2021. február 7., vasárnap

Tudtad-e? Bombicz Judit

A Tudtad-e rovat következő részében Bombicz Judit meseíróról tudhattok meg sok érdekességet, amit eddig még sehol sem olvashattatok róla. Az írónőnek eddig két mesekönyve jelent meg: Mesék elalvás előtt és a Csodák könyve címmel. Ezeket a könyveket bátran olvashatják kicsik és nagyok egyaránt.

Tudtad-e?


Íme 10+1 tény az írónőről:


1.
A Csodák könyve első kiadásából összesen 15 példányt vásároltak. Az oka pedig, hogy szegény könyvnek semmi mesekönyv formája nem volt, ráadásul nagyon magas kereskedelmi áron forgalmazták, így nem volt arányban a kettő. És szinte nulla marketinget kapott.

2.
Imádom a hógömböket (főleg a retró stílusúakat), amikből már egészen szép gyűjteményem van. Egy ilyennek még nagy szerepe lehet valamelyik történetemben.

3.
Egyszer fogadásból írtam egy rövidke, erotikus történetet is. (Aztán eldöntöttem, hogy nem az én műfajom, de muszáj volt beleállni a dologba, mert azt mondták, gyermekmese íróként ilyet biztosan nem tudok.)

4.
Amikor kedvem tartja, rajzolok is a meséimhez, de nem ceruzával, hanem a számítógépen, a kurzorral. Ezeket meg is nézheti bárki a szerzői oldalamon, ha kedve tartja.

5.
Gyermekkorom óta imádok énekelni, felnőtt koromra pedig elég sok felvételem készült már, amiket egy karaoke oldalra szoktam feltölteni. (Édesapámnak saját zenekara volt, Édesanyám pedig énekelt velük.)

6.
Néhányszor írtam már rendelésre verset vagy mesét. Eddig reklamáció nem érkezett egyikre sem.

7.
Mesekönyveim grafikus szerkesztését magam csinálom. Védjegyemnek tekintem, hogy a könyveimben színes hátterű minden oldal.

8.
Kétszer indultam az Aranymosás Pályázaton. Egyik évben a regényemmel, másik évben az idén megjelentetni kívánt mesekönyvemmel. Egyiket sem értékelték, így azt hiszem, többet náluk nem próbálkozom egy írásommal sem.

9.
A Dörmögő Dömötörhöz beküldtem egyszer az egyik mesémet, ami a Mesék elalvás előtt című mesekönyvemben később meg is jelent. Azt a választ kaptam, hogy túl hosszú, rövidítsem le, és akkor bekerül az újságba. Erre nem voltam hajlandó. Ha egy gyerek túl magas, őt sem kurtítja meg senki. Egy írónak a története a „gyereke”. Ez a kiadvány kimaradt az életemből.

10. 
 Sok évvel ezelőtt, amikor éppen nem volt munkahelyem, részt kellett vennem kötelezően egy előadáson. Életemben ennyire unalmas dolgon még nem kellett órákat ülnöm. De azért feltaláltam magam. Írtam egy mesét, elvonultam a saját világomba. Onnantól kezdve már jól szórakoztam, nem úgy, mint a többiek.

+1
Bármivel is foglalkozom, az írás követ bárhová. Írtam már ötleteket szalvétára, papírzsebkendőre, sőt a tenyeremre is, ha más nem volt kéznél. Azzal dolgozom, ami a kezem ügyébe kerül.

Bombicz Judit hivatalos oldala

NewLine

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése