2019. december 22., vasárnap

Vélemény Borbás Edina- Hullámok csapdája 2. című regényéről

Borbás Edina nevét először A kék macska című regénye kapcsán hallottam sok elismeréssel egybekötve. Bár ezt a könyvét nem, a Hullámok csapdája második részét sikerült elolvasnom. Könnyed kikapcsolódásban volt részem, dacára annak, hogy nem olvastam az első részt!

 

Tartalom: 

A Nagy Kaland című valóságshow folytatódik; a Földközi-tenger partvidékén nem csak a hullámok csapnak össze. Arabella és mindenre elszánt játékostársai már új helyszíneken küzdenek a nyereményért. A műsor szervezői úgy döntenek: a víz mellett a szárazföldön is meg kell állniuk a helyüket. Az érzelmek felkorbácsolódnak, a játék eldurvul. Arabella és társai küzdelme a végéhez közeledik… A nem várt helyzetek nem várt érzelmeket váltanak ki a szereplőkből. Vajon a szerelem vagy az intrika játssza majd a főszerepet? BORBÁS EDINA első regénye 2013 nyarának meglepetés sikerkönyve volt, gyorsan sokak kedvence lett. A második részben még több szenvedély, szex és izgalom vár Arabellára és az olvasóra.

Véleményem: 4/5

Mivel ez volt az első könyvem Edinától, nem volt összehasonlítási alapom. Nem tudom, hogyan és hol ért véget az első rész, mekkora volt a karakterek jellemfejlődése, csak belecsöppentem a történet világába.
Egy romantikus könyvre számítottam és bár az is volt benne, Arabellával annyi minden történik, hogy simán elmehetne kriminek is. Picit idegen számomra, hogy ennyi negatív történik vele viszonylag rövid idő alatt. Nagyon sajnáltam, hogy egyik bajból a másikba esik, ráadásul számomra a jelleme sem volt az igazi, nem valami talpraesett szereplő.
Akik olvassák az értékeléseimet tudják, hogy nem szeretem a váltott szemszöget. Jobban szeretek elmélyedni a főhős világában és vele együtt lélegezni. Kialakítani a saját filmemet vele.
Itt is szerettem volna valami hasonlót, de nem sikerült.
A karakterekből egyedül Arabella személyisége hagyott maradandó élményt, ő az, akit igazán fejlődőképesnek gondolnék.
Viszont! Az írónő jól ír és a humora is nagyon tetszett. Bár vicces jelenetekből lehetett volna egy kicsit több. Nem tudom, lesz-e folytatás - a könyv vége alapján feltételezem -, de mindenképpen kíváncsi lennék a lány további sorsára.

A könyvet itt tudjátok beszerezni: KÖNYVTÜNDÉR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése