2022. január 2., vasárnap

Mátyás Mónika: Pataki Sára naplója "Tele van érzelmekkel, hullámvölgyekkel, küzdelemmel és reménnyel. Ez a könyv maga az élet."

Most egy olyan történetről szeretnék nektek véleményt hozni, amit vártam is, meg nem is. Egyszóval féltem tőle. De volt olyan szerencsém, hogy beválogattak a könyv bookstragram olvasói közé, így félretettem minden félelmem. És nem bántam meg. Köszönöm a lehetőséget Mátyás Mónikának és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy megírhatom a véleményem róla.

Mátyás Mónika:
Pataki Sára naplója


Tartalom:

Pataki Sári épp csak leérettségizik, amikor egy súlyos betegséggel kell szembesülnie.
Ennek ellenére szomszédjával, a meleg Ákossal elutazik a régóta tervezett európai körútra.
Az utazás végén megismerkedik Ádámmal, akivel többször randizik, de a rá váró műtét és kezelések miatt eltaszítja magától a fiút.
Hosszabb terápia és rengeteg fájdalom után, legyőzi a betegséget.
Elkezdi az egyetemet, de a gondolatai szinte állandóan Ádám körül járnak, aki azonban már messze jár.
Sikerül visszahódítania Ádámot és boldogok lehetnek, vagy az élet újra akadályt gördít eléjük?

Véleményem:
5/5

Nagyon féltem e könyv elolvasásától, mégis izgatottan vártam. Nem tudtam, hogy mire is számítsak. Egyik félelmem azért volt, mert a címe rejti a napló szót. Ami igaz, hogy sokat takar, de nekem mégis olyan érzést nyújt, mintha valaki életébe betekintenék az engedélye nélkül. A másik, ami miatt féltem ettől a történettől az volt, hogy tudtam, egy súlyosan beteg lányról fog szólni. Féltem, hogy szinte az egész a betegsége lefolyását, a sötét gondolatait és a reményvesztettséget írja majd le az írónő. De pozitívan kellett csalódnom. Mert e könyv minden volt, csak az nem, amire számítottam. A betegség ugyan felütötte benne a fejét, de a remény és a szeretet az, amiről valójában szól ez a történet. Ez nem simán egy napló. Egy élet története magába foglalva. Tele kalanddal, barátsággal, utazással, harccal és boldogsággal, szeretettel.
Nehéz írni róla, még így napokkal az olvasása után is, mivel megviselt. Nem ilyen könyvre és végre számítottam, nem így. De mégis valahol örülök, hogy így történt.

Pataki Sára életét mutatja be, aki egy küzdő szellem. Tele kalandvággyal, körülvéve szeretettel és barátsággal. Mindenki mellette áll, még az is, akiről nem is gondolná.
A történet Európa bizonyos részeit is bemutatja az olvasóknak: ilyen Magyarország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország is. A történetnek három főszereplője van: Sára, Ákos és Ádám. Sára a legjobb barátjával indul útnak, miután megtudja, hogy beteg. Nem szeretne a betegsége miatt sok mindenről lemondani. Ezért Ákossal útra kelnek még a kemoterápiás kezelés előtt. Sára minden vágya, hogy eljusson Németországba, Franciaországba, Spanyolországba és Olaszországba. Így ezeket a helyeket veszik célba a nevezetességiekkel. Közben Ákos megismerkedik pár sráccal, és szabadabban is érzi magát ettől, mint otthon Magyarországon. Ugyanis Ákos meleg. Ezt nem is titkolja el. Sára is próbálja magát elengedni az úton, ami többé-kevésbé sikerül is neki.

De az ő életében fordulópont csak akkor következik be igazán, amikor hazatérnek Magyarországra, és mielőtt felmennének Budapestre, még eltöltenek pár napot a Balatonnál. Sára itt ismeri meg Ádámot, aki az élete szerelme, vagy mégsem?

A történetben nagyon tetszett, hogy az írónő említést tesz nevezetességekről, kis történelmi áttekintés is van a könyvben. Emellett tájleírást is tartalmaz.

Tetszett, hogy Sára nem esett kétségbe, és nem félt messzire utazni a szerelem miatt.

Az is, ahogy harcolt érte, és elnyerte méltó jutalmát, a viszonzott szerelmet.

De rengeteget sírtam is olvasás közben. Szóval az olvasás mellé egy 200-as zsepit nyugodtan be lehet szerezni. A könyvet 2-3 nap alatt el lehet olvasni. Az attól is függ, ki mennyire gyors olvasó, és ki mennyire éli bele magát érzelmileg.

De mindenkinek csak ajánlani tudom. Senkit ne tévesszen meg a cím. Mert ez nem csak egy sima napló. Párbeszédek is vannak benne, sőt jelen időben játszódik.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az érzelmi hullámvasutat, a kalandot és a romantikát.

Szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget Mátyás Mónikának és a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének. Külön köszönet Kovács Áginak, amiért bíztatott.

Ez a könyv egy csoda. Amely az ember életéhez ad valami kis pluszt. És megmutatja, mi az igaz szeretet/szerelem.

Mátyás Mónika hivatalos oldala

Líra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése