2022. május 22., vasárnap

Elena Honoria: Cukorfalat '' Egy miniregény ami nagy hangsúlyt fektet a családi viszonyokra és a bizalomra"

Szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget Elena Honoria írónőnek, aki felajánlotta nekem azt a lehetőséget, hogy elolvashassam a nemrégiben megjelent Cukorfalat című miniregényét.

Elena Honoria: Cukorfalat



Tartalom:

Viktória élete gyökeresen megváltozik, amikor életébe berobban Tamás. Szerelem első látásra. Ám idővel rá kell ébrednie, hogy a boldogságnak előbb vagy utóbb vége szakad. Mit tehet egy nő, aki közben anya lett és az idő sem bánt vele kíméletesen? Ráadásul felmerül a gyanú, hogy a férje félrelép.

Véleményem:
5/5

Ez a regény rettentően rövid, de tartalmas volt. Felidézett bennem valamit az eleje. Pár gyermekkori karácsonyt, ami nekem is hasonlóan telt el, mint Viktóriának. Szóval meg tudom érteni a döntését, miért nem szeretne szerelmes lenni. De amikor belépett az életébe Tamás, bíztam benne, hogy a benne élő kislány szárnyra kap, és elkezd a szebb és jobb, gondtalanabb jövőben reménykedni. Ez részben meg is valósult. De sajnos nem minden a látszat. Mutathatsz te a külvilágnak bármit, ha belül másképpen érzel. Más a vágyad. Vajon a boldogság megtalál téged így is? Sikerül legyőzni a régi félelmeket? Vagy ugyanazt a hibát követi el az ember újra és újra? Meddig tarthat az ördögi kör? És végül ki kerülhet ki győztesen?
Bennem számos kérdés merült fel ezek mellett, van, amire megkaptam a választ, van, amire gondolatban magamnak adtam meg. Sok embert nem értek és azok cselekedeteit sem. Elena ebben a miniregényben rámutat az emberi hiszékenységre, a boldogság utáni vágyra, a küzdelemre önmagunkkal szemben.
Ez a történet három ember szemszögéből íródott meg, ami csak érdekesebbé tette a történetet. Mert mind a három szereplő gondolatait megismerhetjük. De én kicsit elgondolkoztam azon, hogy vajon tényleg három emberről szól-e? Mert így olvasás után úgy érzem, hogy Tamás és Viktória az, aki végig velünk volt. Mintha Saci nem is létezne. Pedig olvashattuk az ő szemszögéből is a történetet. Mégis úgy érzem, hogy Tamás sosem csalta meg senki mással Viktóriát, hacsak nem magával a NŐvel. Igen, szándékosan írtam nagybetűkkel a NŐ szót. Hiszen Tamás számára csak egy személy létezik, akit szeret, az pedig nem más, mint Cukorfalat. De vajon ki ő valójában?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése