2021. december 29., szerda

Előolvasás: Lexie King: Királylány - ("Kétszer elolvasva sem volt unalmas, tudom, kissé sokáig tartott másodszor, de higgyétek el, érdemes elolvasni, az utolsó pár oldalnál alig tudtam letenni. ")

Szeretném megköszönni Lexie King írónőnek, hogy amiért  bizalmat szavazott, hogy elolvashassam a második könyvét a Királylány címmel. Azt kell, hogy mondjam, nagyon-nagyon jó ez a könyv. Kétszer olvastam el és mind a kétszer nagyon megfogta a figyelmemet. Imádtam olvasni, az biztos, hogy harmadszor is kézbe veszem. A Királylány című könyv  a NewLine Kiadó gondozásában jelent meg.

Lexie King:
Királylány 
 

Tartalom:

 Amikor magam mögött hagytam New Jersey-t, minden hidat fel kellett égetnem az addigi életemből.
New York zsúfolt rengetegében magányosnak és elveszettnek éreztem magam.
Megismerkedtem egy férfival, aki pokollá változtatta az életemet. Történetesen ő nem volt más, mint a férjem.
Nap mint nap egyaránt mérgezte a testemet és a lelkemet a féltékenysége.
Ám mindig eljön az pont, amikor az ember kiszállhat a játékból.
28 évesen elvált, munkanélküli, hajléktalan emberré váltam, de meg kellett tennem, hogy visszakapjam önmagamat.
Visszamentem New Jersey-be, a gyökereimhez, az összetört, gyenge nőt pedig egy kocsma vécéjében hagytam, és soha többé nem akartam rányitni az ajtót.
De a múlt elől senki nem menekülhet el, ahogy én sem. Árnyként követi minden lépésemet.
Vajon lehetek még ugyanaz az ember, aki a szörnyűségek előtt voltam?

 

 Véleményem
5/5

Nemcsak elsőre, de másodszorra is szuper volt ez a történet. Szórakoztató és egyben fájdalmas volt számomra.  A főszereplő Meredith, akinek sok csapást kellett megélnie hogy megízlelhesse a szerelmet, a boldogságot, a biztonságot. Sok mindenen ment keresztül, de mégis erős, bátor nő lett belőle. Ebben a könyvben két történet található: Az egyik, amikor Meredith újra találkozik Brock-kal, aki tíz évvel ezelőtt elhagyta. A másik történet a napvilágra kerülő titkokról szól, amikbe kis híján mindketten belerokkannak. Hiszen nemcsak Meredithnek vannak súlyos titkai, hanem Brock családjának is.

„Nem látta a szememben a boldogságot. Azt a fajta boldogságot, amikor egy férfi és egy nő örökre összekötik az életüket, örök hűséget esküsznek és úgy vélik: a földi mennyországba léptek a friggyel.”

Az írónő nagyon jól összefűzte a két történetet,  mert a könyv végére  minden kérdésre választ ad. Tetszettek a pikáns párbeszédek, a felszabadult Meredith. Gabrielről és Jeanról szívesen olvasnék külön történetet, vagy esetleg Noahról is. Így el is árulom, hogy ők a kedvenceim jó Noah nem százas ,de hátha a sors elé dobna valakit, amitől észhez térne. Gabriel és Jean, hm.. Érdekes páros lennének  szerintem. Ki tudja, mit talál ki az írónő. Ugye? 

„Megfagy az ereimben a vér, hiába döntött ma csúcsot a hőmérséklet. A húsvilla kicsúszik a kezem közül, amikor összekapcsolódik a tekintetünk. Halk koppanással érkezik a húsok közé.
Lángoló vörös.
Meredith!
Meredith Burton a szomszédom!” 

Kétszer elolvasva sem volt unalmas, tudom, kissé sokáig tartott másodszor, de higgyétek el, érdemes elolvasni, az utolsó pár oldalná alig tudtam letenni. Nagyon vártam a végét, hogy ez első előolvasás óta mennyit, miben változtatta meg az írónő.

Waoo! Erre aztán nem számítottam. Nem kicsit lepett meg. Jó nagy csavart tett bele a történetbe. Tudtam, hogy változás lesz benne, de ennyire nem. Nagyon ledöbbentem, de szerintem ez így pont jó is. A végső verzió sokkal jobb lett, mint az előző.

„- Mikor iratkoztál be te is a seggfej akadémiára?
- 2006 júniusában, azóta tart a képzésem.” 

S szokás szerint megint a második regénnyel kezdtem el az első helyett. De ahogy eddig is, most sem bánom. Sőt! Ezután nekiállok az első kötetnek, és várom a harmadik, negyedik,  sokadik könyvét az írónőnek. Nálam etalon! Figyelni fogom a munkásságát, megéri, mert nagyon szeretem a pikáns, érdekes, humoros párbeszédeket, amik feldobják az ember hangulatát. Van ám humor bőven! Szívből ajánlom minden romantikát/romantikus történetet kedvelő olvasónak. Érdemes Lexie King könyvét a kezetekbe venni!
 
A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése