2021. december 30., csütörtök

Becz Dorottya: A nadragulya titka (Időtlen bűnök I.)''Igazi kalandos kisregényt tarthat az olvasó a kezei közt"

Szeretném megköszönni Becz Dorottyának és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a bizalmat, hogy elolvashattam ezt a titokzatos, misztikus és izgalmas kisregényt, aminek címe: A nadragulya titka (Időtlen bűnök I.)

Becz Dorottya: A nadragulya titka
(Időtlen bűnök I.)


Tartalom:

A nadragulya titka

Három fiatal nő – egy közös karma és ezernyi kaland.
Anna, Réka és Dia elválaszthatatlanok, mióta csak ismerik egymást. Barátságuk akkor mélyül el igazán, amikor mindhárman az önismeret kanyargós ösvényére lépnek. Ekkor fedezik fel, hogy jelen életük problémáira a megoldást a múltban, előző életeikben érdemes keresniük, ezért úgy döntenek, nekivágnak a rázós utazásnak, hogy titkok és rejtélyek nyomába eredjenek.
A sorozat első részében a barátnőket a végzetük a középkorba repíti vissza, ahol boszorkánysággal és gyilkossággal vádolják őket, majd máglyahalálra ítéltetnek.
Vajon kiderül-e, ki a valódi bűnös, és visszatérhet-e Anna, Réka és Dia a jelenbe?

Véleményem:
5/5

Érdekes, de rövid történet volt. Ezt zsánerileg inkább a misztikus fantasy kategóriába sorolnám. Az alap történetet úgy jellemezném, hogy három, harminc év feletti nőről szól, akik a mostani életükben legjobb barátnők, de az előzőben testvérek voltak. Dia, Réka és Anna történetét mesélte el az írónő. Akiket nem csak az előző életük, nem csak a mostani barátságuk köt össze, hanem egy álom is, amiben egy fehér csuhás férfi áll a középpontban. Ezért elhatározzák, hogy kiderítik, mi is ez valójában, így felkeresnek egy régi, romos templomot, ahol minden elkezdődött szerintük. A lányok felállítják a sátrat, a sátortól tisztes távolságban gyertyákat és füstölőt helyeznek el, ezeket meggyújtják, és körbeülik. Mire magukhoz térnek, egy másik világban találják magukat, ahol gyilkossággal vádolják őket. Ekkor Dia rájön, nekik kell kideríteni, hogy mi is történt ott valójában. Ki az igazi gyilkosa Sárának, az ártatlan lánynak? És vajon a lányoknak sikerül kideríteniük ezt? Vagy akad segítségük? Vajon megmenthetik magukat? Ezekre a kérdésekre ad választ a történet. Van egy érdekes érzésem ezzel kapcsolatban, mégpedig az, hogy bár lezárt a történet, mégis folytatásért kiált. Mert végülis a rejtély megoldódott, de hogy mi lett a lányokkal, az nem. A vége figyelemfelkeltőre sikerült. Úgyhogy az emberben újabb kérdések merülnek fel. Mi történt valójában? Hogy lobbant lángra a sátor? És mi a titokzatos üzenet a kezükben?
Köszönöm még egyszer a lehetőséget Becz Dorottya írónőnek és a Magyar Szerezők Könyvei Magazinnak.

Becz Dorottya hivatalos oldala

Becz Dorottya weboldala

Libri

Book24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése