2022. január 1., szombat

Havasi Máté: Vadmacskák (Az első bevetés) - ("Havasi Máté tudd írni, precíz és igényes munka. Nagyon vizuális vagyok, és igencsak el tudtam képzelni a rendőri akciót, a kiképzéseket stb. Egy percig sem volt unalmas. Mindig történt valami, mindig volt valami. ")

Szeretném, megköszöni Havasi Máté írónak, hogy elolvashattam a könyvét megjelenés előtt, Vadmacskák-(Az első bevetés) címmel. Kedvencemmé vált ez a kötet, igazán kikapcsolt és hatalmas élmény volt elolvasni. A könyvet a NewLine Kiadó oldalán lehet beszerezni.

 Havasi Máté:
Vadmacskák
(Az első bevetés)

Tartalom:

Nemcsak próbálgatják a karmaikat. Használják is...
Néhány hónappal ezelőtt még a hétköznapi nők hétköznapi életét élték. Aztán egy telefonhívás és egy váratlan lehetőség mindent megváltoztatott. Most azért küzdenek, hogy minden fordulóban bizonyítsák, elég jók ahhoz, hogy a rendőrség nemrég felállított operatív egységének első tagjai lehessenek.
Nincs könnyű dolguk. A hírszerzéstől a pusztakezes küzdelemig mindent meg kell tanulniuk. És tudják, hogy ha sikerrel is járnak, utána még nehezebb lesz.
De ez egy ilyen meló...

 Véleményem
5/5

Őszintén megmondom, nagyon sajnáltam, hogy vége lett. Jó volt minden este kezembe fogni a könyvet, és fejezetenként haladni vele. Nagyon megfogott, tetszett a történet.

Arra gondoltam mi lenne, ha tv sorozatot készítenének belőle. Úgy 5 évadot el tudnék képzelnék. Első évad lenne a csapatok bemutatása, felvétele, a második pedig a kiképzések stb, az utolsó évadokban mehetnének a munka és a magánéleti gondok. Szóval nekem bejönne. Bőven meglenne az alap.

"Csak egyszer látnék már egy fejest, aki elhiszi, hogy értek a szakmámhoz."

Havasi Máté tudd írni, precíz és igényes munka. Nagyon vizuális vagyok, és igencsak el tudtam képzelni a rendőri akciót, a kiképzéseket stb. Egy percig sem volt unalmas. Mindig történt valami. Holtpont talán csak a könyv közepén jelentkezik. Utána már komolyabb dolgok kezdtek történi a szereplőkkel.

Nem tudom mennyire lehetnek valósak ezek a történetek, főleg a kiképzések. Ezek után még jobban tisztelem a rendőröket. Kemény harcokon, bevetéseken mennek keresztül, és csak a legkeményebbek maradnak meg. 

"A hatás kedvéért egyenként belenézett a három jelölt szemébe.
A barna.
A szőke.
A kreol."

Azt hittem, valami nyomozós-féle könyvet kapok kézhez, de igazából egy sokkal érdekesebbet, izgalmasabbat és akciódúsabbat kaptam. Igaz van benne nyomozás is, ilyet még nem olvastam, csak a filmekben, sorozatokban volt szerencsém kiképzéseket nézni, de könyvben sokkal jobban meg van írva. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik odavannak az akció-krimi történetekért. Nekem a kedvencem lett.

"Osztálya ideiglenesen a nem túl fantáziadús Kombinált Bevetési Akciócsoport nevet kapta."

S szinte holtbiztos olvasnék még többet az írótól. Sőt, ahogy fentebb is írtam egy tv sorozatot is eltudnék képzelni. Figyelemmel fogom kísérni és reménykedem, hogy nem ez lesz az utolsó, amit kiad.

Egyszóval, ez a történet szórakoztat, kikapcsol, és fenn tartja az érdeklődésemet. Igényes, hiteles rendőri akciók sorát vetette papírra. Ilyenkor felötlik bennem, hogy az író nem rendőr-e véletlenül?

Egyébként a borító és a fülszöveg miatt figyeltem fel rá. Általában a történet egy-két részletéből szoktam mondani, hogy ezt elolvasnám. De itt fordítva történt. Megérte elolvasni, hiányzik is.

Máté, tessék folytatni! Nem abbahagyni! Szívből ajánlom minden olvasónak, aki szereti a krimiket, akciódús történeteket. 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

NewLine Kiadó 

Havasi Máté szerzői oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése