2019. december 22., vasárnap

"A nagy szerelmek gyűlölettel kezdődnek" - K.D. Niki új regényét olvastam


Szeretném megköszönni K. D. Nikinek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam a regény újra kiadott változatát. Még nem volt alkalmam semmit olvasni a szerzőtől, ezért nagyon kíváncsi voltam a történetre.

K.D. Niki – Szerelmem  ​a tanárom

Tartalom:
Két éves koromtól Londonban éltem. Tizenöt év után, amikor a bátyámmal visszaköltöztünk Budapestre, nem tudtam, mire számíthatok a jövőmet illetően, de nem is kifejezetten érdekelt. Egészen addig, amíg nem találkoztam a szomszédomban élő, Herczeg Kristóffal!
Attól a perctől kezdve megváltozott minden… Őrülten egymásba szerettünk.
Viszont, az élet ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, mert kiderült, hogy ősi ellenségben állnak a családjaink, ráadásul az is kiderült, hogy a „Szerelmem a tanárom…”
De, ekkor már késő volt, mert elkövettem életem legnagyobb hibáját… Beleszerettem egy olyan férfiba, aki csak bántani, és bosszút állni akart rajtam…
Vajon túléli a szerelmük az akadályokat, vagy marad a tanár- diák viszony, ami egyenlő a felemésztő érzések kavalkádjával?

Véleményem: 3/5

Nagyon nyitottan álltam a könyvhöz, pedig a témát már többször, nagyon eltérően feldolgozták már mások is, de ez nem szokott elrettentő erő lenni nálam.
Érezni, hogy az írónő rengeteg munkát fektetett bele, és tényleg a legtöbbet szerette volna kihozni a karaktereiből és a történetből is. A tanár-diák kapcsolat akarva-akaratlanul izgatja az emberek fantáziáját, nem véletlenül dolgozzák fel témaként nagyon sokszor.
Ami számomra gondot okozott, hogy a szereplők nem a nekik kijelölt szerepben mozogtak. Dolli a főhősnő, egy iskolás lány, akinek természete nem a legkönnyebb. Megismerkedik a nála idősebb, de jóképű Krisszel és azonnal kölcsönös vonzalom alakul ki közöttük. Miután egymáséi lettek, szembesülnek a tényekkel: Dolli diák abban az iskolában, ahol Krisz tanít.
A bonyodalmak itt kezdődnek és megindul a se veled, se nélküled játék a két szereplő között.
Ebből a szituációból rengeteg kalandos, sőt humoros dolgot ki lehetett volna hozni, ám a tanár úr nem korának megfelelően viselkedik. Ugyanúgy részese lesz a tanítványa kamaszos játékainak, mintha egy korosztályba tartoznának; nem éreztem a részéről, hogy felnőtt lenne. Ez az érzés végigkísért olvasás közben és kissé elszomorított.
A másik, amihez tennék egy aprócska megjegyzést az a borító. Nagyon mutatós ezt elismerem, de a cím és Niki neve pont emiatt kevésbé olvasható volt a számomra. Az első változat nekem sokkal jobban tetszik a letisztultsága miatt.
Bár ez a regény nem nyerte el maximálisan a tetszésemet, mégis látok lehetőségeket az írónőben, ezért hamarosan elolvasom egy másik könyvét is. Remélem az jobban fog tetszeni, és én is teljes mértékben elégedett leszek.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:
Publio Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése