2022. január 11., kedd

Lisabeth Tale: Léleksuttogás "Ez a történet igatán különleges és egyedinek is mondható, mert az írónő a négy főszereplő közül csak hármat választott ki és azok szemszögéből írta meg a regényt."

Először is szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget Lisabeth Tale írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy olvashattam ezt az érdekes könyvet. Megmondom őszintén, kicsit vegyes érzelmekkel kezdtem el olvasni ezt a történetet, de a végén mégis magába szippantott, és meggyógyította az én romantikus, magányos szívemet. Mindenkinek tudom ajánlani Lisabeth Tale: Léleksuttogás c. regényét.

Lisabeth Tale:
Lélksuttogás

Tartalom: 

Hogyan lehet elfeledni egy horrorisztikus nászéjszakát? Hogyan lehet semmivé tenni az árulásokat, vagy a hosszú évek csalódásait? Mindent felülír, elsodor a szerelem?

- Herceg! Te elvesztetted Szafije szultána csodás gyűrűjét! – néz rám rosszallóan, összevont szemöldökkel a régiségboltos öreg úr, hangja felháborodottságától reszket – Ezzel elvesztetted hercegnőd kegyét s esélyedet a boldogságra!

Flegmán rántom meg a vállam, másodpercre sem érdekel mit károg a vén csont. Épp szóvá is tenném, hogy ahhoz képest, hogy meghalt, egészen jó bőrben van, de ökle az arcomba robban, hallom az orr porc reccsenését, szédülten a hátsómon landolok. Ugyan kiütnie nem sikerült, mégsem vagyok túl boldog a fejleményektől, főképp, hogy helyette immár a három parki gorilla áll fölöttem és nem a szeretet csillog gonoszdi szemeikben.”

Lia és Trash találkozása elbűvölő, szívet-lelket melengető forgatag s míg egymásnak feszülnek, Anne-re is rátalál a szerelem.

Véleményem
5/5

Nem is tudom, hol kezdjem. Valójában egy olyan ritka könyvet tartottam a kezemben, amelyben nem egy, hanem két szerelmes történet is helyet kapott. Az egyik pár Lia és Trash, a másik pedig Anne és Sam. A történetben mégis nagyon érdekesnek találtam azt, hogy nem négy ember szemszögéből írta meg az írónő, hanem csak hároméból mutatja be a történéseket. Ilyennel eddig még nem találkoztam. Izgalmas volt, mégis hiányérzetem van, mert szívesen megismertem volna Sam gondolatait is.
Na most vagyok egy kicsit bajban, mert nem tudom, hogy egyben, vagy külön-külön írjam-e le a véleményem. De mivel két külön szerelmi történetről van szó benne, amelyek valamilyen módon összefonódnak, így úgy gondoltam, hogy szétszedem, és ezek mellé még egy összegzést is írok. Szerintem így igazságos. Mert mind a két történet más, és van mondanivalója attól függetlenül, hogy kapcsolódnak egymáshoz.

Trash és Lia

Két fiatal, akiket az élet megtréfált, de nem a világ legjobb tréfájával, inkább kegyetlen volt hozzájuk. A szívem szorul össze most is, ha visszagondolok a két fiatal szenvedésére. Megértem Liát, hogy fél és zárkózott. S megértem Trasht is, amiért dühös, haragszik a világra, a családjára, de leginkább önmagára. Amiért elhitte azt, hogy érzelmek nélkül is lehet boldog kapcsolatban élni.

Lia kapcsolata boldog volt addig a percig, amíg össze nem kötötte az életét egy olyan férfival, aki éveken keresztül tette neki a szépet és a jót, de nem mutatta ki a foga fehérjét, csak a nászéjszakájukon. Az az éjszaka Lia számára maga volt a pokol összes bugyra. Azon az éjszakán változott meg az élete végleg.

Trash épp az esküvőjére készült, amikor közölte vele a menyasszonya, hogy nem megy hozzá feleségül, és a gyermek, akit a szíve alatt hord, nem az övé, hanem az ikertestvéréé, Gabrielé. A férfiban összetört valami, amitől kifordult magából és nem is talált vissza önmagához évekig, és ez sem ment neki segítség nélkül. Be kellett, hogy lépjen az életébe egy bizonyos nő, hogy segíteni tudjon rajta és önmagán is egyaránt.

Trash és Lia a munkahelyükön találkoztak először, ahol is egymás társai lettek. A cég, ahol dolgoztak, egy kísérő cég, ahol áruszállító kocsikat kísértek a ponttól b pontig. Egész nap egy autóban voltak összezárva. Trash sokáig mindent elkövetett azért, hogy megfélemlítse Liát, és mégis a tudatalattija örült neki, hogy vele van. Egyszer csak az a ötlete támadt, hogy bemutatja otthon a szüleinek, mint a barátnőjét, hogy ne nyúzzák már tovább, de kíváncsi volt arra is, hogy reagál a lány az ikertestvérére. Mert biztos volt benne, hogy miatta ő is otthagyná, ahogyan az eddigi összes barátnője is. De úgy tűnik, Lia más, mint a többiek. De ez vajon tényleg nincs rá semmi hatása Gabrielnek? Trash vajon megtalálhatja mellette az igaz boldogságot, vagy egész életében küzdeniük kell a múlt démonaival? Melyik győz: a múlt vagy a jövő?

Anne és Sam

Anne egy fiatal lány, akinek a házassága tönkrement, mert lassan elhidegültek egymástól. Ezért úgy gondolja, hogy minden férfi csak rossz lehet. Egy nap megkeresi legrégibb és legjobb barátnője, Lia azzal a kérdéssel, hogy hozzá költözhetne-e pár napra. Mert nem akart magányosan élni, és a környéken keresett munkát. Anne nagyon örült neki, mégis kíváncsi volt, hogy mi történt az évek alatt a barátnőjével valójában. Mi az, amit titkol előle Lia. De amikor fény derül a titokra, szinte óvni kezdi a barátnőjét mindentől.

Sam egy étteremben dolgozik, mint kiszállító. A korához képest fiatalnak néz ki. Van egy lánya, Sole, aki hol nála, hol az édesanyjánál tartózkodik. Pizzakiszállítás közben ismerkedik meg Anne-nel. És a véletlenek műve, hogy pont a harmincötödik születésnapján viszi el randira a lányt. Az ő szerelmük hamar kibontakozik, mégis szinte bonyodalommentes kapcsolat. Gyorsan és simán mennek a dolgok, mint a tündérmesében.

Jöjjön akkor az összegzés a könyvről.

A történet számomra elég nehezen indult be. Nem igazán tudtam, hogy most ki kicsoda. Ki legyen szimpatikus és ki ne. Nagyon furcsa volt nekem az, hogy 3 szemszögből van bemutatva a történet, amikor négy főszereplő van. Ez a három személy: Anne, Lia, Trash. Jó volt a szemükkel látni a dolgokat, de szívesen megismertem volna Sam nézőpontját is. Lehet, hogy itt az írónő azt gondolta, hogy az már kicsit sok lenne, vagy sokkal nagyobb kiterjedésű. Sőt el tudnám azt is képzelni, hogy ezt a két történetet ketté vette volna, és két egymáshoz kapcsolódó könyveket kapnánk. Én nagyon szeretem személy szerint azokat a sorozatokat, ahol a régi szereplők is felbukkannak, és kiderül, mi is történt velük a happy and után. De a könyv vége nagyon tetszett. Azok annyira édes jelenetek voltak, a szívem tele lett örömmel és elégedettséggel. Kellett ez a történet. Egy dolog még nagyon zavart a történetben, hogy Lia szinte minden egyes oldalon ugyanazt mantrázta, amit az orvos mondott el neki. Ezt meg is értem, de ha kevesebbszer lett volna beleírva, talán nem lenne olyan zavaró. Sőt néha már én is csináltam vele.

Szereplőkről:

Anne: Na ő egy tipikus jó barátnő, aki csapot-papot otthagy, amikor a barátnőjének szüksége van rá. Kevés az ilyen ember. Ezért kicsit irigy is voltam Liára.

Lia: Ő egy erős egyéniségű nő sötét múlttal, amiről nem ő, hanem a férje tehet.

Trash: Na őt sokáig nem tudtam hová tenni, azt hittem, ő egy rosszfiú, akinek nincsenek érzései, és mindenkivel csak szemétkedni tud.

Gabriel: A férfiak szégyene a legrosszabb fajtából. Elcsábítja a testvére barátnőit. Mindig elveszi azt, amire éppen vágyik. Sőt meg is üti a nőt, aki a felesége.

Freya: Na nála is vegyes érzéseim voltak, de aztán megszerettem ezt a szeleburdi, nimfomániás nőt.

Rosy: Freya, Marion (Trash) és Gabriel anyja. Hát meg kell mondanom, egy erős kezű nő, és ez tetszik. Közbe tud lépni, ha a két tesztoszterontól túlfűtött fia egymásnak esik.

Szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget, hogy olvashattam ezt a nem mindennapi történetet. Minden olyan olvasónak ajánlom szívből, aki szereti a fordulatokkal és izgalmakkal teli történeteket. Vagy szereti a vérbeli rosszfiúkat, akiket megszelídít álmai hölgye. Ez nem egy hétköznapi vagy egyszerű romantikus történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése