2021. december 29., szerda

Maddie Grand: Gyöngyöm - ("Ehhez a történethez megfelelő lelkiállapotra volt szükség. Ez meg is volt. Múlt hét csütörtökön megkaptam az első covid oltást, és nem igazán éreztem jól magam. De ez a gyönyörű történet annyira megfogott, alig bírtam letenni. Épp csak vacsira, tusolásra tettem félre. Nagyon magával ragadott ez a könyv, ahogy haladtam, olvastatta magát, gyönyörű megfogalmazás, szép kerek történet.")

Szeretném megköszönni Maddie Grand írónőnek, hogy elolvashattam Gyöngyöm c. könyvét. Az biztos, hogy nálam nagy kedvenc lett ez a történet, és nyomtatottan mindenképpen szeretném beszerezni. Valamikor újra fogom olvasni ezt a nem mindennapi romantikus regényt. Köszönöm a lehetőséget és szívből merem ajánlani nektek.

 Maddie Grand:
Gyöngyöm


Tartalom:

Belegondoltál valaha abba, hogy mit tennél, ha a legnagyobb boldogságban veszítenéd el azt, akit a legjobban szeretsz? Ha az életed olyannyira üres és fájdalommal teli lenne, hogy nem is akarnád már élni? Vagy mit tennél, ha éppen akkor szakítanának el az élettől, amikor az a legnagyobb kincset tartogatja a számodra? Te tovább tudnál lépni?

Pearl, Zack és Angie. Egy férfi, két nő és egy halálos baleset.

Három ember élete fonódik össze, három kilátástalannak tűnő élethelyzetben. Vajon ők hogyan döntenek? Képesek megtalálni a megoldást, vagy csak sodródnak az árral? Megadják magukat a sorsnak, vagy küzdenek? Az életért. A boldogságért.

Ez a történet azoknak szól, akik vágynak érezni az élet édes perceit, de ha kell, a kínjait is. Azoknak, akik nem félnek érezni, hogy élnek, és akik mernek hinni. Ha hiszel a szerelemben, hinned kell a csodában is!

 

Véleményem
5/5

Amikor felkeresett engem az írónő Maddie, hogy nem lenne-e kedvem elolvasni a könyvét, kissé vonakodva mondtam igent, mert őszintén megmondom, a borító nem nyerte el a tetszésemet. Viszont fülemben csengett az a megjegyzés, egy másik írónőtől, hogy „Adj esélyt a könyvnek” vagy valami hasonló. Nos adtam esélyt, igent mondtam. S milyen jól tettem! Ha nem olvastam volna, csapkodtam volna rendesen, hogy kihagytam e remek könyvet. Hálásan köszönöm a tanácsot, és a könyvet is.

Őszintén megmondom, ezt a könyvet még március környékén, kaptam kézhez. S nagyon jól tettem, hogy nem rögtön kezdtem el olvasni. Ehhez a történethez megfelelő lekiállapotra volt szükség. Ez meg is volt. Múlt hét csütörtökön megkaptam az első covid oltást, és nem igazán éreztem jól magam. De ez a gyönyörű történet annyira megfogott, alig bírtam letenni. Épp csak vacsira, tusolásra tettem félre. Nagyon magával ragadott ez a könyv, ahogy haladta,, olvastatta magát, gyönyörű megfogalmazás, szép kerek történet.

Gyönyörű és fájdalmas volt egyszerre. Végig éreztem Zack gyötrődő pillanatait és, az érzéseit.  Tökéletes! Első könyves szerzőtől, zseniális. Zack és Pearl szerelme igazi csoda. Egyszerre volt szívszorító, fájdalmas és gyönyörű történetük. Annyira éreztem végig Zack fájdalmát, szinte már fájt olvasni. Még az nap éjjel fejeztem be, könnyes szemekkel. Nagyon ritkán sírok egy történeten, Maddie remek érzékkel írta meg Zack és Pearl szerelmének a kezdetét, az életüket egészen a tragikus pillanatig.

A szerelmük annyira erős, hogy még a halál sem választhatja szét őket. Először azt hittem, hogy elcserélték és Zack nem jól azonosította a halott szerelmét... Álmomban nem gondoltam, hogy ilyen lesz a vége. Hogy ezzel zárja le a történetet az írónő.

Picit hiányérzetem van a történettel kapcsolatban. Mondjuk lehetett volna a végére írni, hogy például 1-2 évvel később. Kíváncsi lettem volna mi lett velük. Megszerettem Zack barátait, és tényleg jó lett volna tudni, hogy mi lett velük. Gondolok Robertre,  aszülőkre, nővérkére, na és a macskára...

Kíváncsian várom írónő további köteteit. Bízom benne, hogy folytatni fogja, illetve fog még több könyvet írni. Mert kár lenne veszni hagyni a tehetségét. Ezek után mindenképpen kelleni fog nekem nyomtatott formában, ahogy fentebb említettem. Csak azt sajnálom, hogy molyon csak 5 csillagot lehet nyomni, mert méltán megérdemli 10-20 csillagot is. Tőlem legalábbis mindenképp.

Én mindenesetre szívből ajánlom nektek ezt a könyvet, ha szereted az érzelmes romantikus történeteket, viszont mindenképp készíts magad mellé egy rakat zsebkendőt, mert szem nem marad szárazon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése