesen Debrecenbe szerettek volna menni. De Szabó elvtárs titkárnőjét, Editet ott pillantja meg először Leon, és nem érti miért, de ismerősnek tűnik neki a nő. Vajon ki lehet ő?
Erre a kérdésre is választ ad a könyv. Röviden csak ennyit szeretnék elmondani róla, azért is, mert nem szeretném felfedni a történet lényegét. De hogy még figyelemfelkeltőbbé tegyem, azért szeretnék pár kérdést leírni, olyanokat, amelyek engem is foglalkoztattak olvasás közben.
Ki a valódi gyilkos? Ki rabolta el Janit a kérdezősködés után? Hogy került az a szobor Amerikába, amelyet János bácsi adott még a zsidókért cserébe a háború alatt? Kicsoda Edit valójában? Milyen kapcsolatban áll egymással Edit és Eva? Mi lett a sorsa annak a zsidó családnak, akiket János bácsi és Ákos elvtárs megszeretett a háború után? Ki értesítette Zsófia és Ráhel szüleit arról, hogy körözést adtak ki ellenük? Hogy fogadta János bácsi Leon történetét arról, hogy ő Jani, a fia? Miki mennyire hitte el azt, hogy Leon valójában Jani, a barátja? Hol volt a gyilkos ennyi éven keresztül, hogy most gyilkolt újra? Vajon a jó embert tartóztatták le, és akarták kivégezni, a régi áldozatok és Jani megölése miatt? Ki marad Magyarországon, és ki utazik haza? Vajon mi történt Marivel és Dániellel? Hogy találkoztak a barátok? Kicsoda Mari valójában?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések fordulhatnak meg az olvasó fejében.
Van, amire található válasz, van, amire nem. De ez csak akkor derül ki, amikor elolvasod a könyvet.
Minden olyan olvasónak ajánlom, aki szereti a titkokkal és veszélyekkel átszőtt történeteket. Romantikus szállal megfűszerezve.
Szeretném még egyszer megköszönni a bizalmat és a lehetőséget Keti Thür írónőnek az történeteinek elolvasására. Várom a további remek regényeit is kíváncsian. És köszönöm a magazin szerkesztőségének is a lehetőséget, hogy megírhattam és közzé tehetem az értékelésemet róla.

Keti Thür hivatalos oldala
Keti Thür weboldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése