2021. december 21., kedd

Diana Hunt: Titokzatos Útitárs ''Szenvedélyekkel, titkokkal és meglepetésekkel, fordulatokkal teli regényt olvastam''

Most egy recenziós könyvről hozom nektek a véleményemet. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget a NewLine kiadónak, Diana Hunt írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam Diana Hunt: Titokzatos Útitárs c. romantikus erotikus regényét, amely tele volt meglepetésekkel és fordulatokkal.

Diana Hunt:
Titokzatos Útitárs

Tartalom:

Mégis kiben bízhatsz meg, ha senki sem az, akinek mondja magát?
A francia fotós, Alison Fouler megtapasztalja, hogyan lesz egy kétéjszakás vonatútból egycsapásra érzelmekkel teli hullámvasút.
Aaron Miller egy piszkosul vonzó férfi, csakhogy a viselkedése megfejthetetlen.
A titkok felfedése pedig súlyos következményekkel jár.
Alisonnak rá kell jönnie, hogy amibe belecsöppent, az még a legvadabb rémálmain is túltesz.
Létezhetnek valós érzelmek egy olyan világban, ahol minden a megtévesztésről szól?
Nem minden titok hazugság, de minden hazugság mögött egy titok rejlik.

Véleményem:
5/5

Most egy számomra nagyon lassan induló történetről hoztam a véleményemet, amely tele volt fordulatokkal és izgalmakkal. Nem igazán szeretem azokat a könyveket, amelyek nagyon lassan indulnak be. Mert sokszor úgy érzem, hogy ez nem igazán nekem íródott. Sok elbeszélés, kevés párbeszéd. Ezért is olvastam lassabban ezt a történetet. De mégis kellemeset csalódtam benne, mert a könyv negyedik fejezete felé kezdtek felpörögni az események. Ahol is pörögni kezdenek az események. Eleinte úgy tűnhet az olvasónak, hogy egy lány utazását írja le az írónő, aki fényképészként dolgozik eseményeken, és egy ilyen esemény után utazik haza több városon keresztül. Esetleg egy kis útleírást, vagy tájleírást várhatnánk. Nekem mondjuk a tájleírás hiányzott. Mert kicsit ezzel is feldobhatta volna az írónő a tájat. Lehet, hogy azért állok így hozzá, mert én nem nagyon utazgatok és utazgattam a nagyvilágban. Szeretem olvasni, hogy milyen az a táj, amerre a főhőseink járnak. Mert akkor én is beleképzelem oda magamat. A történet alapja tényleg az, hogy a lány utazik haza Párizsba Olaszországon keresztül. Na de akkor kezdjük az alaptörténetet az elején.
Alison éppen hazafelé tartana, de mint mindig, késésben van az állomás felé. Fél, hogy lekési a vonatot. Ezért sietteti a taxist, hogy minél hamarább érjenek oda, mire az közli vele, hogy a sarkon túl ott az állomás. Ahogy ránézett az órájára Alison megnyugodott, hogy ha ügyes, akkor még tud venni magának egy kávét is. Amíg sorban áll, kicsit elbambult, és egy férfi megelőzte. Erre dühös lett és szólt a férfinak, hogy ő állt ott, mire a férfi közölte vele, hogy nem úgy tűnt. Mire végre kikérte a kávéját, és várt, észrevette, hogy egyre kevesebb az ideje, így egyre idegesebb lett. Mire közölték, hogy kész a kávéja már nagyon ideges volt, így meggondolatlanul felvett egy kávét, és elindult a vasútállomás felé, hogy elérje a vonatot. Amikor odaért, kicsit megnyugodott, hogy nem ő az utolsó, és még sokan sietnek a vonatra. Elindult hát az első osztály felé, ahol a fülkéje volt. De mivel a jegye a táskájában lapult, és nem akarta kiszedni, így vissza kellett emlékeznie melyik is a ő fülkéje. És hát bement a 12-esbe. Nem sokkal később megjelent a fülke valódi bérlője, aki nem más volt, mint a kávézóban megismert titokzatos idegen.
A történet innen lesz egy kissé izgalmasabb. De az események igazán csak másnap indulnak be, amikor Alison, olyat lát, amit nem kellett volna.
Összességében a történet és a könyv tetszett nekem, de ettől függetlenül hiányérzetem volt. Sok dolog nem volt elmagyarázva. Sok dolog nyitott maradt. Sőt sok dologra választ sem kaptam. Remélem ennek a könyvnek még lesz folytatása, és megismerhetjük a miérteket is. Mert nekem ez így nem volt kerek. Vagyis számomra nem. Emellett tetszett az, hogy az írónő beleszőtte a maffiát, és a rendőrséget. De ez a kötet nagyon eltérő volt a megszokott elrabolós maffiás sztoriktól.
Még egyszer szeretném megköszönni a lehetőséget a NewLine kiadónak, Diana Hunt írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése