2022. március 30., szerda

Tudtad-e? Aurora P. Hill

A Tudtad-e rovatunk újabb áldozata nem más mint egy fiatal írónő, aki a fantasy világában érzi magát otthon írás közben. Ő pedig nem más, mint Aurora P. Hill írónő, akinek tavaly jelent meg az első regénye és idén jön a folytatás. Róla még annyit érdemes tudni, hogy a szerkesztőségünk egyik tagja is. Regényei: Csillagos ösvényen 2021-ben jelent meg, Adelin és Ettran pedig 2022 áprilisában fog megjelenni.

Íme 10 érdekesség róla:

1.
16 évesen kezdtem írni. A legrégebbi kéziratom 20 éves, és valójában egy fanfiction. Sosem fogom kiadni, mert azonnal ráismerne mindenki. A harmadik történetem lett az első, ami már saját találmány, és amit Csillagos ösvényen címmel a Serbeniai Krónikák I. Könyveként kiadtam. Ez a kéziratom 18 évet várt a fiókban, végül magánkiadásban jelent meg.

2.
Szeretem a nyelveket. A japánt például önszorgalomból, saját gyártású memóriakártyákkal gyakoroltam be, miközben egy német csatornán fiataloknak szóló animét néztem. Itt figyeltem fel rá, hogy a japánban többféle írásmód létezik, és mivel tetszett, megtanultam a hiraganát és a katakanát. Az évek alatt japán nyelvkurzusra is jártam, végül a 3-as szintű nyelvvizsgáig jutottam, de ma már csak apróságokra emlékszem. Amit szeretnék megtanulni, az a koreai.

3.
Ha írok, akkor minden érzékemmel a történetre koncentrálok. Nem tudok csak fél órát rászánni, mert utálom abbahagyni. Ezért inkább éjjel foglalkozom a történeteimmel, amikor senki nem zavar. Ilyenkor addig dolgozom, amíg kidőlök. Általában Earl Grey teát iszom mellette, mert szeretem az ízét.

4.
A zene eddig minden történetemben megjelent. Néha hangszerek, máskor maga az éneklés az, ami kap egy mellékszálat. A magánéletemben is sokat jelent a zene: énekkaros, zeneiskolás voltam, klarinéton és furulyán játszottam, szólót énekeltem az évente megrendezett Karácsonyi Koncerteken. A gyerekeimnek is sokat éneklek. A kisfiamnak például lassan három éve ugyanazt a 14 népdalt, gyerekdalt éneklem el lefekvéskor.

5.
Először a fő karakter születik meg a fejemben, majd egy helyszín. Ezután építem ki köré a cselekményt, a többi karaktert, a konfliktust… Pontosan úgy épülnek fel a történeteim, ahogy egy hagyma esetében rakódnak egymásra a rétegek.

6.
Az írói álnevem a férjezett nevem angol tükörfordítása. Szerettem volna elválasztani a magánéletemet az íróitól, illetve azért, mert a nevemet a külföldiek nagyon nehezen jegyzik meg. Így lettem Preiml-Hegyi Hajnalkából Aurora P. Hill.

7.
 Minden műfajban szeretek olvasni. Kivételt képez azonban a horror és a thriller. Mind könyvben, mind filmben. Galamblelkű vagyok, a legkisebb ijesztő jelenet is hosszú percekre lebénít. Ha valami olyat látok, olvasok, ami felzaklat, akkor napok, hetek múlva is rémülettel gondolok rá vissza.

8.
Dumagép vagyok. Mindig, minden helyzetben, mindenről lehet velem beszélgetni. Emellett jól tudok hallgatni is, a titkokat megőrzöm. Ahogy másét, úgy a magamét is. Az írói oldalam elindulását követően dobtam be az újdonságbombát a barátaim és ismerőseim közé, hogy valójában majdnem két évtizede írok. Addig csak pár ember tudta, akiket egy kezemen meg tudok számolni. (Ők is tudnak titkot tartani, amit köszönök.)

9.
Szeretem az állatokat. Mindent megfogok, ami nem harap vagy mérgező. A nagy rovarok a kedvenceim, mint például a szarvasbogár vagy az imádkozó sáska. Régebben ornitológus szerettem volna lenni, ezért a madarakat tanulmányoztam hobbiból, hogy a lakóhelyemen élőket hang alapján felismerhessem. A történeteimben is sok az élőlény, némelyik kitalált. A szarvasok, az agancsos négylábúak, illetve a lovak kifejezetten vonzanak, talán ezért is került egy szarvas a Serbeniai Krónikákba, valamint a borítóra. Aslios vándorlelke pedig egy szárnyas paripa.

10.
A főszereplőim szókimondó, őszinte karakterek. Szeretem a párbeszédeket a történeteimben, és sokszor ezek a beszélgetések viszik előre a cselekményt is. A humor nélkülözhetetlen számomra, mivel magam is vevő vagyok rá, és szeretem, ha valaki ugyanúgy veszi a lapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése