2022. január 22., szombat

Lexie King: Királylány ''Mert Meredith és Brock története nem egyszerű szerelmi történet volt. Még napokkal az olvasás után is össze vagyok zavarodva. ''

Először is szeretném megköszönni Lexie King írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a Királylány c. regényét, és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak pedig azt, hogy erről meg is írhatom a véleményemet. Ez egy érdekes történet volt, mert tele van titokkal, szenvedéllyel, küzdelemmel, szerelemmel.

Lexie King:
Királylány


Tartalom:


Amikor magam mögött hagytam New Jersey-t, minden hidat fel kellett égetnem az addigi életemből.
New York zsúfolt rengetegében magányosnak és elveszettnek éreztem magam.
Megismerkedtem egy férfival, aki pokollá változtatta az életemet. Történetesen ő nem volt más, mint a férjem.
Nap mint nap egyaránt mérgezte a testemet és a lelkemet a féltékenysége.
Ám mindig eljön az pont, amikor az ember kiszállhat a játékból.
28 évesen elvált, munkanélküli, hajléktalan emberré váltam, de meg kellett tennem, hogy visszakapjam önmagamat.
Visszamentem New Jersey-be, a gyökereimhez, az összetört, gyenge nőt pedig egy kocsma vécéjében hagytam, és soha többé nem akartam rányitni az ajtót.
De a múlt elől senki nem menekülhet el, ahogy én sem. Árnyként követi minden lépésemet.
Vajon lehetek még ugyanaz az ember, aki a szörnyűségek előtt voltam?

Véleményem:
5/5

Most még tele vagyok érzelmekkel, mert ez a könyv felforgatta a világomat. Ahogyan olvastam a sorokat, úgy pörgött le a lelki szemeim előtt a regény cselekménye. Nehéz elszabadulni ettől a világtól. Tudom, hogy most sokáig fogok könyvet keresgélni, amely leköti a figyelmemet. Mert Meredith és Brock története nem egyszerű szerelmi történet volt. Még napokkal az olvasás után is össze vagyok zavarodva.
Kezdem akkor először azzal, hogy az alapszituáció egy nem mindennapi régi szerelem újraélesztése is lehetne, de mégsem az. Vagy mégis? Ez egy igen érdekes kérdés, mert akik már olvasták e könyvet, azok tudják, hogy miről is beszélek. Adott egy lány, Meredith, aki egy szegény családból származik, anyukája egyedül neveli őt, és csupán egyetlen barátnője van. Aztán ott van Brock, egy gazdag családból származó srác, akinek tetszik Meredith, de a barátai előtt sosem vállalta fel. Mindig is szenvedett ettől, és gyávának érezte magát ez miatt. Olyankor érezte magát a legjobban, mikor a lánnyal kettesben volt. De ez nem minden, mert van még két, sőt három szereplő, akik fontos szerepet játszanak ebben a történetben. Egyik ilyen szereplő, Gabriel Russ, aki nem más, mint Brock bátyja, akit az apjuk kitagadott, és megtiltotta a családnak, hogy bármilyen formában is tartsák vele a kapcsolatot. Mr. Ross, Brock és Gabriel apja, súlyos titkokat rejteget még a saját családja elől is, mert azt hiszi, hogy ez a normális. És ott van még Meredith anyja, aki sokszor a homokba dugta a fejét, mert nem akarta azt észrevenni, ami körülötte történik.
A történet tíz évet foglal magába a múlt és a jelen között. Mert ez a tíz év valakinek a pokol volt, titkokkal és szenvedéssel teli, de valaki pedig kalandként élte meg.
De térjek is rá a lényegre szerintem. Ez a történet akkor kezdődik el igazán, miután a két régi ismerős újra találkozik egymással tíz év elteltével. A férfi éli a megszokott mindennapi életét, míg a nő küzd, hogy újra rendezze az életét a válása után. Először azt hiszik, hogy csak szomszédok lesznek megint, ennyi idő elteltével. De a sors mást szán nekik. Meredith munkát keresett, és talált is egy hirdetést, miszerint egy titkárnőt keresnek a helyi faipari cégnél. Jelentkezik is rá, és amikor behívják megbeszélésre, csak beesik az irodába, és éppen egy „tárgyalás” közepén találja magát. Abban a pillanatban kihátrál és felkeresi a mosdót. Mert ahogy beesett az ajtón, úgy a kávéját is elejtette, és folt éktelenkedett a blúzán. Pár perc elteltével megjelent a recepciós, hogy a főnök már fogadja őt. És láss csodát, az új főnök, aki asszisztenst keres, nem más, mint a szomszédja és valamikori plátói szerelme, Brock Ross, a cég új igazgatója, aki még a munkásoknak sem árulta el azt, hogy átvette a cég vezetését. Az igazán izgalmas dolgok csak azután kezdődnek meg, mikor Brock megkéri Meredithet hogy átmenetileg költözzön hozzá, és utána Mr. Ross kerül a képbe. Ekkor kezd minden bonyolulttá válni. Mert Meredith feje felett leng az a bizonyos kard, és sok mindenre fény derül. Arra is, hogy miért tűnt el tíz évvel ezelőtt szó nélkül.
Többet nem is akarok írni a történetről, mert félek, hogy nagyon sok mindent elárulnék belőle. Én nagyon élveztem ezt a könyvet, és tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti az izgalmakban és titkokban bővelkedő romantikus, de nem lányregényeket.
Még egyszer szeretném megköszönni Lexie King írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget, hogy elolvashattam a Királylány c. romantikus-erotikus regényt.
Megjegyzés: Hooligans Királylány c. dala nagy szerepet játszik a történetben. Ha szereted ezt a dalt, akkor e történet után ahányszor meghallgatod, a könyv fog az eszedbe jutni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése