2023. január 14., szombat

Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása (Lélekboszorka Krónikák I.)" A regény megmutatja azt, hogy mennyit ér egy barátság, és azt, hogy mire is képes."

Szeretném megköszönni Gáspár Virginia Olimpia írónőnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy elolvashattam az első megjelent ifjúsági regényét, amely A dühös tűz fellángolása ( Lélekboszorka Krónikák I.) címet viseli. Ez a regény rengeteg érzelmet hozott ki belőlem olvasás közben. Hihetetlen, hogy ez a történet megszületett, és ami a legjobb volt, csak úgy olvastatta magát.

Gáspár Virginia Olimpia
A dühös tűz fellángolása
(Lélekboszorka Krónikák I.)


Tartalom:

Boszorkányok? Látók? Őrzők?

Veres Holda megrémül, amikor Laura elájul az iskolaudvaron. Kiderül barátnőjéről, hogy látó, de mielőtt felfognák ennek jelentését, a lány váratlanul eltűnik.
Holda barátságot köt egy alakváltó fiúval, annak félvámpír ikertestvérével és a zavarba ejtően jóképű Áronnal. Ők hárman segítenek neki barátnője keresésében, és hamarosan az is világossá válik, hogy Holda sem átlagos végzős gimnazista.
Miközben Laurát egy boszorkány tartja fogva, Holda egyre jobban kiismeri újonnan szerzett képeségét és azt a mágikus világot, amely fátyolként öleli körbe Magyarországot.
Megállja a helyét ebben az ismeretlen világban?
Milyen gyorsan készül fel a rá váró küzdelmekre?
Képes lesz kezelni a benne fellángoló dühös tüzet?

Fordulatos történet a mágiával átszőtt újpalotai panelek között.

Vélemény:
5/5

Most egy ifjúsági fantasy regényt volt szerencsém elolvasni, amely nagyon sok izgalmat és meglepetést tartogatott a számomra. Meg kell mondanom, hogy az írónő stílusa könnyed és szórakoztató. Sok érzelmet váltott ki belőlem olvasás közben, az egyik ilyen a hitetlenkedés volt. Komolyan, párszor a falat tudtam volna kaparni, vagy fejre állni, hogy ezt nem hiszem el. Mert nem zajlottak ugyan gyorsan az események, mégsem volt unalmas. De sokszor a könnyeim is kijöttek egy-egy jelenetnél. Annyira könnyen megszerethető karaktereket hozott létre az írónő, hogy amikor főhőseink 1-1 szerettüket elveszítették, én is sírva fakadtam, sőt meggyászoltam őket. Persze vannak benne olyan karakterek is, amelyeket jómagam tudtam volna kiírni a történetből. Bárcsak azt mondhatnám, hogy a történet végén a jó győzedelmeskedik. De mivel nincs lezárva a kötet, így ez még nem derül ki. Viszont apróbb harcokat megvívva a jó elnyeri a jutalmát. Ami nagyon tetszett ebben a regényben, az az volt, hogy nem hasonlítható össze semmilyen más fantasy regénnyel. Az egész történet Magyarországon játszódik, ami különlegessé teszi. Ami nekem még nagyon tetszett, hogy megismerjük az elemeket. Ebben a részben a tűz eleme kerül ugyan a „középpontba”, mégis sokat tanulhatunk a többiről is. Sőt lesznek dolgok, amik újszerűen hatnak majd az olvasó számára.
Sokszor elgondolkoztam azon olvasás közben, hogy melyik elemnek is örülnék a legjobban. Aztán rájöttem, mindenki születésekor megkapja a maga elemét.
Így történt ez a főhősnőnkkel is. A regényben megismerkedhetünk a mágusokkal, boszorkákkal, alakváltókkal, őrzőkkel és még számtalan érdekes tulajdonsággal felruházott emberrel/állattal.

Kevés olyan könyvet olvastam, ahol magyar helyek vagy magyar karakterek ennyire kidolgozottak. Mert valljuk be, más járni ezeken a helyeken, más ismerni a történetüket és más olvasni róluk egy könyvben. És ez a regény egy kis történelmi háttérrel/információval is gazdagítva van, sőt akik szeretik a turisztikát és szemfülesek, azoknak akár még jó ötletet is ad a regény, hogy hová lenne érdemes ellátogatni.
Személy szerint engem a történelmi része is megfogott, hiszen szinte magam előtt láttam a várakat, várromokat és a régen ott történt eseményeket is. Sajnálom, hogy az írónő ebbe kicsit jobban nem ment bele.
Bár volt olyan érzésem, hogy néha nagyon visszafogta magát.
Sok kedvenc szereplőm volt ebben a könyvben, de az abszolút kedvenc Luna cica volt. Sokszor megőrjített, és mindig akkor bukkant fel, amikor nem kellett volna.
Hogy miért őrjített meg és miért érzem úgy, hogy mindig a legrosszabbkor jött elő? Azt megtudhatjátok Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása című könyvéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése