2022. május 12., csütörtök

Kristin M. Furrier: Az üveggyémánt átka "Egy nem mindennapi misztikus ifjúsági regény. Amely az összefogás erejéről szól."

Most egy kisregényről szeretném nektek elhozni a véleményemet, amelyet Kristin M. Furrier írt, a címe pedig Az üveggyémánt átka. Egy egy fantasy ifjúsági történet, amelyet 14 éves kortól ajánlok.

Kristin M. Furrier: Az üveggyémánt átka


Tartalom:

Héda és Ákos egy átlagos, tizenhét éves ikerpár. Utolsó gimnáziumi évükre készülnek, amikor a kezükbe kerül egy régimódi, kopott üveggyémánt. Egy rossz mozdulat során, véletlenül megnyílik a gyémánt átka. Emiatt pedig egy olyan világba kerülnek, ahol már egyetlen helytelen válasz következménye is örökre kiszakítja őket eddigi életükből. Csupán akkor juthatnak ki, ha megtalálják az átok kulcsát. Ebben pedig egyetlen reményük az üveggyémánt gazdája. Vajon rálelnek?

Véleményem:
5/5
Spoilert tartalmaz!

Ez az ifjúsági fantasy regény számomra nagyon is élvezhető volt. Nem az a szokványos történet, amelyben természetfeletti erők, mitikus lények ütik fel a fejüket. Az üveggyémánt átka egy hétköznapi hógömbnek tűnő tárgynak a titkát meséli el az olvasónak.
A történet alapján Ákos és Héda ikrek, akik összevesznek és leejtik az üveggyémántot. Ennek az lesz a vége, hogy bekerülnek a hógömbszerű tárgyba. Először azt hiszik, hogy álmodnak, és otthon vannak Héda szobájában, de hamar rá kellett jönniük, hogy ez nem egy rossz álom. A lány kíváncsi természetű, így rábeszéli testvérét, hogy nézzék meg azt a régi omladozó kastélyt. Egyszer csak bent találják magukat, látják, hogy mindent por lep el és pókháló. Egyszer csak egy szellem jelenik meg, aki megkedveli őket, és elmeséli nekik a történetét, hogy sok-sok évvel ezelőtt a nagyapja készítette neki az üveggömböt. Azt is, hogy ő hogy került bele az üveggyémántba, és azt is, hogy ő sosem juthat ki innen. Először a gyerekek azt hitték, hogy őt kell megmenteniük, de a szellem elmesélte nekik, hogy ő jó helyen van itt, és minden 10 évben új embereket ismer meg. A gyerekek meglepődtek, és megkérdezték, hogy hogyan is juthatnak ki innen? Ekkor derült ki, hogy 3 feladatot kell teljesíteniük, van rá három napjuk. Ekkor Héda megkérdezte, ha nem sikerül, akkor mi lesz velük? És a szellem közölte, hogy akkor örökké ott maradnak vele, de ne féljen, mert 3 egyszerű feladat van, és kérhetnek 3 segítséget is.
Röviden arról szól a regény, hogy Hédának és Ákosnak sikerül-e kitalálni az üveggyémántból.
Vagy ott maradnak örökre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése