2019. december 28., szombat

Hercz Júlia: Arany és Ónix – a történelmi romantika és a fantasy egyik legtökéletesebb találkozása

Elsőként a borítójába szerettem bele, majd a történet is teljesen elvarázsolt. Az olvasás befejezése után nehezen tértem magamhoz. Nincsenek rá szavak, mennyire imádom ezt történetet! 

Hercz Júlia: Arany és Ónix


Tartalom:

Mi vár az út végén? Szerelem vagy halál?

Különleges, veszélyes lények járják a 19. századi Angliát, akik a világokat elválasztó Fátyol résein szöknek át.

Asarella tizenöt éves volt, a külvilágiak a szeme láttára meggyilkolták a szüleit. Ő lett Anglia egyetlen életben maradt őrzője, a Fátyol őre, ám ezt mélységesen titkolja.
Hat évvel később Asarella úgy él, mint minden úri kisasszony, amikor különös levelet kap: halottnak hitt unokahúga életben maradt, és csak ő segíthet rajta.
De hogy induljon el egyedülálló nőként egy ilyen illetlen kalandra?
Szüksége van egy kísérőre.
Dhelward, a híres earl, immáron tíz éve él emberek között, de a világ nem tudja róla, hogy holdvérű, egy félelmetes külvilági. Kínszenvedés számára minden nap az emberek között. Ráadásul ahhoz, hogy megőrizze képességeit, egy undorító bort kell innia… vagy varázserejű emberek vérét.
Vajon miért lép kényszerházasságra a lánnyal? És ki küldte a titokzatos levelet?
Útjuk számtalan veszélyes kalandon át vezet, de ki tudja, talán a legtöbbet akkor veszthetik, ha túl közel kerülnek egymáshoz…

A lebilincselő és sodró lendületű regény a 19. századi Angliában játszódik, ahol az udvariasság és az életveszély kéz a kézben jár. Miközben a szereplők útra kelnek megmenteni valakit, szinte tapintható az érzéki feszültség, és számos izgalmas helyzetet szül.

A történet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes regénye.

Hagyd, hogy megbabonázzon!

Véleményem:
5/5

Csodás eredmény született két stílus ötvözéséből! Tökéletesen kidolgozott, egészen egyedi világot tár az olvasók elé a szerző.

Egyszerre akartam tudni a történet befejezését, de közben nem akartam, hogy vége legyen. Nagyon örülök, hogy ennek a világnak a részese lehettem, imádtam minden szereplőt, még a negatívokat is, mert mindannyian hitelesek voltak.

Lenne még mit mesélni, úgyhogy remélem tovább szövögeti a szálakat a kedves szerző néhány mellékszereplőt állítva a középpontba, mert többen vannak, akik megérdemelnék, hogy külön történetük legyen.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy olvassa el, mert egészen különleges ez a regény!

Itt lehet megtalálni a szerzőt:

Itt lehet beszerezni a könyvet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése