2019. szeptember 1., vasárnap

Interjú Szabó Bélával avagy Bob Taylorral

„Magával ragad az alkotás folyamata, amíg úgy nem érzem, hogy minden a helyére kerül”

Bob Taylor romantikus sci-fi regénye, az Új remény kezdete (Galactic Relations I.) nagyon izgalmasnak ígérkezik. Idegen bolygó, belviszály és szerelem. Azt hiszem, nem is kell ennél jobb alapanyag egy sorozatindító kötethez. Felkértem az írót egy kis beszélgetésre, hogy minél inkább megismerjük őt és a történetét is.



Bella: Szeretném, ha elmesélnéd, miért léptél rá az írás útjára! Hogyan éled meg magát az alkotás folyamatát?

BT:  Köszönöm a  megtisztelő érdeklődést! Tanárként és hadtörténészként a  kétezres évek elejétől fogva tucatnyi ismeretterjesztő cikket és tanulmányt vetettem papírra az érdeklődők és a szakértők megelégedésére. Nem beszélve a  húsz hazai és külföldi konferencián tartott sikeres előadásomról. Őszintén szólva örültem a  tudományos életben elért sikereimnek, de valami hiányzott… Egyre többször a  fiatalkori olvasmányaimon járt az eszem, míg végül az ötvenvalahányadik cikk írása közben bekövetkezett a  csoda egy álom képében. Négy év szakadatlan fejlődés, útkeresés után ebből lett a Galactic Relations I. Végre megtaláltam azt, ami igazából mindig is érdekelt. Végtelen áradatként magával ragad az alkotás folyamata, amíg úgy nem érzem, hogy minden a helyére kerül.

Bella:  Az Új remény kezdete egy nagyon izgalmasnak tűnő kezdőkötet, még a sci-fi műfajában is. Honnan merítetted az inspirációt?

BT: Köszönöm a  bizalmat! Nos, erre a  kérdésre az a válaszom, hogy igazából nem az olvasmányok, a filmek és a tanulmányok, hanem a valós élet. Az a lényeg, hogy nyitott szemmel járjunk a nagyvilágban. És egy kicsit átalakítva szinte magától kialakul a történet. Egy olyan sztorit képzeljünk el, ami megtörténhet akár 2019-ben, Budapesten, de megdöbbentő módon egy távoli planétán a távoli jövőben…

Bella  A  hivatalos megjelenés időpontja: 2019. június 28., a NewLine Kiadó támogatásával. Miért mellettük döntöttél és hogyan zajlott a közös munka?

BT:  Igen. A sorozat első része ekkor látott napvilágot. Hogy miért a  NewLine kiadó? Annak idején volt szerencsém megismerkedni egy író-olvasó csoporton keresztül a kiadóval. Amikor elérkezett az idő, egyértelmű volt a választásom. A közös munkáról csak annyit mondanék, hogy pergős, gyors munkával készítettük elő a  történetemet a  kiadásra. Hála és köszönet a  kiadó profi munkatársainak és a kiadó tulajdonosának.



Bella:  Milyen érzésekkel vártad, hogy a  kezedbe vehesd a könyvet?

BT: Őszintén, még mindig felfoghatatlan. Kell még pár nap, hogy tisztán lássam az egészet. Szerintem a végeredmény jobb lett, mint gondoltam.

Bella: Miért döntöttél az írói név használata mellett? Mit gondolsz arról, hogy a külföldi csengés segít a regényed népszerűsítésében?

BT:  Ezt a történetet Bob Taylor írta arról, hogyan ismerkedett meg a kedves feleségével egy távoli plané- tán. Külföldi csengés? Hm. Őszinte leszek. Ebbe még nem gondoltam bele.

Bella:  Hány részre tervezed a sorozatot, illetve milyen terveid vannak a jövőre nézve?

BT: Igazából a második és a harmadik rész már készen várja az olvasókat. Igyekeztem emelni a  tétet a  civilizációközi kapcsolatok, romantika, erotika és a  humor terén. Távlati terv? Legyen negyedik rész?

Bella: Szerintem igen… Nagyon szépen köszönöm a közreműködést és kíváncsisággal figyelem majd a  munkásságodat. További sok sikert kívánok! Köszönöm a figyelmet!

BT: – A Galactic Relations lapjain találkozunk!


A könyvet NewLine Kiadó oldalán szerezhető be

Írta: Isabel Helian Rose
Kép: Szabó Béla


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése