2022. augusztus 7., vasárnap

Mason Murray: Megszállottság (Mason Murray meghökkentő meséi II.)"Ez a novelláskötet tele van izgalommal, fordulattal, titkokkal és megmagyarázhatatlan meglepetésekkel"

Most az egyik könyvheti szerzeményemről szeretném nektek megírni a véleményemet. Ez egy rövidke kis novelláskötet második része. Amelyet nem más írt, mint Mason Murray író, és a címe pedig Megszállottság (Mason Murray meghökkentő meséi II.). Ez a kötet is, mint az előző, több rövidebb történetet tartalmaz.

Mason Murray: Megszállottság
(Mason Murray meghökkentő meséi II.)

Tartalom:

Vigyázat cselekményt tartalmaz!

– ​Mit csinálsz? – kérdezte a műsorvezető ijedten.
A fegyver csövét a számba veszem, majd meghúzom a ravaszt.
Alexis körül megfordult a világ, a gyomra apró gombóccá húzódott össze.
Ez csak egy ostoba vicc, Ugye? – kérdezte remegő hangon.
Nem. Ez nem egy hülye vicc.
Állj! Várj, Susan, ezt nem teheted! – hadarta Alexis kétségbeesve és közben azt remélte, hallja az adást valami illetékes és közbelép. Reménye azonban nem vette figyelembe, hogy a betelefonálóról egy keresztnéven és néhány életrajzi töredéken kívül semmi mást nem lehetett tudni.
Miért nem? Zavarja az élő adást? Ide figyelj, Alexis! Ha azt akarod, hogy a sok taknyos, aki hallgatja a sületlenségeidet, tanuljon is valamit ebben a rohadt életben, ne keverd le a következő másodperceket. Végzek magammal.
Ne tedd! – kiáltotta Alexis és felpattant a székből, mintha csak odarohanhatna a helyszínre közbeavatkozni.
Ennyi az élet, kedves rádióhallgatók – sóhajtotta Susan.
A következő pillanatban hangos csattanás hallatszott.
Aztán csak a baljós csend sercegett az éterben.

(Mason Murray- Az éter hullámain részlet)

Vélemény:
5/5

Szeretem az író stílusát, hiszen nem ez az első könyv, amit olvastam tőle, de nem is az utolsó. Kevés férfi írótól olvastam eddig, de ő az egyik kedvencem, mert a szavakkal úgy tud játszani, ahogy arra csak kevesen képesek. Oldalról oldalra fent tudja tartani a novelláknál az olvasó figyelmét. Némelyik után az embernek hiányérzete támad. Ebben a novellás gyűjteményben is több kedvencem volt.
Például: Rémálmaid lovagja, Az éter hullámain, A 11. parancsolat, Vissza a jövőbe, Meddő fölény, Most és soha.
A novelláskötet most is tartalmaz mindent a krimitől egészen a paranormális történeteken keresztül a romantikáig. Bár nála ne úgy képzeljétek el a romantikát, mint egy tipikus zsánert. Neki ebben is egyedi a stílusa.
Ez a gyűjtemény is tartalmazott olyan történeteket, amely akár egy regény alapját is szolgáltathatja és születhetne belőle egy különálló könyv.

Most mesélnék nektek egy kicsit az én kedvenc novelláimról, amelyek megtalálhatók ebben a kis gyűjteményben.

Rémálmaid lovagja

Ez a novella a tanulsága miatt fogott meg magának. Mert megmutatja, hogy nem minden az, aminek látszik, sohasem tudhatod, kivel hoz össze az élet. Vagy ki is irányítja az életedet. Szóval óvakodj a titokzatos pszichiáterektől. Ez a rövidsége miatt volt tökéletes.

Az éter hullámain

Egy másik kedvenc novellám az írótól. Ez egy kicsit más, mint az előző. Ez egy krimi zsánerű regényalapnak megfelelő lenne. Rövidsége miatt maradtak még kérdések bennem. Úgy érzem, ez nincs teljesen lezárva. Az alap röviden és tömören arról szól, hogy egy nő betelefonál egy rádióműsorba és öngyilkossággal fenyegetőzik. A műsorvezető próbálja lebeszélni róla, de egyszer csak egy pisztolylövést hall a betelefonálótól. Hiába szólítgatja, a vonal süket marad. Értesítik a rendőrséget, akik elkezdenek az ügyben nyomozni. De az a személy, aki állítólag öngyilkos lett, él és azt állítja, nem ő hívta fel a rádiót. De akkor ki volt az? Ki játszik ilyen tréfát az emberekkel? És hová lett a holttest és miért nincs vér azon a helyszínen, ahonnan a hívás érkezett a rendőrök szerint?

A 11. parancsolat

Ez egy érdekes és tanulságos történet, amelynek központjában a pedofília és gyermekgyilkosságok állnak. Ez a novella kicsit hosszabb volt, de kerek és ez a jó. Itt az olvasó választ kaphat a kérdéseire. Ilyenre gondolok, hogy a pap miért csinálta azt, amit? Hol rejtegette a gyerekeket? És melyik az a bizonyos 11.-dik parancsolat?

Vissza a jövőbe

Ez egy kissé sci-fi hangvételű novella időutazással megspékelve.

Szóval ebből is látszik, hogy az író itt is sok zsánerben írt novellája olvasható. És mindnek van mondanivalója vagy tanulsága.
Ilyenek: Vigyázz, kiben bízol meg! Nem mindenki az, akinek mondja magát! A szerelem sem megoldása a gondoknak! A családi kötelékek sokszor tönkremehetnek, ha eltávolodunk egymástól! És sok ehhez hasonló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése