2022. március 11., péntek

Előolvasás: Farkas Anett: A 33-as ügy (Dávid és Vivien II.) ''Egy izgalmakkal, fordulatokkal teli krimiregény, melyet az olvasó nehezen tud csak letenni"

Köszönöm szépen a bizalmat Farkas Anett írónőnek, ahogy azt a megtiszteltetést is, hogy megjelenés előtt olvashattam a hamarosan elérhetővé váló, A 33-as ügy (Dávid és Vivien II.) című legújabb regényét. Ez a romantikával átszőtt krimiregény tele van fordulatokkal, meglepetésekkel és izgalommal.

Farkas Anett: A 33-as ügy
(Dávid és Vivien II.)


Tartalom:

Mit tennél, ha a gyermekedet valaki elvinné?

Dávid és Vivien ezúttal egy emberrablóval találják szembe magukat. Eredménytelenül keresik a nyomokat, de az elkövető mindig két lépéssel előttük halad.

Aztán egy különös idegen toppan be a nyomozónő életébe.

Egy naplót nyújt át neki, ami 1971-ig repíti vissza az időben. Dávid és Vivien egy kislányt ismerhetnek meg, akinek keserű élete elevenedik meg a lapokon.

Egy gyermeké, akinek köze lehet a mostani ügyükhöz.

De vajon a nyomozópáros hihet a naplónak, Pavlovics Linett fájdalmas vallomásának?

Az újságíró

A polgármester

A vértestvérek

A bántalmazott gyermek

Az akta, amit már mindenki elfeledett:

A 33-as ügy

Véleményem:
5/5

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nem mindennapi krimiregényt, amely folytatása Farkas Anett: A 33-as beteg (Dávid és Vivien I.) című könyvének, és A 33-as ügy címet viseli. Ez a történet rengeteg fordulatot, izgalmat, meglepetést tartogat az olvasók számára. Az írónő már megszokott, könnyednek semmiképpen nem mondható stílusa itt is megtalálható, ahogy a jól ismert humora is.
A történet egy napló köré épül. De vajon ki a napló tulajdonosa? Azé a személyé, aki a 1970-es években eltűnt vagy valaki másé?
És mi köze van ennek a régi naplónak a mostani gyermekrablási ügyhöz? Miért pont most került elő? És mi köze van a polgármesterhez és annak barátaihoz?
Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk akkor, amikor elolvassuk a regényt. A fő téma azonban mégis a családon belüli erőszak. Vagy talán mégsem?
Egy kicsit a történetről:
A történetet két részre oszthatjuk: jelenre és múltra. De vajon a múlt része lesz a jelen időben játszódó történetnek?
Hiszen a múltat visszavezethetjük egészen az 1970-es -1974-es évekig. Ez azért fontos, mert ebből az időszakból kerül elő egy napló, amely a nyomozókhoz, Pintér Dávidhoz és Fehér Vivienhez kerül a jelenlegi nyomozási ügyük során. De mi köze ennek a gyermekrabláshoz, amelyen éppen dolgoznak? És ami a legfontosabb, hogyan függ össze a 33-as üggyel?
Az, aki a naplót Viviennek adta, azt állítja, hogy a testvéréé volt, aki 1974-ben eltűnt. És most, hogy ez a napló előkerült, az illető megkérte Vivient, derítse ki, mi is történt akkor.
A napló mellett volt egy levél is, amelyben annyi állt, hogy a bűnösöknek fizetniük kell, és hogy ebből a naplóból megtudhatja a testvére történetét.
E furcsa üzenetet nem tudta senki se mire vélni. Kik a bűnösök? Miért kell nekik megfizetni? Mi köze a múltnak a jelenhez? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarogtak Vivien fejében, míg el nem olvassa a naplót, amely kulcs lehet a jelenhez.
A jelen részéről talán kicsit könnyebb írni, vagy mégsem? Hiszen a kedvenc nyomozópárosunk egy 3-as gyermekrablási ügyben nyomoz, amelyben két befolyásos ember gyermeke is érintett. Az egyik ilyen ember a polgármester. De vajon miért az ő gyermeke az egyik? És a gyermekrabló miért nem követel váltságdíjat? Miért nem jelentkezik? Ilyen kérdések is megfordulhatnak az olvasó fejében. Sőt sok szülő belegondol, hogy vajon ő mit tenne ebben a helyzetben, ha az ő gyermekével történne meg mindez.
Anett itt is nagyon erős témákat boncolgat, mint pl.: a gyermekbántalmazás, nemi erőszak stb.
Ha tetszett A 33-as beteg c. kötet, akkor ezt kötelező beszerezni, mert A 33-as ügy ott kezdődik, ahol A 33-as beteg befejeződik.
Minden olyan olvasónak ajánlom e regényt, aki szereti a krimit egy pici romantikával, rengeteg izgalommal, titokkal és rejtélyekkel. A szem itt nem marad szárazon. Minden fejezet egy titkot rejt magában. Ezért érdemes figyelmesen olvasni.
Még egyszer köszönöm a bizalmat Farkas Anettnek, a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak pedig a lehetőséget, hogy megírhattam a véleményemet a könyvről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése