2019. szeptember 7., szombat

Abby Winter mesél

Végig fenn kell tartani az olvasó kíváncsiságát, ami azért nem mindig egyszerű”

Abby Winternek már számos könyve jelent meg az elmúlt másfél évben. Abby Winter a  Leomló falakkal kezdte el az írását, majd ezután következett egy másik szerzőtársával, Emy Dusttal közösen írt könyve, melynek címe Csapdába csalt szerelem, ezután már maga szerző írt egy újabb történetet A múlt fogságában címmel. Ezután már nem volt megállás Abbynek, hiszen sorra jöttek ki a  többiek: Tiltott szenvedély és Treasure – Érezni akarlak. És még nincs vége a  szerző számára… Gondoltam, felkérem, hogy mesélje el nekünk: hogyan készülnek a  történetei? Miként alakulnak át izgalmassá, letehetetlenné a könyvei?







Ági:  Hogyan születik meg egy történet? Van esetleg ihlet, ötlet vagy inspiráció?

AW: Mindig egy ötlet, vagy egy mondat indítja el a  történeteimet. Van, hogy egy komplett jelenet játszódik le bennem, és abból kerekedik egy történet.


Ági: Az írást megelőzi-e a kutatómunka, ha igen, mennyiben folyik bele a munkába? Mennyire lesz hiteles az adott sztori? Illetve kell-e annak lennie?

AW: Az én eddigi történeteim nem igazán igényeltek túl nagy kutató- munkát. Olyan fordult elő, hogy egy helyszínnek, ahol még nem jártam, utánaolvastam. Azt gondolom, hogy mindenképpen hitelesnek kell lennie, hiszen az adja az alapokat.



Ági:  Műfajonként mennyire nehéz egy regényt megírni?


AW: Én csak a saját zsáneremről tudok véleményt nyilvánítani. Nem tudom, hogy igazán nehézségnek kell-e nevezni, de tény: fontos, hogy végig fenn kell tartani az olvasó kíváncsiságát, ami azért nem mindig egyszerű. Nem mondom, hogy nem fogok soha más zsánerben írni, de egyelőre épp azért nem tettem, mert engem megviselne.




Ági:  Általában egy történet mennyi ideig íródik? Mi kell ahhoz, hogy jó legyen?

AW:  Az idő változó. Nekem volt már olyan, amit két hónap alatt írtam meg, de volt fél év is. Ahhoz, hogy jó legyen, nagyon sok minden kell. Nem elég a jó alap, egy jó történet, nagyon fontosak az utó- munkák is, amik sokszor sokkal több időt elvesznek, mint maga az írás.



Ági:  Kik láthatják először a  kéziratot? Kik olvassák elsőként, illetve kinek a  szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg alakulásába?

AW:  Nekem mindig vannak előolvasóim, akik észrevételeikkel javítják a  munkámat. Olyan még nem volt, hogy a szövegbe szóltak volna bele.



A könyveket NewLine Kiadó odalán szerezhetőek be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése